Acció Cultural del País Valencià
 
Acció Cultural commemora el centenari del valencianisme
dijous, 23 d'octubre de 2014 13:10

L’any 1914 va tenir lloc l’Acte d’Afirmació Valencianista. Tal com explica la premsa de l’època, el Teatre Eslava de la ciutat de València es va omplir amb centenars de valencians que, per primera vegada i de manera pública, afirmaven una voluntat de recuperació de l’autogovern perdut, més enllà de la Renaixença literària. Havia nascut el valencianisme com a moviment polític, que durant els propers anys va anar guanyant base social i força, fins arribar a les portes de la reivindicació d’un Estatut d’Autonomia ja durant la República. 

Més...
 
Acció Cultural us crida a participar en les manifestacions unitàries per l’ensenyament públic
dimecres, 22 d'octubre de 2014 09:53

Diferents plataformes, entitats i col·lectius s’han unit a la convocatòria de VAGA GENERAL i manifestacions a l’ensenyament el pròxim 23 d’octubre.

FAPA-València, FE CCOO PV, Escola Valenciana, Sindicat d’Estudiants PV, Intersindical Valenciana STEPV, Front Estudiantil PV, BEA, Plataforma tots som Cremona,  Acció Cultural País Valencià (ACPV), València Laica, FAPA-Castelló Penyagolosa, CAVE-COVA, València Laica, Feu (Front Estudiantil Unificat Alcoi), Podem Educació PV, PSPV-PSOE, EUPV, PCPV, PCPE, CJC, Esquerra Republicana País Valencià, Els Verds PV i el grup Compromís han presentat este matí en roda de premsa la convocatòria de VAGA GENERAL a l’ensenyament del pròxim 23 d’octubre i ja de vesprada manifestacions en les tres capitals de província.

Més...
 
El Casal d’ACPV de Pedreguer comença el curs amb força
dimarts, 21 d'octubre de 2014 10:44

Una agenda plena d’actes marca al inici de la activitat del Casal Jaume I de Pedreguer una vegada tornats de les vacances. Exposicions, activitats infantils, concerts i un viatge a Praga marquen la programació organitzada pel Casal per aquest mes. 

Començant els actes programats d’aquest mes, el dijous 2 d’octubre es va inaugurar en el Casal l’exposició “gravats de Josepa Gilabert” artista de Pedreguer. L’exposició romandrà oberta al públic fins el 31 d’octubre.

Més...
 
 

 

 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀCatalanitzador de Softcatalà

 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}