Alcoi i Castelló celebren el Sopar EstellésEl passat divendres 26 d’octubre a la Filà Benimerins d’Alcoi, tingué lloc el primer Sopar Estellés organitzat conjuntament pel Centre Cultural Ovidi Montllor d’ACPV i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià. Al voltant d’una trentena d’estellesians acudiren al sopar, gaudir de la poesia, la música i la bona companyia. Els assistents van llegir el seu poema preferit, que alguns ja portaven preparat de casa. 

La cirereta de la nit la posaren les veus de Jordi Gil i Andreu Valor, que van fer un xicotet tast de les seues cançons. Dos músics amb una trajectòria impecable que fan cançons arrelades a la terra, per donar a conèixer els nostres poetes, per reivindicar un país més digne, per denunciar l’opressió, la manca de llibertat d’expressió, la corrupció i la persecució de la nostra llengua.

El mateix dia es va celebrar el Sopar Estellés de Castelló a l’emblemàtica ermita de Sant Roc de Canet, que forma part del circuit de la Romeria de les Canyes de la Magdalena, organitzat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), junt amb El Pont cooperativa de lletres i la colla El Pixaví.
Entre els assistents al sopar hi havia el delegat d’Acció Cultural a Castelló, Antoni Royo; el president del Pont cooperativa de lletres, Vicent Jaume Almela; el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, el delegat al País Valencià de la Plataforma per la Llengua, Manuel Carceller,;el regidor d’Educació i Ermites de l’ajuntament de Castelló, Enric Porcar; i diferents escriptores i escriptors de la comarca.

 


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació