Acció Cultural del País Valencià. Tornar a portada.


Programa Octubre - Desembre


LITERATURA

 

 

 

Dimecres 13 d'octubre, 20 h

Quartet d’Alexandria


Presentació de les propostes narratives dels autors de les darreres fornades al País Valencià i les Illes Balears: Francesc Bononat, Núria Cadenes i Llucia Ramis, a càrrec de Josep Ma Nadal Suau.

Dijous 21 d’octubre, 19 h

Aniversari Espai Illes Balears


Activitats de l’Institut Menorquí d’Estudis


Presentació del llibre Zero Graus, d’Esperança Camps, a càrrec d’Ismael Pelegrí, cap de la secció de llengua i literatura de l’IME; presentació de les edicions de l’IME, a càrrec de Fina Salord, amb la participació de Carles Cabrera, delegat de Literatura del Govern de les Illes Balears. I actuació de Jaume Tugores.

Dimecres 10 de novembre, 20 h

Presentació dels darrers números de Paraula de..., amb la presència de Gabriel de la S.T. Sampol, Biel Florit, Melcior Comes i Gabriel Janer Manila.

Dimecres 17 de novembre, 19 h

Entrevista de Pere Antoni Pons a Joan Francesc Mira

Dimecres 15 de desembre, 20 h

Poesia sobre les realitats


Taula rodona amb la intervenció de Marc Granell, Lluís Alpera, Maria Josep Escrivà, Jaume Pomar i David Castillo, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. Ho presenta Francesc Calafat.

TEATRE

 

Dissabte 6 de novembre, 19 h

MOJA BIEDA COMPANYIA DE DANSA DEL TEATRE D’ALARÓ


Aprofitant el 200è aniversari del naixement de Chopin presentem una peça de dansa contemporània que representa la relació del compositor amb Maria Wodzinska, la qual no va poder arribar a bon port. Es diu que aquesta forta decepció va poder inspirar alguns dels preludis que Chopin finalitzà a Mallorca, per això la peça es nomena Moja bieda (la meva dissort), paraules que ell mateix va escriure a sobre de les seves cartes. Es tracta de una composició per carrer, que es balla al aire lliure i aprofitant els elements habituals com poden ser els bancs, escales, parets, el terra i fins i tot els arbres, ens relata una història d’ amor i desamor envoltada i empentada per les melodies de Chopin, quasi totes pertanyents als Preludis opus 28, que combinen alegria amb malenconia i tremendisme

Dimarts 16 i dimecres 17 de novembre (per a instituts), 19 h

Llàgrimes de sal


A càrrec de Versió Àcida, amb coreografia de Caty Carrasco.

Divendres 3 de desembre, 19 h

 L’estiu de l’anglès, de Carme Riera


Tau teatre presenta la seva darrera proposta, L'estiu de l'anglès, de Carme Riera, una entretinguda, interessant i enigmàtica novel·la adaptada per a l’escena en format de lectura dramatitzada i  interpretada per Toni Lluís Reyes, Raquel Servera i Francesca Vadell.

MÚSICA

 

Dissabte 18 de setembre, 19 h

Dialeg(tes). David Vidal i Òscar BrizEncetem la segona temporada del cicle Dialeg(tes) amb dues propostes de cançó d’autor mediterrània en clau acústica. Per una banda, tindrem al menorquí David Vidal, que presentarà a veu i guitarra el seu quart àlbum, “Ferida i conjur”, un recull de cançons que parlen d’alguna aroma de mar, del saber del sabor, del desig a la pell i a la memòria; de la desfeta, de l’esquerda, de la ferida que som i que, com un conjur, venim a encarnar.I, per l’altra, tindrem Òscar Briz, que estrenarà nou àlbum, “L’estiu”, un treball també en clau acústica i vocació minimalista, el sisè en la carrera d’aquest fecund cantautor de la Ribera, construït sota la cadència de la seua guitarra i de delicats arranjaments vocals i instrumentals (un orgue suau, percussions de reciclatge, tocs de contrabaix...). Una delícia per a l’oïda, en definitiva.http://www.myspace.com/vidalba

http://www.myspace.com/oscarbriz

Diumenge 24 d’octubre, 19 h

Cicle “Diumenges de Jazz”. Esther Bosch

Esther Bosch va començar el seu camí musical de la mà del també músic i guitarrista Tià Cardell. Tots dos es van conèixer a finals de l'any 2000 per a una finalitat musical anomenada Estàndards de la Mediterrània, un projecte en què s'intentava donar a conèixer una mica més la cultura mallorquina a través de les seves cançons populars.

