L’organització està negociant una ampliació d’aforament davant l’èxit de la convocatòria 

La Festa per la Cultura que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) organitza el dissabte 23 d’abril a la plaça de bous de València és ja un èxit sense precedents. Primer, pel cartell de participants i col·laboradors, de cantants i grups de música. Recordem els noms d’Al Tall, Pau Alabajos, Feliu Ventura, Lluís Llach, Carles Belda, Amadeu Vidal, Clara Andrés, Prozak Soup, Rafa Xambó, Smoking Souls, Mireia Vives, les col·laboracions en acústic de La Gossa Sorda i Aspencat, Andreu Valor, Joan Amèric, Carraixet, Miquel Gil, Candela Roots, Sva-ters, Sèrman Mànser… i a més Senior i el Cor Brutal, Cris Juanico, Ovidi3, Carles Santos i Tomàs de los Santos. 

Cal afegir a més el grup jove Skatuttipresto, guanyador del concurs Dóna la Nota, organitzat pel BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats), de manera que la Festa per la Cultura esdevé un reconeixement a qui ha treballat per la llengua i la cultura en el passat i a qui ho fa en el present, i també una aposta pel futur i els nous valors. 

També cal destacar els grups de cultura popular, que hi seran, com nombroses muixerangues i corals, i col·laboracions tan especials com els cavallets del Corpus de Castelló, les danses guerreres de la Todolella o els Aurorers de la Vall d’Uixó. 

Segon, hem de destacar el suport institucional, tal com recull el cartell de la Festa que avui fem públic: 

-les 5 universitats públiques valencianes (Jaume I de Castelló, València, Politècnica, Alacant i Miguel Hernàndez d’Elx), la Diputació de València; 

-els Governs de Catalunya i de les Illes Balears (el primer facilita la participació de dues castelleres en l’acte, i el segon l’actuació del conegut cantant Cris Juanico);

-i els ajuntaments d’Alacant, Castelló de la Plana, València, Vila-real, Vall d’Uixó i Almassora. També comptem amb el suport dels mitjans de comunicació Vilaweb, La Veu del País Valencià, Enderrock i El Temps. 

En tercer lloc, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) està negociant una ampliació d’aforament davant l’èxit de la convocatòria. En el dia d’avui les entrades estan exhaurides, la plaça ja és plena, i encara falten 15 dies, i l’allau de peticions d’entrades no cessa. Per això, la producció està introduint canvis en l’escenari per a guanyar espai i, d’acord amb els responsables tècnics corresponents, confirmar si d’aquesta manera podem guanyar algun espai i aforament.

cartell-actuacions-23abril2016