Notícies | Agenda | Manifest | Manifestació | Concert | Entrades | Activisme | Contacte | Autobusos

Capçalera de la manifestació
Capçalera de la manifestació
Milers de persones es manifesten a València per la dignitat del País Valencià

45.000 persones participen en la manifestació del 25 d'Abril. En la pancarta inicial estaven representades totes les forces polítíques i sindicals progressistes i nacionalistes del País Valencià

Eliseu Climent, secretari general d’ACPV; Diego Gómez, president de Federació Escola Valenciana; Joan Sifre, secretari general de CCOO-PV; Helena Pineda, secretària de cultura de la UGT-PV; Vicent Mauri, secretari organització de la Intersindical Valenciana; Francesc Bauxauli, membre de l’Executiva Nacional del PSPV-PSOE; Glòria Marcos, coordinadora d'EUPV i diputada en les Corts Valencianes; Enric Morera, secretari general del BNV; Agustí Cerda, president d'ERPV i diputat al Parlament espanyol; Joan Francesc Peris, portaveu d'Els Verds del País Valencià-Esquerra Verda i regidor Gandia; Carles Arnal, secretari general d’Els Verds-Esquerra Ecologista i diputat en les Corts Valencianes, i Guillem Agulló, Esquerra Valenciana van ser els portadors de la pancarta inicial, la qual recollia el lema de la convocatòria Per la Dignitat del País Valencià.
..
> més informació


ACPV presenta en roda de premsa els actes del 30 d'abril

Un any més tots els progressistes i nacionalistes valencians participaran en els actes d'ACPV
Un any més tots els progressistes i nacionalistes valencians participaran en els actes d'ACPV

Tots els partits polítics progressistes, els sindicats, Escola Valenciana i Xúquer Viu donen suport a la convocatòria d’ACPV i fan una crida unitària a la ciutadania per participar en la manifestació del proper dissabte a València
ACPV ha presentat aquest matí en roda de premsa els actes organitzats per commemorar la Diada del 25 d’Abril, que enguany tindran com a eixos bàsics la tradicional manifestació a València (18h, Plaça de Sant Agustí) –que en aquesta edició porta per lema Per la Dignitat del País Valencià– i un gran espectacle musical en homenatge a Ovidi Montllor (21h, Campus de Tarongers) , quan es compleixen 10 anys de la seua mort.

26.04.2005
> més informació
Josu Erkoreka analitza a València la història del nacionalisme i la construcció nacional basca

Erkoreka va defensar el dret dels pobles a decidir els seu futur
Erkoreka va defensar el dret dels pobles a decidir els seu futur

El portaveu del PNB-EAJ al Congrés participa en el tercer acte del cicle de conferències d’ACPV aquest curs. Les dues primeres tingueren com a contingut temàtic l’EURAM i la reforma estatutària al Principat
El dirigent nacionalista basc també va assistir el passat 21 d’abril –convidat per ACPV– a la presentació del documental Sabino Arana. Dios, Patria, Fueros, Rey dirigit per Javier Santamaria. Erkoreka va defensar el paper que, tant el fundador del nacionalisme basc com del partit que va crear (PNB-EAJ), van jugar per “provocar les consciències d’un poble derrotat” i per articular “un moviment de defensa de la identitat cultural i lingüística dels bascos”. De la mateixa manera va insistir en la idea que Sabino Arana és un home del seu temps i, per tant, algunes de les afirmacions dels seus escrits poden resultar “escandaloses” i de cap de les maneres acceptades pel partit avui dia. En aquest sentit, Erkoreka va afirmar l’ús tendenciós de la història i del personatge que fa el nacionalisme espanyol per desprestigiar els sobiranistes bascos, “ja que en aquella època –va assenyalar– gairebé tota la classe política europea estava impregnada per conceptes racistes no homologables al temps actual”. Com a exemple va posar el cas de Cánovas del Castillo, “tan admirat pel senyor Aznar”, el qual defensava “l’esclavitud” o Churchill qui utilitzava conceptes com "la raça i la sang" per enaltir les essències britàniques.

