Acció Cultural del País Valencià
 
25 anys de l'assassinat de Guillem Agulló
dimecres, 11 d'abril de 2018 08:52
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (25 anys de l'assassinat de Guillem Agulló) a FaceBook Compartir (25 anys de l'assassinat de Guillem Agulló) a Twitter Compartir (25 anys de l'assassinat de Guillem Agulló) a Google Bookmarks Compartir (25 anys de l'assassinat de Guillem Agulló) a La Tafanera Compartir (25 anys de l'assassinat de Guillem Agulló) a Meneame Compartir (25 anys de l'assassinat de Guillem Agulló) a Delicious
 

Avui fa 25 anys de assassinat de Guillem Agulló. El dissabte 21 el recordarem amb una manifestació que reivindica un País Valencià plural i inaugurarem el Passeig Guillem Agulló del Jardí Vivers de València.

 

Guillem Agulló va ser assassinat l’11 d’abril de 1993 per un grup de joves feixistes que la mobilització juvenil convertí en la imatge de la impunitat que els minoritaris -però molt violents- grupuscles del nacionalisme espanyol feixista gaudeixen al País Valencià d’ençà la transició, i de les moltes víctimes dels crims d’odi que durant tants anys d’impunitat han patit agressions a les seues persones –físiques o verbals- o als seus béns.

Per això, dedicar un carrer o una plaça a Guillem Agulló i Salvador és un acte de justícia i reconeixement a una víctima en particular, i també un important gest de visibilització del conjunt de víctimes de crims d’odi i, per tant, de l’existència d’un problema que durant molts anys no s’ha volgut abordar de manera decidida i activa.

Reportatge de Moisés Pérez a El Temps: Guillem Agulló: 25 anys de lluita antifeixista

Entrevista a la família de Guillem Agulló a Vilaweb 

Etiquetes:
 
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}