Acció Cultural del País Valencià. Tornar a portada.
Actualitat


Una multa. I una altra.

Fa poc més de mig any recordava, en aquesta mateixa pàgina, els inicis d’una persecució metòdica, incessant i brutal, que dura ja un quart de segle. Recordava la dedicació persecutòria de Joan Lerma, una inútil visita al ministre Josè Barrionuevo, un repetidor de televisió tancat per la força armada, les primeres estacions d’un calvari inacabable. La aplicació continuada d’una antiga obsessió, d’una hostilitat irracional.  O perfectament racional i compresible: el vell anticatalanisme espanyol, en la seua miserable i virulenta versió valenciana. El menyspreu, la violència dels uns i dels altres. Ara, aquesta hostilitat immutable, repressiva i mortal és obra sobretot del senyor Camps i els seus col·legues de govern i de partit. Deu ser que el simple intent de voler veure una televisió com la catalana és un atemptat a la salut pública, un perill de contagi, un risc de malaltia, o vés a saber què, davant del qual cal mostrar contundència autoritària i, si pot ser, la més alta eficàcia destructiva. També per al govern espanyol la idea sembla nefanda, i per això han bloquejat (amb intervenció personal de la senyora De la Vega, valencianíssima) la tramitació d’una ILP amb més 650.000 firmes, en prova de profunds sentiments democràtics. I les multes administratives i arbitràries que imposa Francisco Camps, valencià exemplar per tants conceptes, arriben ja a quantitats tan brutals que només busquen l’aniquilació total de l’enemic, destrucció física inclosa. He llegit que el fiscal del Tribunal Superior, atesos els indicis de delictes previstos en el Codi Penal, com ara rebre repetits regals indumentaris en virtut de càrrec presidencial, ha demanat una condemna rigorosa de l’imputat o presumpte, en forma d’una multa de poc més de 40.000 euros. Quantitat digna de tal delicte, o viceversa. Quin deu ser, doncs, el delicte de voler veure una certa televisió, quan les multes exigides arriben, tot sumat, a prop dels 800.000? Deu ser, doncs, un delicte vint vegades més gros. Dubte, però, que a Camps l’obliguen mai a pagar sota amenaça d’embargament i de ruïna, com ell a Acció Cultural. Tot plegat, aquesta llarga història m’omple de tristor, i d’un profund sentiment de repugnància.


[17 / 02 / 2011]

Talls previstos de TV3 al País Valencià el 16 de febrer

Dimecres 16 de febrer de 20:40h a 22:40h
Futbol : Champions League
Arsenal F. C. - F. C. Barcelona


[16 / 02 / 2011]

El Govern valencià amenaça a Acció Cultural amb més multes si no apaga TV3 a tot el País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha rebut dues notificacions del Govern valencià en les quals es requereix a l’entitat perquè cesse les emissions de TV3 al País Valencià en el seu conjunt. Cadascun dels dos requeriments inclouen l’amenaça d’imposar una multa de 30.000 euros per si no es produeix l’esmentat cessament d’emissions (per tant, un total de 60.000 euros). Però el pitjor és que, de continuar emetent s’anirien imposen dues multes que sumarien 60.000 euros cada quinze dies d’emissió (per tant, 120.000 euros al mes) durant tant de temps com duren les emissions.


[16 / 02 / 2011]

Talls previstos de TV3 al País Valencià el 12 de febrer

Dissabte 12 de febrer de 21:45h a 24h. Racing de Santander - Sevilla F. C.

L'hora exacta és orientativa


[11 / 02 / 2011]

El Govern valencià imposa com a data límit de pagament de les dues multes de 600.000 € el proper 20 de març

El Govern valencià va iniciar el gener de 2007 (ara fa, per tant, 4 anys) un procés de persecució econòmica i política contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que té com a objectiu intentar tancar les emissions de TV3 al País Valencià i castigar amb multes desproporcionades una associació cultural sense ànim de lucre com la nostra. Tot i l’extraordinària desigualtat de forces, ACPV ha aconseguit mantenir la major part de la xarxa de repetidors encara en funcionament, però hi ha tres que han estat precintats per la Generalitat (la Carrasqueta a l’Alacantí, Alginet a la Ribera Alta i Llosa de Ranes a la Costera) i els altres tres principals repetidors (Montdúver a la Safor, Perenxisa que cobreix la Ribera Baixa, l’Horta i els Camps de Morvedre i del Túria) i Bartolo (que cobreix les dues Planes) estan sotmesos a diferents procediments judicials impulsats pel mateix Govern amb la intenció d’intentar també tancar-los.


