El país dels bons homes i les bones dones. Carcassona i la terra dels càtarsDel 5 al 9 d’octubre Preu: 480 euros

Els càtars, d’uns anys ençà, han passat de ser coneguts en àmbits acadèmics i cercles minoritaris a apassionar a un gran i ample públic. En un temps d’avidesa de meravelles han estat envoltats de fantasies estèriques i llegendes màgiques: la possessió del Sant Graal, l’exercici del culte solar, l’herència de rituals orientals a Osiris o Pitàgores, la possessió d’un immens tresor… Però, també hi ha l’atracció fonda i permanent del món medieval, que, en Occitània, ja s’acostava al Renaixement, l’interès que genera un moviment considerat herètic que es proposava retornar a l’autenticitat del cristianisme evangèlic, la acarnissada persecució per part del papat, que es sentia denunciat, i del rei de França, que volia incorporar a la seua corona els rics territoris de la progressista nació occitana pel la força de la conquesta i ocupació militar… A.Ll.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

PROGRAMA DEL VIATGE

5 OCTUBRE: VALÈNCIA-NARBONA

Eixida a les 7 hores des de la vorera de l’Institut Lluís Vives (carrer Xàtiva), fins a la ciutat de Narbona. Dinar lliure. I, per la vesprada, passeig pel centre medieval, que fou escenari d’accions per a contrarestar la força dels càtars i visita a la vella Catedral, seu primada de la Marca Hispànica. Sopar i allotjament a Carcassona.

6 OCTUBRE: CARCASSONA-MINERVA

Pel matí caminarem per la impressionant ciutadella de la “La Cité”, envoltada de torres, portes, bastions i muralles a la vora del riu Aude, construïda sobre un pujol i visitarem la Basílica de Sant Nazari i el Castell Palau dels Trencavel, família que tenia diversos dominis en Occitània, aliada de la nostra casa reial. Per la vesprada, excursió a al petit poble de Menerba (Minerva), en un espectacular emplaçament, que, per la seua oposició als croats francesos, que en 1210 martiritzaren 140 càtars és un referent de la resistència occitana. Dinar i sopar lliure.

7 OCTUBRE: ALBÍ

Després de desdejunar anirem a Albí, envoltada pel riu Tarn, un del focus principals del catarisme, tant que se’ls sol anomenar també “albigesos”. Recorrerem els seus principals carrers medievals i visitarem la seua espectacular Seu, extraordinària creació del gòtic i la fortalesa-palau dels bisbes, que acull el Museu de Toulouse-Lautrec, pintor descendent dels comtes de Tolosa, de vida bohèmia que, instal·lat a Montmatre, fou el veritable cronista del París de finals del segle XIX. Ens testimonia la vida dels teatres, balls, cabarets i bordells, i amb els seus cartells i litografies es convertí en un primerenc i ben destacat publicitari. Dinar lliure. Sopar a l’hotel.

Ens acompayarà el nostre col·laborador Alfons Llorenç, periodista i escriptor. Inscripcions: 9 setembre.
Inclou: Mitja Pensió.


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació