ACPV DAVANT EL COVID-19



Acció Cultural del País Valencià (ACPV), davant l’epidèmia de la grip Covid-19, atenent les instruccions de les autoritats sanitàries i el criteri de prioritzar la salut de les persones, hem tancat l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) a València i totes les nostres delegacions territorials, hem suspès tot el nostre programa d’activitats públiques (conferències, tallers, cursos, exposicions, concerts, campanyes…), i hem seguit la instrucció de confinament per a col·laborar cívicament en el control de la transmissió del virus.

Desitgem que tothom estigueu bé, i que els vostres familiars i amistats conserven també la salut. I si dissortadament teniu prop algun cas de malaltia, pugueu recuperar-vos aviat, amb el suport del magnífic personal sanitari que tenim la sort de tenir.

Però l’epidèmia no té només conseqüències sanitàries, tot i que aquestes són les més greus i les que han de tenir tota la prioritat en la nostra actuació. La suspensió de tota activitat pública significa un colp molt greu per a tot el sector de la cultura, ja molt afeblit per les conseqüències de la crisi iniciada l’any 2008 i de la qual encara no havíem acabat d’eixir en termes socials. Suspensió significa pèrdua de visibilitat i d’ingressos, ambdós absolutament vitals per a la supervivència del sector, i pot implicar un colp en alguns casos irreversibles.

És per això que, ara, us hem de demanar, a totes les persones que formeu part de la família d’ACPV, de la llengua i cultura, la renovació del vostre suport. Perquè ACPV puga fer d’instrument de visibilització de la cultura i la llengua del país, i de reivindicació davant les institucions de les mesures que caldran per atendre les associacions, les persones (artistes i creadors) i les empreses que treballem per fer de la cultura, de la no discriminació per raó de llengua i dels valors de progrés un fonament de la nostra societat.

Nosaltres, també, ens comprometem a mantenir el nostre compromís amb la llengua i cultura del país, i a continuar treballant al seu servei, així com la comunicació amb vosaltres. Visibilitzarem la nostra cultura, i la defensarem com una part absolutament necessària en una societat democràtica, justa i moderna.

Venen setmanes complicades, en les quals la unitat, la serenitat i els valors seran fonamentals. Comptem amb vosaltres. Compteu amb Acció Cultural.

27 de març de 2020
Junta Directiva d’ACPV


Etiquetes: COVID-19

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de