Joan F. Mira presentarà ‘El cercle màgic’ a l’Octubre CCCPresentació de ‘El cercle màgic. Assaigs sobre cultures, pobles i nacions (1973-2008)’ de Joan F. Mira

Dimecres 30 de gener de 2019 a les 19.00h
Octubre CCC (Sant Ferran, 12)

Intervindran:
Joan F. Mira, autor i President d’ACPV.
Josepa Cucó, UV Sociologia i Antropologia Social.
Teresa Vicente, UV Sociologia i Antropologia Social.

 

La compilació d’aquest volum és el resultat d’una meditada selecció de textos publicats dins d’un marc cronològic de gran abast. La varietat i l’extensió temporal de la compilació ens dóna una idea de la prolífica producció de Mira i, al mateix temps, de la seua dedicació pionera a l’antropologia social, que el situa, ja en els anys 1970, com una figura fundacional d’una disciplina acadèmica llavors emergent, tant al País Valencià com a l’Estat Espanyol. No debades, la seua capacitat de mirar i d’escriure des d’una perspectiva antropològica ha continuat present al llarg de la seua vida, tal com queda ben reflectit en aquest llibre.

De forma sintètica, els textos seleccionats ofereixen una anàlisi relacional d’alguns dels temes que han marcat la seua trajectòria intel·lectual, com ara l’evolució de les societats tradicionals o la construcció dialèctica entre cultura, identitat i nacionalisme, en un sentit ample i plural, i sempre des de la seua excepcional lent antropològica.


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació