El Priorat: vins d’alta qualitat d’origen diví12 i 13 d’octubre Preu: 175 euros

“Priorat” hui dia s’associa a vins d’alta qualitat, que han trencat fronteres i s’han convertit en begudes apreciades en tot el món. La denominació fa referència a la vida monàstica, a al priorat, que constituïa la Cartoixa d’Scala Dei, d’origen medieval. Els monestirs, autèntics falansteris, van units a la colonització d’extenses zones i a l’extensió del conreu de la vinya. No debades el vi i els seus derivats han format part de l’alimentació, la medicina i la vida religiosa. Encara forma part dels ritus i té caràcter sagrat. El Priorat, comarca muntanyosa i de relleu molt accidentat, diversa i heterogènia, de persones de forta dependència al medi natural, amagada darrere la serralada prelitoral catalana, entre les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb petits i tranquils pobles i encisadors i bells paisatges del secà i el seu mosaic de vinyes, ametllers i oliveres, un espai únic i seductor.

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari o bé telefonar al 96 351 12 74

PROGRAMA

12 OCTUBRE: VALÈNCIA-FALSET-PORRERA

Eixirem a les 8 hores del carrer Xàtiva (vorera de l’Institut Lluís Vives) i a les 9 h. des de Castelló. Visitarem Cal Ferrer Bobet, celler situat entre Falset i Porrera; passejada entre vinyes i observació del conreu, explicació del procés d’elaboració i cata de vi. El celler, mimetitzat amb el paisatge, dinàmic i lleuger, sembla un vaixell encallat entre una mar de vinyes, un precari equilibri en un paisatge feréstec. El mimetisme amb el paisatge, el dinamisme tecnològic i la lleugeresa de la coberta, són els trets definidors d’aquest particular edifici agrícola. Dinar lliure. Passeig per Porrera, on distingits artistes tenen els seus cellers. Sopar i hotel a Falset.

13 OCTUBRE: FALSET- SCALA DEI-SIURANA-VALÈNCIA

De matí, passejarem per Viella Baixa i visitarem les monumentals ruïnes de la Cartoixa d’Scala Dei i seus els cellers, situada al peu de la serra màgica del Montsant, en un marc paisatgístic incomparable. Ens desplaçarem a Siurana, petit poble, entre penya-segats i cingles, envoltat de llegendes medievals i amb vistes, sobre un embassament, amb vistes espectaculars. Dinar lliure. Arribada a València cap a les 21 hores. Ens acompayarà el nostre col·laborador Alfons Llorenç, periodista i escriptor. Inscripcions: 10 setembre. Inclou: bus tot el recorregut, 1 mitja pensió, hotel *** a Falset i visita a un celler de la zona.


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació