Ares Ruta dels Molins – la Mola



Diumenge 29 de setembre. Preu: 20 euros sense dinar, suplement dinar 17 euros.

Ares es un municipi de la comarca de l’Alt Maestrat, situat als estreps sud del sistema Ibèric al peu de la Mola d´Ares (1.195 m.). El terme ha sigut un enclavament habitat des de fa milers d´anys. Ja la prehistòria ens deixà un magnífic llegat als barrancs del terme, especial menció mereix la Cova Regina, al Barranc de la Gasulla, considerada la capilla Sixtina de Neolític, pintures que foren declarades patrimoni de la Humanintat per la Unesco al 1.998. El topònim d´Ares es repetix amb molta freqüència des del Pirineu fins al Comtat a Alacant; sempre al voltant d´un pas de muntanya. És possible que l´origen provinga del de “Aras”, en llatí “altar”. Els romans aconstumaven a fer ofrenes a Mercuri i altres déus quan passaven un port de muntanya.

 

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

PROGRAMA.

Eixida a la 8 hores des de l’Institut Lluís Vives de València. 8.30 Sagunt. La passejada transcorre, al voltant de 12 Km pel Barranc dels Molins d´aigua, datats als segles XVII i XVIII, que constituïxen amb les seues bases de recollida i sistemes de conduccions una de les obres més singulars de la enginyeria hidràulica. La ruta és fàcil. Cal portar l’esmorzar, aigua, roba i calçat apropiat per a la muntanya.

Dificultat: Fàcil.
Ens acompayarà Pere Peiró, guia de Esplai Viatges especialista en senderime. Inscripcions: 16 de setembre 2013. Inclou: bus + guia. Preu: 20 euros sense dinar, suplement dinar 17 euros.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de