22.04.2005
> més informació
Per Sant Jordi tots al Palau!

ACPV amb la música en català
ACPV amb la música en català

Concert organitzat per Comissió 23 d'Abril, de la qual forma part ACPV
El 23 d’abril el Palau Sant Jordi vibrarà amb la presència de set grups representatius de la música del nostre país: Dept., Lax ‘n’ Busto, Lluís Llach i Feliu Ventura, Quimi Portet, Mesclat, Obrint Pas i la Carrau. Un cartell obert a un públic ampli, amb grups de diferents èpoques i estils diversos.

18.04.2005
> més informació
El Compromís per l'Estatut es presenta a Castelló de la Plana i a Alacant

Compromís per l'Estatut
Compromís per l'Estatut

Els signataris debaten els recents esdeveniments que envolten l'aprovació del nou document marc
Escola Valenciana. l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Valencians pel Canvi, ACPV, CCOO-PV, UGT-PV, Intersindical Valenciana, Bloc, EUPV, EV-Els Verds i ERPV presenten aquest campanya davant la falta de consens al voltant de la reforma de l'Estatut valencià i demanen un text més valencià, democràtic i participatiu.
18.04.2005
> més informació
Saura visita València per parlar del nou Estatut de Catalunya

Joan Saura ha aprofitat la seua estada a València per visitar l'edfici El Segle, futura seu central d'ACPV
Joan Saura ha aprofitat la seua estada a València per visitar l'edfici El Segle, futura seu central d'ACPV

El conseller de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya diu que l’esborrany de text inclourà la possibilitat de col·laboració i coordinació entre les comunitats de parla catalana
El passat dijous, Joan Saura visità València, convidat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), per parlar dels treballs per elaborar un nou Estatut per a Catalunya. Per la vesprada va donar una conferència sobre La reforma dels estatuts i el model d’estat, dins del cicle de conferències d’ACPV. Previament, es celebrar una roda de premsa en la que van participar el conseller i president d’Iniciativa per Catalunya-Verds i el secretari d’ACPV, Eliseu Climent.
14.04.2005
> més informació
ACPV informa els joves sobre el sentit del 25 d'Abril

La presència de joves és massiva tots els 25 d'Abril
La presència de joves és massiva tots els 25 d'Abril

Més de 300 xerrades informatives als instituts valencians
El jovent del País Valencià es mobilitza al voltant de la Diada del 25 d’abril amb l’organització de més de tres-centes xerrades – presentació pels instituts de tot el país. Associacions estudiantils, professorat i AMPES han col·laborat en l’organització d’aquests actes amb un doble objectiu:
12.04.2005
> més informació
ACPV presenta la seua proposta de reforma de l'Estatut del País ValenciàEs realitzaran prop de 100 reunions arreu del País Valencià per fer arribar el text als socis i simpatitzants
Juntament amb la presentació pública –en breu en roda de premsa– d’aquesta proposta, ACPV està portant a terme xerrades informatives arreu del País Valencià per presentar el text als socis i explicar la postura de l’entitat davant l’actual procès de reforma estatutària.

21.03.2005
> més informació
ACPV posa en marxa la web de campanya del 25 d'Abril '05

Manifestació del 25 d'Abril de l'any passat
Manifestació del 25 d'Abril de l'any passat

Romandrà activa fins el 30 d'abril
Enguany ACPV ha decidit tornar a crear –l'any passat ja ho vam fer– una web de campanya del 25 d'Abril amb l'objectiu de facilitar la major informació possible als socis i simpatitzants que visiten el nostre lloc web.
21.03.2005
> més informaciónovembre del 2019
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 


Conferències: ACPV davant l'EstatutAquesta és una web especial en motiu de la commemoració de la Diada del 25 d'abril.
Des d'ací podeu consultar la pàgina d'Acció Cultural del País Valencià

© Acció Cultural del País Valencià - telf. 902 11 70 76
ajuts econòmics: 2100-0700-12-0200059677