Acció Cultural del País Valencià
 
El Casal d’ACPV de la Valld’Albaida celebra la XIa Edició dels Premis Joan Baptista Basset
dijous, 30 d'octubre de 2014 15:05

Dimecres 29 d’octubre, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV va fer públics els noms de les persones guardonades amb els Premis J.B. Basset.

Aquests premis van nàixer amb la dèria de reconèixer la tasca de moltes persones i entitats de la comarca que treballaven per causes ben diverses vinculades a la nostra llengua i la nostra cultura, al nostre territori, les nostres serres, la nostra solidaritat, el nostre patrimoni, la nostra manera d’entendre el món. Aquesta era i és una realitat social i cultural que mereix un gest en positiu d’encoratjament i d’agraïment per la feina feta i els projectes en ment.

Més...
 
Font de Mora, partidari que la Comissió Promotora comparega a les Corts per explicar la ILP
dimecres, 29 d'octubre de 2014 11:20

El president de les Corts, Alejandro Font de Mora, va rebre ahir, dimarts 28 d'octubre, al seu despatx una representació de la Comissió Promotora de la ILP per una servei públic de ràdio i televisió en valencià.

Atenent a la voluntat recentment expressada pel propi Font de Mora d’obrir la cambra a la societat civil per facilitar una major participació i transparència, durant la reunió se li ha demanat que mostre una sensibilitat especial durant la tramitació parlamentària de la ILP, que mantinga una posició institucional d’independència respecte a altres instàncies i, sobretot, que es treballe per habilitar un espai a les Corts on la Comissió Promotora puga comparèixer i explicar-se davant tots els grups parlamentaris.

Més...
 
Acció Cultural commemora el centenari del valencianisme
dilluns, 27 d'octubre de 2014 12:38

S’inaugura l’exposició del centenari, que recorrerà el País Valencià, i una web

El divendres 24 d’octubre va tenir lloc un acte important a la ciutat de València, per diversos motius. Primer, perquè es commemorava el centenari del valencianisme i, per tant, es destacava la profunditat de les seues arrels, més enllà del nou impuls donat per Joan Fuster i la generació dels anys seixanta; segon, per la participació d’organitzacions socials i polítiques en l’acte, coordinat per ACPV, que de manera generosa volen compartir aquesta celebració; i, tercer, per la participació també de la Diputació de Barcelona tot aprofitant també el centenari de la Mancomunitat de Catalunya i d’aquesta manera convertir la doble commemoració en un acte que agermana el País Valencià i Catalunya en la seua història per la recuperació de l’autogovern i les institucions pròpies.

Més...
 
 

 

 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀCatalanitzador de Softcatalà

 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}