Acció Cultural del País Valencià. Tornar a portada.


Baix Vinalopó - Elx
Carrer de Sant Jordi, 2

965426480 elx@acpv.cat


El Casal Jaume I d’Elx i l'Associació Cívica per la Llengua  "El Tempir", es complauen a comunicar-vos i convidar-vos a participar en els actes del “CORRELLENGUA 2011”, que es faran a la ciutat d'Elx.


La XVI edició del Correllengua al País Valencià ret homenatge a Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner en el centenari del seu naixement.


Tant Enric Valor com Manuel Sanchis Guarner feren una importantíssima labor en favor de la divulgació de la llengua catalana —i del seu estudi, els dos eren “gramàtics”—; dos ciutadans ben conscients que, només amb la conservació de la llengua pròpia, els valencians podríem mantenir-nos lleials a la nostra personalitat com a poble, ja que consideraven l’alt valor identitari que l’ús d’aquesta du implícit; el valuós secret de la continuïtat.


Com bé sabràs, des del 1995, amb motiu del 9 d’octubre, Acció Cultural del País Valencià, i els Casals Jaume I , convoquen i organitzen conjuntament, per setzè anys consecutius el Correllengua considerada la iniciativa no institucional més multitudinària en favor de la nostra llengua. En concret, ACPV se n'encarrega de la gestió i coordinació al seu pas pel País Valencià i la Franja de Ponent, mentre que la Coordinadora d'Associacions per la Llengua-CAL gestiona el seu pas pel Principat, Andorra, Menorca, Eivissa i la Catalunya Nord.


El Correllengua és una iniciativa a favor de la nostra llengua i cultura sorgida de la societat civil. És una proposta per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l'ús social de la llengua en tots els àmbits. També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.


El Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es llegeix el Manifest del Correllengua, i es realitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts,... amb l'objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura, així com d’'implicar tothom en la defensa de la llengua.


Seguidament us exposem el calendari d’actuacions del CORRELLENGUA 2011 per al mes d'octubre a la ciutat d'Elx:


PEL NOSTRE VALENCIÀ, EL CATALÀ DE TOTS !!


El Correllengua és la iniciativa que anualment mou més persones arreu del país; prova d'això és l'èxit de participació de l'any passat, que va mobilitzar més de 300.000 persones, realizant-se més de mig miler d'actes arreu del país.


-Teatre-Animació: Arribada del Correllengua al Gran Teatre d'Elx


Dimecres, 5 d'octubre a les 10:30hores al Gran Teatre d'Elx:


El Geperut i el Bolet Magic”. Aquest espectacle està recomanat per a xiquets de 6 a 12 anys. Aquesta història ens comptarà les peripècies de persones altes, baixes, primes, grosses, guapes, no tan guapes, ulls blaus, ulls verds, pèl llis, arrissat, ros, moreno però amb alguna cosa en comú: COR. Algo de mite i algo de realitat, agitat amb pols d'estreles, ficat en una bambolla de sabó dóna com resultat una història amb pinzellades de fábula. En ella es narra com un pobre i desafortunat geperut aconseguix, gràcies a la seua bondat, ser feliç i aprendre a voler-se a si mateix; al mateix temps un particular Conde aprendrà a jutjar les persones no pel que es veu d'elles, sinó pel que amaguen al seu interior. Una història en què els xiquets aprendran que ser bo és divertit." Duració: 1 hora aproximadament. Subgènere: Teatre Infantil Participatiu. Artista/Compañía: La Nena Crea. Duració: 1 hora aproximadament. Organitza: Casal Jaume I d'Elx i l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir d’Elx


-Arribada del Correllengua a l'Ajuntament d'Elx i Lectura del Manifest per la Llengua


Dimecres, 5 d'octubre a les 21:00 hores a la Plaça de Baix d'Elx:


Saló de plens de l'Ajuntament lliurament de la flama del Correllengua a Mercedes Alonso, alcaldessa d'Elx i lectura del manifest per la llengua a càrrec de joves d' Educació Secundària de la ciutat. Actuació de la colla de dolçainers i tabaleters el Cascabot. Organitza: Casal Jaume I d'Elx i l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir d’Elx


-Arribada del Correllengua al Casal Jaume I d'Elx.

Dimecres, 5 d'octubre a les 21:30 hores al Casal Jaume I d'Elx:

Sopar “picadeta” Coca i ví de la terra

Organitza: Casal Jaume I d'Elx i l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir d’Elx


 


-II SOPAR HOMENATGE A VICENT ANDRÉS ESTELLES


Divendres, 7 d'octubre a les 21:00 hores al Casal Jaume I d'Elx:


L’Associació Cívica per la Llengua El Tempir d’Elx i el Casal Jaume I d’Elx s’afegeixen a la festa que es farà a diverses poblacions al llarg del País Valencià per honorar el més gran poeta en llengua catalana del País Valencià al segle XX: Vicent Andrés Estellés (Burjassot 1924-València 1993). Aquesta segona edició  tindrà lloc el dia 7 d’octubre del 2011, al Casal Jaume I d’Elx, a un preu popular de 12 euros aproximadament. Després del sopar de germanor el poeta elxà Gaspar Jaén i Urban llegirà poemes de la seua obra Estellesiana. De fet, Gaspar Jaén, que va conèixer personalment el poeta de Burjassot, evoca en aquesta obra l’Estellés poeta i home i el seu univers vital i poètic, i ho fa a través del recorregut pels escenaris del poeta, amb el paisatge de l’horta i els carrers de Burjassot de fons: “Si València fos una ciutat distinta / més noble i assenyada, si hagués tingut més cor, / t’hauria estimat tant! Pels carrers, amb follia, / com la dama que es lliura al súbdit més altiu, / a l’altíssim poeta, el tendre fill de l’Horta.” És aquest escenari estellesià de tarongers, carrers i places el que també ressegueix Rafael López-Monné a través de les seves fotografies. També els assistents podran recitar els seus poemes preferits estellesians. Per a assistir-hi, cal reservar tiquet o entrada trucant a El Tempir (644 023 493) o al Casal Jaume I d’Elx (965426480 o al 645192121 ). Us hi esperem.

MENÚ:

Nota: podeu triar...carn, peix o verdures, no oblideu que hi ha que reservar previament als telefons 965426480/645192121 Casal Jaume I d'Elx,  o al 644023493 El Tempir d'Elx.Verdures:

- Pastís de verdures, o Floricol amb beixamel i tonyina


Carn:


- Pit de pollastre amb tomata i pebrera, o  Llom de porc amb ceba confitada i mel


- Peix:


- Rostidora de lluç, o Bacallà gratinat amb all i cebeta confitada


Ensalades:


- Ensalada de creïlles, o Ensalada de pasta


Beguda, pa, pastissets i mistela-ACTE DE HOMENATGE EN COMMEMORACIÓ DEL 9 D'OCTUBRE


Dissabte, 8 d'octubre a les 11:00 hores a l'Hort del Carme- Parc Jaume I d'Elx:


El dia 9 d'octubre, se celebra la diada del País Valencià, en recordança de l'entrada del rei Jaume I a la ciutat de València, el 1238, any que, podríem dir, marca la naixença del País Valencià. El Nou d'Octubre té una significació alhora festiva i reivindicativa de la identitat valenciana. Portarem una corona de flors a l'estàtua de Jaume I que hi ha al mateix Parc.  Organitza: Associació Cívica per la Llengua El Tempir d’Elx i Casal Jaume i d'Elx


Casal Jaume I d'Elx al teléfon 965426480 o al correu electrónic elx@acpv.cat


Mes informació al Casal Jaume I d'Elx. Telèfon 965426480

res
© Acció Cultural del País Valencià