[10 / 02 / 2011]

Èxit de participació a la xerrada sobre alimentació infantil celebrada a Ontinyent

El passat divendres 4 de febrer va tindre lloc al Casal d'ACPV de la Vall d'Albaida una xerrada amb el títol "Alimentació infantil. Un llarg aprenentatge ple d'emocions". Sofia Bofill, metgessa pediatra d'atenció primària a "La Fàbrica" d'Alcoi va ser l'encarregada de tractar els temes més relevants de l'alimentació infantil. La importància del tema a tractar i l'experiència professional de la ponent van congregar un centenar de persones al Casal.


[08 / 02 / 2011]

Talls previstos de TV3 al País Valencià el 5 de febrer

Dissabte 5 de febrer de 18h a 20h. Girona F. C. - Club Gimnàstic de Tarragona

Dissabte 5 de febrer de 22h a 24h. F. C. Barcelona - At. Madrid

L'hora exacta és orientativa


[04 / 02 / 2011]

EU de la Valldigna distingeix amb el Premi Estel 2011 a Vicent Martínez Sancho

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de la Valldigna concedirà elPremi Estel 2011 al professor universitari i expresident d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)Vicent Martínez Sancho, en un acte que se celebrarà el proper divendres, 4 de febrer, en el Casal d'ACPV de la Safor. El premi reconeix les persones o col·lectius que destaquen pel seu “compromís vital amb la lluita democràtica, la consciència nacional i lingüística i la justícia social”, segons indica Víctor Mansanet, coordinador comarcal i secretari de Cultura de l’executiva d’EUPV, per a qui el professor Martínez Sancho “és tot un exemple d’honestedat, coratge cívic i fidelitat a la terra”.


[04 / 02 / 2011]

Acció Cultural organitza comissions per la llengua a tot el País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha impulsat des del seu naixement, ara fa 40 anys, polítiques de normalització lingüística que, en cada moment, han estat clau per avançar en aquest sentit: als anys 70 va ser la formació de 10.000 professors mitjançant els Cursos Carles Salvador que van possibilitar l’aplicació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià; als anys 80 va ser l’arribada de TV3 al País Valencià com a primer pas per a garantir la presència de la nostra llengua en l’àmbit àudio-visual; als anys 90 va ser l’impuls dels cantants i grups valencians en català com a mitjà per a connectar les joves generacions amb l’ús de la llengua, mitjançant els Tirant de Rock i, posteriorment i fins avui, els circuits Tirant de Cançò i el concurs Amplifica’t…


[03 / 02 / 2011]

Els Amics dels Clàssics es presenten a València

Presentació de la col·lecció Amics dels Clàssics de l'editorial Barcino.  Els Amics dels Clàssics es presenten a València

Dijous 3 de febrer a les 19:30 a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. Presentació de la col·lecció Amics dels Clàssics de l'editorial Barcino.


[02 / 02 / 2011]

Acció Cultural ret homenatge al programa radiofònic "Castelloneries" i al seu creador, Francesc Vicent, "Quiquet de Castàlia"

El passat dissabte, Acció Cultural va dur a terme l'acte d'homenatge al programa radiofònic en valencià "Castelloneries", i al seu creador, Francesc Vicent, "Quiquet de Castàlia".


[31 / 01 / 2011]

Talls previstos de TV3 al País Valencià el 29 de gener

Dissabte 29 de gener de 18h a 20h. F. C. Barcelona B – Celta Vigo
Dissabte 29 de gener de 22h a 24h. Deportivo La Coruña – Sevilla

L’hora exacta és orientativa


[28 / 01 / 2011]

Talls previstos de TV3 al País Valencià el 22 de gener

Dissabte 22 de gener de 18h a 20h. F. C. Barcelona B – Rayo Vallecano
Dissabte 22 de gener de 21:45h a 23:45h. València - Màlaga

L’hora exacta és orientativa


[21 / 01 / 2011]

Torna el Tirant de Cançó

Un any més torna el Tirant de Cançó i aquesta vegada implica a més poblacions i músics. Serà el dissabte 26 de febrer.

