Caçadors de bolets al Penyagolosa26 i 27 d’octubre. Preu: 145 euros

Cal portar motxilla, botes de muntanya, cistella i una navaixa per collir bolets. El Massís del Penyagolosa amb els seus 1.813 metres és un simbol del territori valencià, és la nostra muntanya màgica amb la seua silueta inconfusible, albergant una enorme riquesa natural amb els millors boscos valencians d’alta muntanya mediterrània. Fruit de la seua riquesa i varietat botànica, i de la seua elevada humitat, posseix unes magnifíques condicions per creixer una gran quantitat i varietat de bolets. El Massís del Penyagolosa, compartit entre els termes de Villahermosa del Rio, Xodos, Atzeneta i Vistabella del Maestrat, a més a més de comptar amb un gran entorn natural, conté una gran riquesa patrimonial (arquitectura de la pedra en sec, gastronomia, historia, poblets de muntanya amb molt d’encís, etc.). J.C.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

PROGRAMA

26 OCTUBRE: VISTABELLA-S. JOAN PENYAGOLOSA

Eixirem de València a les 8 del matí (8.30 des de Sagunt) cap a Atzeneta del Maestrat.
A les 9.45 farem un descans a Atzeneta per a continuar fins a la zona on buscarem bolets. Passarem el matí “caçant” bolets pels magnífics boscos de l’entorn del massís del Penyagolosa acompanyats d’una experta micòloga local que ens ajudarà a distingir les diferents espècies de bolets i ens donarà consells sobre gastronomia amb bolets. A les 14.30 (aprox.) dinar a un restaurant de Vistabella.
A les 16.30 passejada i temps lliure pel poble de Vistabella (el situat més alt de les terres valencianes amb 1.248 metres).
A les 18.30 partirem fins al Santuari de Sant Joan Penyagolosa, base de l’ascens cap al cim del Penyagolosa i lloc de peregrinació dels Peregrins de Les Useres. Temps lliure.
A les 21 hores sopar al restaurant del Santuari i a dormir.

27 OCTUBRE: PENYAGOLOSA-ATZENETA

A les 8 desdejuni i a les 8.30 iniciarem des d’el Santuari de Sant Joan la ruta cap al cim del Penyagolosa. Es tracta d’una ruta sense dificultats destacables, malgrat que hem de superar un desnivell considerable de quasi 700 metres fins al cim. Pujarem pel barranc de la Pegunta (amb la possibilitat de buscar bolets) entre magnífics boscos fins arribar al cim rocós del gegant valencià. Gaudirem de les seues vistes, i iniciarem el descens cap al santuari passant pel Mas de la Cambreta.
A les 13.30 (aprox.) arribarem, de nou, al Santuari. Pendrem l’autobús cap a Atzeneta, on dinarem a les 14.30 al restaurant Casa Ramón uns magnífics plats de cuina del Maestrat amb bolets preparats per la nostra experta.
A les 16.30 farem una passejada per Atzeneta. Temps lliure.
A les 17.30 (aprox.) tornarem a València. Ens acompanyarà Jordi Cortina (Geògraf i tècnic mediambiental).

Inscripcions: 24 setembre. Inclou: bus + Pensió Completa amb dinar especial dels bolets recollits.

Allotjament a Cases Rurals de Vistabella del Maestrat.


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació