Una delegació de la Junta Directiva d’ACPV es reuneix amb el President de Catalunya


Comparteix-ho

El treball conjunt en favor de la llengua i la cultura i la proximitat dels judicis als líders socials i polítics catalans centren la reunió

Una delegació de la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) formada per Joan Francesc Mira, president, Anna Oliver, tresorera, Toni Gisbert, secretari, i Marinela Garcia, vocal, es van reunir ahir dilluns 26 de novembre amb Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Masó, secretària general del Departament de Presidència, i Pere Cardús, assessor de polítiques estratègiques del president Torra.

 

La reunió s’emmarca en la relació que des de sempre manté la nostra entitat amb el Govern de Catalunya, i que s’ha traduït en trobades amb tots els presidents de la Generalitat i l’habitual intercanvi d’informació, anàlisis, opinions i propostes, sempre amb l’objectiu comú de treballar en favor de la llengua catalana, la divulgació i promoció de la nostra cultura, i la defensa de la democràcia i els drets civils, començant pels drets lingüístics.

La delegació de la Junta Directiva d’ACPV va compartir amb el president Torra els objectius que ens marquem per a l’any vinent, i vam fer un balanç conjunt de la feina feta, en el qual destaquen el paper de la nostra seu central, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), com a espai d’intercanvi cultural entre Catalunya i el País Valencià i instrument d’irradiació de la cultura en la ciutat i l’àrea metropolitana, com també de la xarxa de centres o casals i de delegacions comarcals. Així mateix, vam compartir els eixos de política lingüística que ACPV està impulsant, i el treball que en aquest sentit fa la Generalitat de Catalunya. L’objectiu compartit passa per la contínua ampliació dels sectors socials implicats en la dignificació de la nostra llengua i cultura, mitjançant un treball d’obertura, renovació i actualització. El president Torra va expressar el suport de la Generalitat de Catalunya a la tasca que fa ACPV en favor de la llengua, la cultura i el país.

D’altra banda, la proximitat dels judicis als líders socials i polítics catalans va ser el segon tema de la reunió. La delegació d’ACPV informà el president de les iniciatives impulsades per la nostra entitat de denúncia dels empresonament i de petició de la llibertat d’empresonats i exiliats, i de diàleg i una solució política a un problema polític. Iniciatives que s’han traduït en mobilitzacions ciutadanes (amb nombroses concentracions) i actes públics (com la presentació del documental “20S”), a més de les moltes gestions privades. El president ens informà sobre com enfoca la Generalitat de Catalunya la situació i els possibles escenaris, i la gravetat d’una possible condemna dels empresonats. En aquest sentit, ACPV reafirmà el seu compromís amb els drets civils fonamentals, la democràcia i el diàleg, i comunicà al president la decisió de preparar una campanya en clau valenciana, davant els judicis i l’extensió de casos d’agressions als drets de llibertat d’expressió patits per cantants, actors i artistes els darrers mesos.

ACPV i el president vam acordar mantenir un canal fluid d’informació i col·laboració, emmarcat en la missió de la nostra entitat de treballar per la llengua i la cultura, i els drets civils i democràtics, amb l’objectiu d’avançar en la direcció de la igualtat lingüística, la promoció cultural i l’assoliment d’una democràcia madura i a l’alçada del context europeu.


Comparteix-ho

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació