La Federació Llull nomena Jordi Cuixart com a nou presidentLes 3 principals entitats culturals dels Països Catalans exigeixen l’alliberament dels presos polítics

Les tres grans entitats culturals dels Països Catalans han nomenat avui Jordi Cuixart com a president de la Federació Llull, prenent el relleu de Joan Francesc Mira. Amb aquesta elecció, Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural exigeixen la llibertat dels presos polítics i exiliats polítics i denuncien la repressió política contra drets i llibertats fonamentals.

Joan Francesc Mira i Anna Oliver (president i vicepresidenta d’ACPV, respectivament), Josep de Luis (president de l’OCB) i Marcel Mauri (vicepresident d’Òmnium) han ratificat el nomenament a les portes de la presó de Lledoners.

Les tres entitats han abordat el pla de treball a més de valorar l’actualitat política i cultural dels Països Catalans. Així, s’han acordat les principals línies d’actuació de la federació pel curs 2018-2019: 1) La denúncia del judici polític contra el sobiranisme; 2) La defensa dels drets i les llibertats democràtiques; 3) La projecció de la llengua catalana; 4) Garantir la reciprocitat de les emissions de les diferents televisions públiques (À punt, IB3 i TV3). També s’ha decidit de seguir coordinant diferents iniciatives conjuntes com ara la Flama del Canigó o els Focs de Sant Joan, l’extensió dels sopars Estellés o bé dels premis literaris escolars Sambori i Pissiganya.

Què és la Federació Llull?

El nomenament de Cuixart s’ha fet en paral·lel a la renovació de la Junta Directiva de la Federació Llull. Al costat del nou president, Jordi Cuixart, Joan Francesc Mira (ACPV) ha sigut nomenat vicepresident i Josep de Luis Ferrer (OCB) secretari-tresorer. Per la seva banda, Toni Gisbert, Ferran Suay, Blanca de Llobet, Roser Sebastià, Miquel Àngel Grimalt i Antoni Llabrés ocuparan les diferents vocalies de la junta de la Federació.


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació