Milers de valencians es manifesten amb la Comissió 9 d’Octubre amb el lema “Guanyem les llibertats. Fem país”


Comparteix-ho

La manifestació convocada avui per la Comissió 9 d’Octubre (formada per diverses associacions, sindicats i partits) ha comptat amb una nombrosa participació, i ha transcorregut de manera pacífica i lúdica pel carrers del centre de València. Amb el lema “Guanyem les llibertats. Fem país”, la Comissió ha valorat positivament el context social i polític, que ha posat fi al cicle de governs antivalencians i relacionats amb la corrupció: gràcies a una ampla i plural majoria social, hem iniciat la recuperació de la honestedat, la transparència i el bon govern.

La Comissió, però, també ha apuntat les mancances a resoldre, per a poder continuar avançant en una direcció positiva: el Govern valencià encara té compromisos pendents de compliment (la recuperació de TV3 i la inclusió de la competència lingüística com a condició per a l’accés a la funció pública valenciana), i el Govern espanyol ha de començar a passar de les paraules als fets (i aprovar un finançament just per al poble valencià, derogar la llei mordassa, posar fi a la injusta presó preventiva dels líders socials i polítics catalans que van organitzar un referèndum, o reconèixer el caràcter pluricultural i plurinacional de l’Estat, entre d’altres coses).

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), portaveu de la Comissió, vol agrair als milers de valencians i valencianes que han participat en la manifestació la seua defensa de la democràcia, la cultura i el país, i en general al poble valencià la seua maduresa, en no caure avui en les provocacions dels grupuscles marginals i violents de l’extrema dreta espanyolista, i celebrar amb tranquil·litat, i caràcter festiu i reivindicatiu la diada del poble valencià, des del respecte a la natural pluralitat del nostre poble, i lluny de discursos d’odi i de falsos conflictes que interessos partidistes i electorals proven de reactivar.

La manifestació ha finalitzat a la Plaça d’Amèrica, amb la lectura del manifest de la Comissió per part de Betlem Agulló, germana de Guillem Agulló, el jove de Burjassot assassinat per un grupuscle feixista fa vint-i-cinc anys, com a símbol de continuïtat de la lluita per la democràcia i les llibertats.

MANIFEST DEL 9 D’OCTUBRE


Comparteix-ho

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació