Mor Antoni Tàpies, artista català universal i amic d’Acció CulturalAntoni Tàpies ha mort als 88 anys. És, sens dubte, no només un dels principals artistes catalans del segle XX, sinó que ja forma part de la història universal de l’art, tal com destaquen les nombroses cronològiques que omplen la premsa.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol retre un reconeixement públic a Tàpies, que va ser un bon amic de l’entitat des dels primers anys. Sempre va col·laborar de forma entusiasta i desinteressada en moltes de les nostres campanyes i iniciatives, i també va mostrar la seua solidaritat amb l’entitat en els moments més difícils.

Així, en els darrers anys, Antoni Tàpies va donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” amb l’objectiu de la legalització de l’espai de comunicació català, i en aquest sentit va formar part de la Comissió Promotora de la ILP. A més, davant la imposició per part del Govern de Camps d’una sèrie de multes a ACPV per les emissions de TV3 al País Valencià, l’artista va mostrar la seua solidaritat amb la donació d’una obra seua per a ser reproduida durant la campanya de recollida de donacions populars per tal de poder fer front col·lectivament a les multes.


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació