Celebrem l’any Joan Brossa



Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) fou un poeta en majúscules que entenia la creació poètica com quelcom que anava més enllà de qualsevol convencionalisme. La poesia era per a Brossa una eina al servei de la comunicació, sense divisió de gèneres, oberta, transversal, polièdrica. De forma autodidacta, va beure de la tradició literària del país i es va nodrir de les tendències creatives europees per tal de crear un llenguatge, un univers propi, que el converteix en un dels màxims representants de la segona avantguarda catalana.

Extremadament actual en el discurs, vitalista en la manera com afronta la vida, Brossa és un poeta amb una producció ingent, que va concebre l’acte poètic com un exercici necessari per a la condició humana. Amb Brossa penetrem en el món de l’inconegut per eixamplar els límits de l’expressió poètica.

Des d’Acció Cultural del País Valencià ens adherim a la celebració de l’Any Joan Brossa amb tot un seguit d’activitats programades a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània entre els dies 18 i 23 de novembre. A banda d’ACPV, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i el PEN Català també formen part l’organització del programa. A més a més, comptem amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, la Fundació Joan Brossa i el Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat Valenciana.


Etiquetes: Any Joan Brossa

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de