Web

Ben prompte us anunciarem el cartell definitiu. Mentre podeu veure aquest vídeo, resum de la II edició del Tirant de Cançó.


[21 / 01 / 2011]

La discriminació de les dones en les festes populars

Dijous 20 de gener a les 20 h. a la Sala de Conferències de la Fundació-Casal de la Safor. Taula redona "La discriminació de les dones en les festes populars"
Amb Verònica Gisbert, llicenciada en Criminologia i autora de la tesi "Ni moras ni cristianas"; Isabel Bolinches, primera capitana cristiana d'Oliva; i M José del Olmo, vocal de cultura de la Federació de Falles de Gandia i sotssecretària de la Falla de Roís de Corella.

Fundació-Casal de la Safor, Carrer Dona Teresa, 2. Gandia

Notícies relacionades: El País, Avui


[19 / 01 / 2011]

Més de cent persones van assistir a Vila-real a la presentació del llibre de Vicent Cerdà sobre els fets del 12 de gener de 1706

Passat dissabte va tenir lloc la commemoració dels 305 anys de l'incendi de Vila-real per les tropes borbòniques. L'acte havia estat convocat pel Casal d'Acció Cultural i l'Associació Cultural Socarrats, i va aplegar al seu local del carrer Solades més de cent persones, que van assistir a la presentació del llibre "Dies d'incertesa", de Vicent Cerdà, una obra teatral ambientada durant els mesos previs a l'assalt de la ciutat per les tropes borbòniques.


[17 / 01 / 2011]

Talls previstos de TV3 al País Valencià el 15 de gener

Dissabte 15 de gener de 18h a 20h. Albacete - Nàstic

Dissabte 15 de gener de 22h a 24h. Sevilla - Espanyol

L’hora exacta és orientativa


[14 / 01 / 2011]

Èxit d'assistència a la presentació a l'OCCC de la Fira de l'Oli de Les Garrigues

Aquest dimarts 11 de gener es va presentar a l'Octubre CCC la catorzena edició de la Fira de l'Oli de Les Garrigues. Sota el lema 'Coneix el nostre oli', més de 40 marques diferents d'olis verge extra d'arbequina es van donar a conèixer les seves excel·lències amb un tast d'olis.

Vora un centenar de persones van assistir al tast i els presents van poder conèixer de prop el que és el certamen, aprendre a tastar oli de la mà d'un tastador professional i degustar productes de la comarca com el paté d'arbequina, el pa de ronyó o les orelletes.


[12 / 01 / 2011]

Talls previstos de TV3 al País Valencià el 8 de gener

Dissabte 8 de gener de 18:00h a 20:00h. Barcelona B-Girona
Dissabte 8 de gener de 22:00h a 24:00h. Deportivo La Coruña-Barcelona


[05 / 01 / 2011]

Acció Cultural pren la paraula en el plenari de l’Ajuntament de València per denunciar la decisió del govern municipal de censurar la seua presència en Expojove

El coordinador d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, ha pres la paraula en el plenari municipal de l’Ajuntament de València d’avui, dimarts 28 de desembre, per denunciar la decisió del Govern del PP de censurar la presència d’ACPV en Expojove.

Gisbert ha exposat que ACPV és una associació cultural valenciana amb 40 anys d’existència amb una activitat cultural diversa que aplega desenes de milers de valencians i, en aquest sentit, representa un sector important dels valencians i, per tant, té dret a ser present en un certamen públic com Expojove. En segon lloc, el coordinador d’ACPV ha exposat l’experiència de treball en els àmbits infantil i juvenil amb iniciatives com colònies, tallers infantils, intercanvis escolars... El Correllengua, sense anar més lluny, ha implicat enguany a més de 150.000 xiquets d’escoles de tot el País. Per això, ACPV no només té dret a ser present a Expojove, sinó que està perfectament legitimada per a que se li reconega aquest dret per la seua experiència en el treball amb els més joves.


[28 / 12 / 2010]res


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45
46
res
© Acció Cultural del País Valencià