Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Correllengua a Sueca PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 4 d'octubre de 2018 09:04

NOU D’OCTUBRE - DIA DELS VALENCIANS A SUECA


Dimarts 9 d'octubre de 2018

11.00 hores.

Cercavila des de l’Ajuntament fins a l’Espai Joan Fuster:
Parlament de Salvador Ortells i Miralles, director de l’Espai Fuster

Més...
 
La Comissió 9 d'Octubre convoca manifestació amb el lema 'Guanyem llibertats. Fem país' PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 3 d'octubre de 2018 13:48

La manifestació eixirà el 9 d’octubre a les 18,30h de la Plaça de Sant Agustí a València

Representants de les entitats, sindicats i partits que formem part de la Comissió 9 d’Octubre han presentat avui la convocatòria de la manifestació que tindrà lloc el dia 9 a les 18,30h des de la Plaça de Sant Agustí.

Més...
 
Avui a Castelló, ACPV i les universitats fem balanç PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 3 d'octubre de 2018 10:38

ACPV i les universitats valencianes apunten avui els objectius en política lingüística i cultural que cal concretar en el final de legislatura en un acte a Castelló de la Plana

L’entitat i les universitats presenten un manifest conjunt de balanç, avui dimecres 3 d’octubre, en un acte a les 19h a l’edifici Menador Pl Hort dels Corders, Castelló de la Plana)

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i les cinc universitats públiques valencianes vam constituir l’any 2015 un grup de treball amb l’objectiu de dissenyar propostes de política lingüística i cultural, amb aval acadèmic i social, que ens ajuden a avançar cap a la plena igualtat lingüística. El canvi de cicle social i polític permetia albirar la possibilitat d’avançar en la dignificació de la llengua i la cultura després d’anys de maltracte i persecució, però alhora ja no era suficient la simple reivindicació: calia pensar i dissenyar programes coherents amb propostes concretes i positives que al mateix temps tingueren en compte el context i la realitat d’on venim i, per tant, foren possibles.

Més...
 
El Sopar Estellés de València connecta amb Palma, Barcelona i Brussel·les PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 28 de setembre de 2018 13:02

galeria-soparestelles2018Amb el hall de l’edifici Octubre (la seu central d’ACPV) ple de gom a gom, el dimecres 26 de setembre vam viure un Sopar Estelles molt especial. Primer, per l’èxit de públic i participació. Segon, per la connexió en directe amb els Sopars Estellés que simultàniament tenien lloc a Palma, Barcelona i Brussel·les (que va tenir el seu moment culminant amb la recitació de l’emblemàtic poema “Assumirà la veu del teu poble” alhora entre les quatre ciutats, llegint dos versos una persona diferent situada en alguna de les poblacions implicades). Tercer, pel record emotiu al president de la Federació Llull (que aplega Acció Cultural, Omnium Cultural i Obra Cultural Balear), Jordi Cuixart, empresonat per haver organitzat una manifestació, i l’exigència del seu alliberament. I quart, pel magnífic i original menú estellesià que vam poder gaudir, a càrrec del bar-restaurant de l’Octubre, i que va sorprendre agradablement tothom.

Més...
 
Sopar Estellés a València PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 19 de setembre de 2018 10:48

Dimecres 26 de setembre Barcelona, Palma i València acolliran actes simultanis de reconeixement a un dels poetes més insignes del segle XX

Les diferents trobades connectaran en directe a partir de les 21 h per compartir la vetllada.

El proper dimecres 26 de setembre, Barcelona, Brussel·les, Palma i València recordaran la figura del poeta Vicent Andrés Estellés celebrant de manera simultània els Sopars Estellés. El Sopar Estellés o Festa Estellés s'inspira en els Burns supper (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns), i combina poesia i gastronomia en un ambient festiu i popular, el marc més adient per recordar el poeta de Burjassot. Des de l'any 2010, diverses poblacions tant al País Valencià com al Principat celebren al llarg del mes de setembre les seves particulars Festa Estellés.

Més...
 
Pàgina 10 de 382
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}