Acció Cultural del País Valencià
 
«O ara, o mai». Homenatge a Joan Fuster al Teatre El Micalet el 9 d'Octubre
Comparteix Compartir («O ara, o mai». Homenatge a Joan Fuster al Teatre El Micalet el 9 d'Octubre) a FaceBook Compartir («O ara, o mai». Homenatge a Joan Fuster al Teatre El Micalet el 9 d'Octubre) a Twitter Compartir («O ara, o mai». Homenatge a Joan Fuster al Teatre El Micalet el 9 d'Octubre) a Google Bookmarks Compartir («O ara, o mai». Homenatge a Joan Fuster al Teatre El Micalet el 9 d'Octubre) a La Tafanera Compartir («O ara, o mai». Homenatge a Joan Fuster al Teatre El Micalet el 9 d'Octubre) a Meneame Compartir («O ara, o mai». Homenatge a Joan Fuster al Teatre El Micalet el 9 d'Octubre) a Delicious
 

En el 30è aniversari del gran aplec en commemoració de les «Normes del 32» a la Plaça de Bous de Castelló el 25 d'abril del 1982, Castelló per la Llengua i la Comissió 9 d'octubre homenatja l'escriptor suecà en els 50 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians.

A la plataforma Castelló per la llengua i la Comissió 9 d'octubre ens complau d'informar-vos i convidar-vos a participar de l'acte d'homenatge a Joan Fuster que hem preparat pel 9 d'octubre del 2012 al Teatre el Micalet de València a les 21h. L'acte es fa en record del 30è aniversari de l'aplec que, el 25 d'abril del 1982, va reunir a la plaça de bous de Castelló desenes de milers de valencianes i valencians en commemoració del 50è aniversari de les Normes de Castelló. Aquesta acte serà la cloenda de la celebració del 9 d'octubre d'aquest any.

 

Joan Fuster, un dels intel·lectuals valencians més importants del segle XX, profundament compromès amb la llengua i l'esdevenidor del nostre poble, hi va tenir un paper destacat, en aquest aplec. Enguany, a més, fa 50 anys de la publicació d'un dels seus llibres més coneguts, Nosaltres, els valencians, 90 anys del naixement i 20 de la mort. I és per això que l'acte vol lligar la memòria històrica de l'aplec a la Plaça de Bous amb el record del pensament de Joan Fuster i de la seua proposta nacional, i amb aquesta finalitat combinarà projeccions de l'aplec i del discurs que Fuster hi féu amb un repàs per la vida i les idees del de Sueca a través dels seus textos. L'acte serà conduït per Josep Manuel Casany, interpretaran els textos els actors Paco Alegre, Pilar Almeria, Francesc Anyó, Pepa Juan i Albert Iborra i finalitzarà amb l'actuació musical de Miquel Gil. Les entrades de l'acte es podran adquirir al Centre de Cultura Octubre de València, a 5 euros o bé a 10 per les persones que vulguen col·laborar econòmicament amb el projecte.

Aquest homenatge és un dels actes que la plataforma Castelló per la Llengua prepara per a la campanya de commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló, i que culminaran amb una gran manifestació el 15 de desembre.

Castelló per la llengua i Comissió 9 d'octubre

25 de setembre de 2012

Etiquetes:
 
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}