Secció d'Ensenyament d'Acció Cultural del País Valencià
artículos útiles http://acpv.cat/cialis-generico.html para hacer frente http://acpv.cat/ensenyament/priligy.html a la disfunción eréctil
Els aforismes de Joan Fuster, de mare didàctica i pare raonable
dimecres, 13 de juny de 2012 10:03

Demà dijous 14 de juny a les 19:00h a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània la Secció d'Ensenyament d'ACPV continua amb el cicle de conferències sobre la figura de Joan Fuster en el 50é aniversari de la publicació de 'Nosaltres els valencians' amb aquesta conferència a càrrec d'Isidre Crespo on ens parlarà dels aforismes en l'obra de Joan Fuster.

Isidre Crespo és Llicenciat en Ciències de l’Educació i en Filologia Catalana. És catedràtic de Valencià. Llengua i Literatura, de Batxillerat. Actualment, Director del Centre Carles Salvador, d’Acció Cultural del País Valencià. 

Ha coordinat i produït llibres de text i impartit cursos de reciclatge per al professorat. És autor de propostes didàctiques i d’algunes introduccions per a llibres de lectura.
Al voltant de Joan Fuster, ha elaborat una “PROPOSTA DIDÀCTICA: L’assaig, entre la literatura i la raó”, i treballs d’investigació: “Els aforismes, un dels encunys francesos de Joan Fuster”, “Fuster i el jo, un estudi dels seus articles de premsa. Les minúcies autobiogràfiques de Joan Fuster”, “Joan Fuster, un univers de literatures”, “Joan Fuster, un escriptor de conversa”, “Joan Fuster, un amic de les arts”. I en té publicats quatre llibres: Raons i paraules, (1999), Joan Fuster: Aforismes (2000), De Fuster a Pla, amb camí de tornada (2002), i un llibre d’entrevistes, Joan Fuster, De viva veu (2003). Amb l’aforista Joan Guasp, posà en marxa, a Mallorca, el Museu Internacional de l’Aforisme (2002).

Presenta l'acte Tomàs Llopis i Guardiola (Beniarbeig –la Marina Alta–,1954). Ha col·laborat com a crític i traductor de poesia en diverses publicacions d'orientació literària, com ara L'Aiguadolç, Serra d'Or o Canelobre.
Ha publicat llibres de caire didàctic de llengua i literatura catalanes per a l'ensenyament secundari i ha estat antologat com a narrador en Nou narradors de la Marina (1990) i com a poeta en Antologia poètica de la Marina Alta (1997). Ha obtingut el premi Iaraní (Gandia, 1996), el “25 d’abril de poesia” (Benissa, 1999) amb Palau de cendra (Ed. Columna, 2000) i el “Joan Climent” de poesia (Gandia, 2002). Ha estat finalista del “II Concurs on line de relats de ficció en llengua catalana (2000)”. Ha traduït al català el poemari de Satish Gupta La lluna fugissera (Edicions Bromera, 2001). És autor en col·laboració amb David Trallero Llibre de la Banda: 75 anys de la Unió Musical de Beniarbeig (2001). Darrerament ha publicat dos llibre de narrativa infantil: El rei cec (2005) i Lluc (2006), i un poemari, Sospirs de Babel (2006).
També participa com a recitador en muntatges poètico-musicals.
Actualment resideix a Pego on és catedràtic a l'I.E.S. "Enric Valor".

Bíptic del cicle en format PDF

 
 

 

Material didàctic

Correllengua 2018

Auques
Cartells
Unitats Didàctiques

     
 

Material didàctic

Correllengua 2017

Auques
Cartells
Unitats Didàctiques

     
 

Material didàctic

Correllengua 2016

Auques
Cartells
Unitats Didàctiques

     
 

Material didàctic

Correllengua 2015

Auques
Cartells
Unitats Didàctiques

     
 

Material didàctic

Correllengua 2014

Auques
Cartells
Unitats Didàctiques

     
 

Material didàctic

Correllengua 2013

Auques
Cartells
Unitats Didàctiques

     
 

Material didàctic

Correllengua 2012

Auques
Cartells
Unitats DidàctiquesLa secció d’Ensenyament d’Acció Cultural del País Valencià ens adherim al Manifest sindical unitari en contra de les retallades en educació al temps que exigim la depuració de responsabilitats del Consell i dels culpables directes de la fallida econòmica de les nostres institucions. La política insensata, sumptuosa, clientelar i corrupta dels nostres dirigents no la poden assumir ni l’educació, ni la sanitat públiques, pilars bàsics de la nostra societat.

 


Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat