ACPV col·labora en el Festival Cinema Ciutadà Compromés 2016



El Festival Cinema Ciutadà Compromés (FCCC) obri l’edició 2016 el pròxim 27 d’octubre, Dia mundial del patrimoni audiovisual, a la Beneficència

En la 2a edició del Festival l’Octubre CCC acollirà dues projeccions: “El terrer. Un poble emmudit” i “Un año de Samaruc Digital”.

La inauguració prevista per al dijous 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, a les 19h constarà d’un acte que mostrarà algunes iniciatives posades en marxa a València per preservar el futur de la memòria oral, del cinema domèstic, dels documents històrics clandestins de la dictadura i, de manera molt especial, dels arxius de la dissolta RTVV.

Les intervencions i projeccions tindran lloc en el Saló Alfons el Magnànim (Museu Valencià d’Etnologia), i comptaran amb el suport de representants polítics de la Generalitat, Diputació i Ajuntament. 

 

El Festival Cinema Ciutadà Compromés, FCC, està organitzat per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) amb la col·laboració d’un ample ventall d’organitzacions, gràcies a les quals és possible realitzar 28 sessions en 19 sales diferents:  Acció Cultural-Octubre Centre Cultura Contemporània, Ca Revolta, Casa de Cultura de Monserrat, CAVE-COVA, CCOO-PV, Centre Cívic i Cultural Tres Forques, Centre Cultural La Beneficència, CGT-PV Biblioteca Llibertària Ferrer i Guàrdia, Col·legi Major Rector Peset, El Ventanal, Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, IES Lluís Vives, Intersindical Valenciana, Mesó de Morella de l’Ajuntament de València, Fundació SGAE, Teatre El Micalet, UGT-PV i Aragó Cinema.

El Festival tindrà lloc des del 27 d’octubre, fins al 23 de novembre.

Enguany s’han inscrits a concurs un total de 29 audiovisuals de diversos formats (curt, mitjà i llargmetratge), junt amb altres produccions fora de concurs

Produccions audiovisuals totes elles, caracteritzades per parlar del nostre entonr amb mirada crítica i provocativa, que ens ajuda a pensar i ens meneja a l’acció compromesa per millorar la nostra societat. Tracten temes com la memòria històrica. la corrupció, migracions i refugiats, desigualtats ciutadanes, medi ambient. educomunicació, igualtat de gènere, etc. fomentant especialment l’audiovisual en valencià.

El director del Festival, José Ignacio Pastor, subratlla la importància de la sessió inaugural, perquè arran de la iniciativa creada per la UNESCO en 2005, estem arribant a temps perquè es transformen en memòria digital nombrosos documents públics i privats que van ser gravats amb les antigues tècniques, des del cinema mut passant per les càmeres domèstiques de súper 8, fins els primers formats analògics , incloent-hi les produccions de les televisions públiques (RTVV i RTVE) enregistrades en cinta. “D’aquesta manera garantim que seguisquen vives les nostres identitats culturals i socials, un tresor audiovisual ”, afirma.

El festival compta amb un jurat, presidit per la periodista Emilia Bolinches (Vicepresidenta d’ACICOM), que resoldrà els títols mereixedors d’obtenir els guardons del FCCC 2016, el lliurament del qual tindrà lloc en Teatre El Micalet el 23 de novembre. Les modalitats dels premis són sis: ficció, documentals, produccions de col·lectius ciutadans, micromecenatge, audiovisual en valencià i premi especial del públic.

Amb caràcter informatiu, el festival oferirà també sessions de memòria oblidada de la CNT, curts sobre la igualtat de la dona, informes mediambientals del Samaruc Digital, els millors curts del 2016 seleccionats per l’IVAC i una selecció dels premis FCCC 2015.

Per primera vegada el FCCC eixirà de València ciutat amb una sessió especial en la Casa de Cultura de la població de Montserrat, i participarà en el circuit d’exhibició comercial de la ciutat amb dues sessions dels documentals del mes en la sala Aragó Cinema. El Festival ha programat pel dia 2 de novembre el documental “Maestras de la República” premi Goya 2014,  que comptarà amb la intervenció de la seua directora Pilar Pérez Solano.  La sessió del 3 de novembre, dedicada a memòria històrica, tindrà un lloc singular de projecció: el refugi antiaeri de l’Institut Lluís Vives. A més, està prevista en la Facultat de Filologia la projecció de “Y sin embargo se mueve”, documental presentat per Willy Toledo sobre els nous moviments polítics a Espanya.

Cal que ens confirmes la teua assistència a l’acte d’inauguració per garantir la teua butaca reservada mitjançant el formulari: https://goo.gl/v2RsBL

TOTA LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL EN: https://goo.gl/ch9ysz

Tota la informació del festival en: http://festivalccc.com/


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de