Acció Cultural del País Valencià
 
ACPV rep el premi de la Junta Municipal de Ciutat Vella pel seu treball en favor de la cultura
dijous, 25 de maig de 2017 12:12

La Junta reconeix particularment la creació de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), seu d’ACPV i principal contenidor cultural cívic de la ciutat i l’àrea metropolitana 

Avui, dijous 25 de maig, tindrà lloc l’Acte de la Junta Municipal de Ciutat Vella de l’Ajuntament de València de Reconeixement a persones i entitats per la seua contribució en pro de la cultura. L’acte tindrà lloc a la seu oficial de la Junta, a l’edifici del Museu de la Ciutat, a la Plaça de l'Arquebisbe, a les 18h, i serà presidit per la Regidora Pilar Soriano. 

Més...
 
ACPV no entén ni comparteix la decisió del TSJ de suspendre cautelarment el Decret de Plurilingüisme
dimecres, 24 de maig de 2017 19:34

L’entitat veu molt perillós l’ús de la suspensió cautelar d’un acord d’un Govern democràtic que ha passat tots els filtres jurídics establerts

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt negativament l’auto del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià pel qual aquest tribunal ha disposat la suspensió cautelar del decret de Plurilingüisme del Govern valencià, auto que no entenem ni compartim.

Aquesta decisió significa invalidar a la pràctica una decisió del Govern valencià, de manera immediata, sense possibilitat de resposta i sense cap necessitat d’argumentació. Contràriament, cal apuntar que:

1.-. El Govern valencià és el representat democràtic de la voluntat majoritària de la societat valenciana expressada en les urnes, mentre que el TSJ no representa cap voluntat social majoritària. El necessari respecte a la divisió de poders i a la base democràtica del sistema demana preguntar-se, davant d’un cas com aquest, si no podem interpretar la suspensió cautelar com una via per a interferir en el funcionament d’un executiu elegit democràticament de manera unilateral i sense ni tan sols veure’s obligat a debatre el fons de la qüestió.

Més...
 
Acció Cultural us convida a les Balconades 2017 al barri de Russafa de València
dimecres, 24 de maig de 2017 11:02

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) participa en la iniciativa d’art i cultura “Balconades”, que tindrà lloc al barri de Russafa, de València, del 25 de maig a l’11 de juny. Els balcons d’un barri de la ciutat mostren intervencions artístiques a partir de propostes d’associacions com ACPV i moltes altres, alhora que es visualitza la convivència de la diversitat cultural des de la cohesió que fa del valencià la llengua de trobada, i s’ofereix un programa d’actes adreçats a tots els públics. Un barri viu que aposta per la cultura amb la complicitat associativa, una experiència novedosa i col·laborativa. 

L’acte d’inauguració tindrà lloc demà dijous 25 de maig a les 20h en el Parc Manuel Granero, on podrem gaudir de diferents activitats i de música en directe a càrrec de "Lo Russafari". 

Més...
 
 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}