Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
La Superfesta del 29 d’abril reivindica la recuperació de TV3 portant per primera vegada al Club Super3 al País Valencià PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 30 de març de 2017 13:20

Els membres del Club Super3 a la Superfesta, recorden que fa sis anys que els valencians estem sense senyal d’un dels principals mitjans de comunicació en la nostra llengua, TV3.

La convocatòria que Acció Cultural del País Valencià ha realitzat per al proper dia 29 d’abril pel matí, i que ha denominat Superfesta, comptarà amb la presència dels membres del Club Super3.

L’entitat vol recordar amb està participació que, enguany, fa sis anys del tancament de les emissions de TV3 per part dels governs de Camps i Fabra, que van deixar als valencians sense un de les pocs mitjans en llengua pròpia dels que disposaven.

Més...
 
ACPV convoca un 25 d’abril per la recuperació de les televisions i ràdios en llengua pròpia PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 23 de març de 2017 13:25

La diada es celebrarà el dissabte 29 d’abril a València, i serà una jornada amb 3 actes convocats amb el lema conjunt de “6 anys sense senyal. Volem TV3, IB3 i ràdio i televisió valencianes.”

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’entitat que treballa per la promoció i reconeixement de la llengua i cultura pròpies del País Valencià, és l’entitat que organitza i convoca, des dels anys de la transició, els actes de la diada del 25 d’Abril, en la qual commemorem la pèrdua de les institucions i lleis pròpies d’autogovern després de la Batalla d’Almansa de 1707 i, alhora, l’inici de la progressiva recuperació de l’autoconsciència dels valencians com a poble.

Més...
 
ACPV considera necessari el decret d’usos institucionals i administratius PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 15 de març de 2017 14:39

logo-acpv-roigL’entitat contesta al Consell Jurídic Consultiu

Després d’haver conegut el dictamen del Consell Jurídic Consultiu sobre el decret d’usos institucionals i administratius del valencià presentat pel Govern valencià, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol fer pública la seua valoració:

1.- El decret d’usos institucionals i administratius de les llengües oficials de l’Administració és al nostre parer una norma absolutament necessària, perquè la situació sociolingüística del valencià pateix una situació de discriminació i desigualtat molt greus respecte a l’altra llengua oficial al País Valencià, el castellà, tant pel que fa a les dades de coneixement com, sobretot, a les d’ús en tots els àmbits, i particularment en els públics.

Més...
 
Ha mort Bernat Capó, activista cultural, escriptor i soci històric d'ACPV PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 14 de març de 2017 14:18

Bernat Capó (1928-2017) ha mort a Benissa on va viure la major part de la seua vida i des d’on ha exercit una intensa activitat com a dinamitzador de la cultura. Periodista de vocació, va treballar a Jornada, Levante, Información; participà en la fundació de Diario de Valencia i Noticias al dia i va col·laborar, a més, a El Temps, Saó, Mediterraneo, etc. Fruit de la seua passió periodística, va fundar juntament amb Pere Tur El Poble de la Marina, un periòdic mensual que, juntament amb la publicació de les antologies 9 Narradors de la Marina (1986-1991) i Un pont al sud, va contribuir decisivament a forjar una àmplia generació d’escriptors de la Marina.

Més...
 
El 29 abril, diada per la Televisió sense Fronteres - Reserva ja les teues entrades PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 14 de març de 2017 13:00

El 29 d’abril, diada per la Televisió sense Fronteres

En el marc de la diada del 25 d’Abril, ACPV està preparant el dissabte 29 d’abril una jornada centrada en la necessitat de recuperar els mitjans audiovisuals en llengua pròpia.

El País Valencià està #SenseSenyal i cal que fem visible que volem TV3, IB3 i À.

Més...
 
Pàgina 1 de 337
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}