Acció Cultural del País Valencià
 
Les Corts aproven només amb els vots del PP el projecte adulterat d'ILP
dimecres, 25 de març de 2015 14:01

La Comissió Promotora de la ILP per una ràdio i televisió valencianes havien demanat que no es votés una ILP adulterada per les esmenes del PP, que no respecten ni el caràcter valencià, ni públic de la RTV. Per això, els grups PSOE, Compromís i EUPV no van votar i es van aixecar per mostrar els cartells amb el lema "Sí a una RTV pública i en valencià".

Comunicat de la Comissió Promotora

Més...
 
La Comissió Promotora de la ILP denuncia que les Corts debatran una iniciativa adulterada a les portes de les eleccions
dimarts, 24 de març de 2015 11:39

El PP ha usat el tràmit parlamentari per burlar-se dels 90.000 firmants, ja que el text final de la ILP no té res a vore amb l’original.

Davant d’esta maniobra fraudulenta, la llei no permet als promotors retirar cap ILP una vegada ha sigut admesa per les Corts.

La Comissió Promotora en favor d'una ràdio i televisions públiques denuncia que el text que les Corts debatran en l'últim ple de la legislatura, just dos mesos abans de les pròximes eleccions autonòmiques, no respon ni a la lletra ni a l'esperit de la genuïna ILP.

Més...
 
Llengua i escola a la Franja
dilluns, 23 de març de 2015 12:08

Una edició més de les jornades sobre Dignificació lingüística que fa anys se celebren a Fraga (Baix Cinca) la primera quinzena de maig.

La proposta d'enguany estava clarament motivada per la situació de precarietat de la llengua a l'escola i a les comarques de la Franja, agreujada i augmentada després de fer desaparèixer el nom de català de la Llei de llengües aprovada pel govern d'Aragó format pel PP i el PAR i optar per la denominació funesta de Lengua aragonesa propia del área oriental (LAPAO).

Més...
 
 

 

 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀCatalanitzador de Softcatalà

 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}