El Sopar Estellés de València connecta amb Palma, Barcelona i Brussel·les


galeria-soparestelles2018

Amb el hall de l’edifici Octubre (la seu central d’ACPV) ple de gom a gom, el dimecres 26 de setembre vam viure un Sopar Estelles molt especial. Primer, per l’èxit de públic i participació. Segon, per la connexió en directe amb els Sopars Estellés que simultàniament tenien lloc a Palma, Barcelona i Brussel·les (que va tenir el seu moment culminant amb la recitació de l’emblemàtic poema “Assumirà la veu del teu poble” alhora entre les quatre ciutats, llegint dos versos una persona diferent situada en alguna de les poblacions implicades). Tercer, pel record emotiu al president de la Federació Llull (que aplega Acció Cultural, Omnium Cultural i Obra Cultural Balear), Jordi Cuixart, empresonat per haver organitzat una manifestació, i l’exigència del seu alliberament. I quart, pel magnífic i original menú estellesià que vam poder gaudir, a càrrec del bar-restaurant de l’Octubre, i que va sorprendre agradablement tothom.

 

Vam comptar també amb salutacions del conseller d’Educació i Cultura valencià, Vicent Marzà, i de les conselleres de Cultura catalana i balear, Laura Borràs i Fanny Tur. I amb la participació des de Barcelona del director de la Institució de les Lletres Catalans, Joan Elies Adell, i des de Brussel·les de la Delegada del Govern de Catalunya, Meritxell Serret.

Vam tornar a fer cultura, vam agermanar simbòlicament el nostre àmbit lingüístic, i vam tornar a demanar democràcia, diàleg i justícia, enfront de la regressió autoritària que pateixen els drets i les llibertats. Perquè cultura és llibertat.

>> GALERIA D’IMATGES DEL SOPAR <<

 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació