Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Acció Cultural participa en l'homenatge a Jaume I a Vila-real PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 21 de febrer de 2019 10:07

Un any més, la nostre entitat va participar el passat diumenge, 17 de febrer, en l'homenatge que la ciutat de Vila-real ret al seu fundador, Jaume I, amb motiu de l'aniversari de la seua fundació per aquest rei, que enguany arribava als 745 anys. Com tots els anys, vam fer l'ofrena conjuntament amb l'associació cultural Socarrats, de manera que van ser el nostre delegat a Castelló, Antoni Royo, i el president de Socarrats, Fermí Font, qui van deixar la corona de llorer als peus de l'escultura commemorativa del Rei Fundador.

Més...
 
Rafa Arnal i Joan Barres presenten en Pedreguer el documental "El camp de concentració de Portaceli". PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 20 de febrer de 2019 09:56

El divendres 15 de febrer es va presentar al Casal Cultural Jaume I Pedreguer el documental "El camp de concentració de Portaceli". L'acte va comptar amb la participació dels directors Rafa Arnal i Joan Barres, codirectors del documental.

Més...
 
Passejada pel Castelló Barroc PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 19 de febrer de 2019 10:03

D'èxit pot ser qualificada la passejada pel Castelló Barroc que va organitzar la delegació en aquesta ciutat d'Acció Cultural. Efectivament, s'hi van inscriure 57 persones, que van seguir amb interès les explicacions de l'especialista en història local Manuel Carceller, en la seua visita a les esglésies de Sant Vicent i de la Sang i en el seu recorregut pel centre de la ciutat, seguint les petjades que encara resten del Castelló dels segles XVII i XVIII.

Més...
 
Segona conferència a Vila-real del cicle Economia i societat PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 18 de febrer de 2019 12:46

El passat divendres, dia 15 de febrer, es va celebrar la segona de les conferències del VIII cicle "Economia i societat" que organitzava el Casal de Vila-real d'Acció Cultural. La conferència, que es va celebrar al saló d'actes de la Caixa Rural d'aquesta població de la Plana Baixa, va anar a càrrec del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

Més...
 
Fa 8 anys el Govern del PP va forçar el tancament il·legal de TV3 al País Valencià PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 17 de febrer de 2019 07:50

L’actual Govern valencià ha mantingut la censura imposada pel PP

El 17 de febrer de 2011, avui fa exactament 8 anys, es van tancar els darrers repetidors que emetien TV3 al País Valencià. Amb motiu d’aquest aniversari, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) constata públicament:

1.- El tancament fou producte d’una acció il·legal del Govern valencià del PP. Tal com el Tribunal Suprem va fallar, el Govern valencià no tenia potestat legal per a tancar les emissions de TV3 al País Valencià. Cal recordar que ACPV vam guanyar totes les sentències, i que els tribunals sempre ens van donar la raó. Però sembla que la qualitat democràtica d’aquest país és tal que és possible que un Govern incomplesca la llei sense conseqüències, i que tenir la raó legal no servesca de res. Perquè el fet és que, 8 anys després, un fet que el Tribunal Suprem va declarar il·legal no ha estat revertit.

Més...
 
Pàgina 1 de 382
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}