El programa de la Festa per la Cultura que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) organitza el dissabte 23 d’abril a la plaça de bous de València serà un cartell espectacular, amb la col·laboració dels principals noms de la música i cultura: ja podem confirmar la participació.

El 23 d’abril gaudirem d’un cartell únic: Al Tall, Smoking Souls, Clara Andrés, Carles Belda, Amadeu Vidal, Carraixet, Aspencat, Lluís Llach, Feliu Ventura, Miquel Gil i Pau Alabajos,Andreu Valor, Joan Amèric, Prozak Soup, Sèrman Manser, Candela Roots, Mireia Vives, La Gossa Sorda, Sva-ters, Cris Juanico, Rafa Xambó… I encara falten noms!

Els Sva-ters és un grup de música format a Alcàsser l’any 1998. Actualment està format per entre set i quinze membres, i tenen tres discos editats. Una de les seues principals característiques és la festa i l’energia que desprenen els seus directes.. El seu estil és una barreja de rock clàssic, ska, jazz, rumba i reggae, entre d’altres. Actualment està format per 13 membres (dos cantants / dolçainers, dos guitarristes, un baixista, un bateria, un percussionista, un saxofonista, dos trombonistes, dos trompetistes i un teclat). Quasi totes les seues lletres tenen un gran to d’humor (cosa que ja es pot endevinar pel nom del grup), barrejades amb reivindicacions socials i polítiques.

La Gossa Sorda és un grup musical de Pego , i a les primeries de l’any 1999 es decideixen a fer el seu primer concert. Dos anys després, en el 2001 trauen la seua primera maqueta. Amb el seu segon disc Garrotades es convertiren en un dels grups més actius del 2006. És un dels grups de rock en català amb més èxit en l’actualitat, i actuen per tot el País Valencià, entre altres territoris com el País Basc, Catalunya, Illes Balears, Galícia i Madrid. A més, han actuat als festivals de rock d’àmbit estatal com el Viña Rock.

Cris Juanico Alzina (Ciutadella de Menorca, 23 de febrer de 1967), de nom artístic Cris Juanico, és un músic menorquí. Va ser membre i un dels compositors de Ja t’ho diré, i actualment forma part de Menaix a Truà i també edita treballs en solitari. La trajectòria musical de Cris Juanico és molt rica i variada. Des dels inicis amb el grup Ja T’ho Diré fins a l’actual carrera en solitari, han passat moltes coses. Però sobretot ha ampliat el seu registre i ha esdevingut una de les veus més personals del panorama musical del país.

La trajectòria musical de Rafa Xambó comença a la dècada dels 70, formant part dels cantants de la la segona generació de la Nova Cançó. En 1974 va guanyar el Primer Premi del Festival de Noves Veus (Sabadell). En 1992 coprodueix un disc amb Juli Bustamante (Ciutat Magnètica, editat per Picap). Després de dècades de silenci musical, a l’estiu del 2002 va treure el disc 7 acústics (PM produccions) que va tenir molt bona acollida entre el públic i la crítica. El següent disc és Cançons de la memòria trista, amb Albert Ortega, Bertomeu, com a productor (Picap, 2006), el qual fou guardonat amb el Premi al millor disc de cançó d’autor als Premis Ovidi Montllor de 2007.El 2008 va estrenar l’espectacle Poemes i cançons en companyia de la poetessa Isabel García Canet. El disc següent, Andanes (Picap, 2010), també produït per Albert Ortega, va rebre dos Premis Ovidi Montllor, un en la modalitat de millor disc de cançó d’autor l’any 2010 i l’altre en la modalitat de millor lletra pel tema A Glasgow. El nou espectacle i disc, T’estimo tant. Sonets de Shakespeare (Comboi Records, 2013), ens presenta un cantant sòlid i inspirat que, de la mà dels versos del gran poeta universal, ofereix unes cançons insòlites en el panorama cultural actual en català.