Andreu Valor, Joan Amèric, Prozak Soup, Sèrman Manser, Candela Roots i Mireia Vives s’afegeixen al programa de La Festa per la Cultura

Continua la venda d’entrades a molt bon ritme

El programa de la Festa per la Cultura que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) organitza el dissabte 23 d’abril a la plaça de bous de València serà un cartell espectacular, amb la col·laboració dels principals noms de la música i cultura: ja podem confirmar la participació d’Al Tall, Smoking Souls, Clara Andrés, Carles Belda, Amadeu Vidal, Carraixet, Aspencat, Lluís Llach, Feliu Ventura, Miquel Gil i Pau Alabajos, i ara s’hi afegeixen els d’Andreu Valor, Joan Amèric, Prozak Soup, Sèrman Manser, Candela Roots i Mireia Vives. I encara falten noms!Read More

Andreu Valor naix a Cocentaina. Cinc-cents concerts en aquests pocs anys avalen l’evolució de l’autor i la seua música, que incideix des del primer moment en l’intent de fusionar compromís i bellesa, actitud i consciència, desig i esperança en cada projecte que ens presenta. Les seues lletres aporten una constant. De moment i fins ara, ha editat quatre treballs discogràfics, tots quatre sota el segell de la discogràfica MésdeMil.

Joan Amèric (Alzira, Ribera Alta, 19 de març de 1964), és un cantautor que s’inscriu en la darrera fornada de veus de la cançó en català. Començà la seva trajectòria en solitari a mitjan dels anys 80 amb diverses actuacions pel País Valencià, algunes de les quals obrien els concerts d’artistes consolidats com Maria del Mar Bonet o Lluís Llach. Després d’obtenir èxit amb els directes i el reconeixement de la crítica per les seves cançons, enregistrà el primer disc de llarga durada: Tornar a l’aigua (CBS, 1989), produït per Lluís Llach. La seva carrera va seguir amb Escala de colors (Picap, 1992), Ànima, diari de les hores blaves (Picap, 1995) i Obert (Discmedi, 2000). El 2012 va publicar Directament, l’enregistrament en viu del concert de cloenda del Barnasants 2011. El 2012 va rebre el premi Barnasants al millor concert de la secció oficial.

Prozak Soup, el jove grup de Bellreguard, aposta per una nova sonoritat que beu del post-hardcore, l’electrónica clàssica i el hip hop crític. Prozak Soup fa una aposta per un so radical, segons ells mateixos alternatiu. Un so força elaborat, amb un segell propi, que mostra els de Bellreguard capaços de crear melodies intenses sobre un aparent caos sonor.Les lletres són intenses, crítiques en alguns moments. Hi ha alhora una manifesta voluntat lírica d’interpretar el món que els envolta a través d’una poètica personal, els sentiments íntims, la seua lluita per anar a la recerca d’un llenguatge, d’un estil propi.

Sèrman Mànser és el duet format per Manuela Alandes, a la veu, i Sergi Pitarch Garrido, a la guitarra. Manuela Alandes ha format part de Soul Atac, ha col·laborat amb la Big Band de Jazz d’Alzira, Obrint Pas, la Gossa Sorda i no se sap quants grups més. En teoria s’ho havia deixat, però va tenir el detall de fer dues cançons a partir del llibre La mirada del cocodril i, després, ha obrat el miracle d’acomplir l’encàrrec de composar-ne unes altres amb fragments de l’obra de vint-i-escaig escriptores valencianes. Les seues cançons tenen una força inusual. Cançó amb ànima, en podríem dir.

Candela Roots és un grup valencià de reggae format per músics que compten amb una base sòlida, que composen lletres per compartir fent servir melodies dolces. Aquest projecte està format per músics amb una llarga trajectòria: Estel a la veu, David Van Der Meer a la bateria, Karla Palacios al baix, Ricardo Císcar a la percussió, Joël Vallés a la guitarra i Fran Acàmer a les tecles. El 2014 va ser l’any de la seua consagració, amb l’edició del seu primer EP i el premi a la millor cançó en valencià al concurs de Sona la Dipu amb el tema Pinta’t un somriure.

Mireia Vives ha col·laborat en grups com Rapsods i Bakanal, i és una aposta de futur de l’escena valenciana. Ella i el guitarra Borja Penalba s’han embarcat en un viatge literari, musical i emocional, seguint la ruta marcada per L’amor fora de mapa (Sembra llibres, 2016), l’última novel·la de Roc Casagran i el primer disc conjunt de Mireia Vives i Borja Penalba. Van rebre la proposta de Roc Casagran quan estaven treballant en temes propis i es van llançar en planxa a musicar els poemes de l’escriptor, emocionats pel potencial i la força dels poemes que apareixen al llibre.