Van començar sent "Mar de Música" per convertir-se en Esther Bosch i Tià Cardell Grup: aquesta unió els va portar a la creació d'un nou disc, "Jazzing", l'any 2002.

Ara, després de la seva separació musical a mitjans del 2008, Esther Bosch emergeix amb més força que mai i comença una nova carrera en solitari amb nova banda i nous projectes, entre els quals hi ha el seu nou disc “Jo mateix”, un treball amb temes propis en què s'expressa amb el seu personal llenguatge càlid, elegant, íntim i espiritual, tenint cura del més mínim detall i mantenint-se sempre fidel a les arrels profundes del jazz.

Dissabte 23 d’octubre, 19 h

Pere Janer & Miquel Herrero i els AutòmatsPere Janer, exautor i cantant de la formació mallorquina La fosca, enceta la seua carrera en solitari de la mà de Jaume Manresa (teclista d’Antònia Font), que exerceix de productor i músic al disc “Guapo”, un viatge en primera persona farcit de paisatges obscurs i camins dividits, i ambientació electrònica. A més de Jaume Manresa, als teclats i programacions, vindrà acompanyat de Joan Roca (també d’Antònia Font) al contrabaix i baix elèctric.D’altra banda, Miquel Herrero, natural de Gandia, presentarà el seu primer disc, “Cançons en blanc i negre”, junt amb la seua banda Els Autòmats, en format acústic. Un treball publicat per Cambra Records, que funciona com una mena de refugi anímic on, amagades darrere de melodies senzilles, trobem lletres delicades i personals, que fan de trampolí cap a la nostàlgia.

http://www.myspace.com/perejaner

Dissabte 20 de novembre, 19h

UC & Vicent Torrent, Ximo Caffarena i Quim Sans

Ja fa més de 30 anys que el grup folklòric eivissenc, UC, format per Isidor Marí, Joan Marí i Victorí Planells va editar dos elepés recollint part de la tradició musical eivissenca transmesa oralment durant segles. Ara, després que Joan Marí i Victorí Planells reprengueren el timó del grup a la dècada dels 90, tornen als escenaris per presentar un recull d’aquestes cançons amb una renovada formació.De la part valenciana tindrem a Vicent Torrent, membre fundador dels també històrics Al Tall, amb 16 discos publicats d’ençà la seua formació l’any 1975. En aquesta ocasió vindrà acompanyat de  Ximo Caffarena i Quim Sans, que ens  presentaran un recull de cançons d’Al Tall adaptades al petit format.

Dissabte 18 de desembre, 19 h

Guiem Soldevila & Xavier Mo TrioEl jove cantautor menorquí Guiem Soldevila ens presentarà en format acústic un recital íntim i proper, amb cançons del seu primer disc “Orígens” i d’altres inèdites, així com alguns poemes musicats de Ponç Pons, Mònica Grau o Joan Alcover. En aquesta ocasió Guiem Soldevila, a la guitarra i al piano, anirà acompanyat de la violinista Violant Menorca i el contrabaixista Lluís Gener.La sessió es completarà amb l’actuació del cantautor, actor i poeta de Benifairó de la Valldigna, Xavier Mo, que es presentarà amb una renovada formació de trio per assaborir un repertori basat en el seu treball, “Pròxim”, una obligada compilació dels temes que l’han acompanyat durant els primers 10 anys de carrera musical.res
© Acció Cultural del País Valencià