Acció Cultural del País Valencià
 
Acció Cultural crida a la participació en la diada del 9 d'Octubre
diumenge, 8 d'octubre de 2017 12:29
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (Acció Cultural crida a la participació en la diada del 9 d'Octubre) a FaceBook Compartir (Acció Cultural crida a la participació en la diada del 9 d'Octubre) a Twitter Compartir (Acció Cultural crida a la participació en la diada del 9 d'Octubre) a Google Bookmarks Compartir (Acció Cultural crida a la participació en la diada del 9 d'Octubre) a La Tafanera Compartir (Acció Cultural crida a la participació en la diada del 9 d'Octubre) a Meneame Compartir (Acció Cultural crida a la participació en la diada del 9 d'Octubre) a Delicious
 

L’entitat participarà en tots els actes previstos (processó cívica, recepció i manifestació) en un clima de festa, d’unitat i de reivindicació

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), associació que treballa per la llengua i la cultura dels valencians, i pels valors cívics del diàleg, la democràcia i les llibertats, fa una crida a participar en la diada del 9 d’Octubre amb un doble ànim, festiu i reivindicatiu.

Festiu, perquè commemorem el naixement del poble valencià, amb l’entrada a la ciutat de València del rei Jaume I, qui ens va portar institucions, lleis, llengua i cultura. És per tant un dia de celebració, que ens fa connectar amb el nostre passat per a projectar-nos cap al futur a partir dels elements que ens atorguen personalitat.

 

Reivindicatiu, perquè el 9 d’Octubre és el dia que el poble valencià es mostra unit en la reclamació de les seues necessitats i en la defensa dels seus interessos. Perquè no podem permetre que el Govern espanyol i Rajoy continuen menystenint-nos i marginant-nos: per què no tenim ja en funcionament el corredor mediterrani? Per què continuem patint un finançament insuficient? Per què el valencià no rep tracte d’igualtat amb l’altra llengua oficial? Hem de reclamar junts al Govern espanyol i a Rajoy respecte per al poble valencià, i als polítics valencians que exercesquen com a tals i que no es dobleguen a les ordres de Madrid.

El 9 d’Octubre és un dia en què la nostra responsabilitat és enfortir la unitat del poble valencià en defensa dels nostres interessos col·lectius. Per això, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) participarà en tots els actes previstos durant la diada, i crida al poble valencià a fer-ho també, com a expressió d’unitat i d’una diada que demana celebració i reivindicació.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) estarà junt amb el nostre Govern municipal en la processó cívica que durant el matí tindrà lloc al centre de la ciutat de València. Posteriorment, respondrem a la invitació del Govern, i una delegació de la nostra entitat assistirà també a la recepció institucional al Palau de la Generalitat. I, finalment, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) dirà “Sí al valencià” en la manifestació que eixirà a les 18 h. de la plaça de Sant Agustí de València amb aquest lema, que és el lema unitari i positiu que ens uneix en la nostra diada.

Una diada per a abandonar finalment posicions negatives i d’enfrontament, i per continuar avançant amb la majoria de la nostra societat, que castiga visions que miren al passat i que demana sobretot responsabilitat, unitat, propostes en positiu i treball conjunt perquè el Govern espanyol i Rajoy no puguen continuar amagant-se i d’una vegada per totes atenguen les reclamacions valencianes.

Etiquetes:
 
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}