Acció Cultural del País Valencià
 
La Superfesta del 29 d’abril reivindica la recuperació de TV3 portant per primera vegada al Club Super3 al País Valencià
dijous, 30 de març de 2017 13:20

Els membres del Club Super3 a la Superfesta, recorden que fa sis anys que els valencians estem sense senyal d’un dels principals mitjans de comunicació en la nostra llengua, TV3.

La convocatòria que Acció Cultural del País Valencià ha realitzat per al proper dia 29 d’abril pel matí, i que ha denominat Superfesta, comptarà amb la presència dels membres del Club Super3.

L’entitat vol recordar amb està participació que, enguany, fa sis anys del tancament de les emissions de TV3 per part dels governs de Camps i Fabra, que van deixar als valencians sense un de les pocs mitjans en llengua pròpia dels que disposaven.

Més...
 
ACPV convoca un 25 d’abril per la recuperació de les televisions i ràdios en llengua pròpia
dijous, 23 de març de 2017 13:25

La diada es celebrarà el dissabte 29 d’abril a València, i serà una jornada amb 3 actes convocats amb el lema conjunt de “6 anys sense senyal. Volem TV3, IB3 i ràdio i televisió valencianes.”

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’entitat que treballa per la promoció i reconeixement de la llengua i cultura pròpies del País Valencià, és l’entitat que organitza i convoca, des dels anys de la transició, els actes de la diada del 25 d’Abril, en la qual commemorem la pèrdua de les institucions i lleis pròpies d’autogovern després de la Batalla d’Almansa de 1707 i, alhora, l’inici de la progressiva recuperació de l’autoconsciència dels valencians com a poble.

Més...
 
ACPV considera necessari el decret d’usos institucionals i administratius
dimecres, 15 de març de 2017 14:39

logo-acpv-roigL’entitat contesta al Consell Jurídic Consultiu

Després d’haver conegut el dictamen del Consell Jurídic Consultiu sobre el decret d’usos institucionals i administratius del valencià presentat pel Govern valencià, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol fer pública la seua valoració:

1.- El decret d’usos institucionals i administratius de les llengües oficials de l’Administració és al nostre parer una norma absolutament necessària, perquè la situació sociolingüística del valencià pateix una situació de discriminació i desigualtat molt greus respecte a l’altra llengua oficial al País Valencià, el castellà, tant pel que fa a les dades de coneixement com, sobretot, a les d’ús en tots els àmbits, i particularment en els públics.

Més...
 
 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}