Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Fa 8 anys el Govern del PP va forçar el tancament il·legal de TV3 al País Valencià PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 17 de febrer de 2019 07:50

L’actual Govern valencià ha mantingut la censura imposada pel PP

El 17 de febrer de 2011, avui fa exactament 8 anys, es van tancar els darrers repetidors que emetien TV3 al País Valencià. Amb motiu d’aquest aniversari, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) constata públicament:

1.- El tancament fou producte d’una acció il·legal del Govern valencià del PP. Tal com el Tribunal Suprem va fallar, el Govern valencià no tenia potestat legal per a tancar les emissions de TV3 al País Valencià. Cal recordar que ACPV vam guanyar totes les sentències, i que els tribunals sempre ens van donar la raó. Però sembla que la qualitat democràtica d’aquest país és tal que és possible que un Govern incomplesca la llei sense conseqüències, i que tenir la raó legal no servesca de res. Perquè el fet és que, 8 anys després, un fet que el Tribunal Suprem va declarar il·legal no ha estat revertit.

Més...
 
Alacant acollirà entre els dies 22 i 24 de febrer la seua tercera Plaça del Llibre a la Plaça del Port PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 15 de febrer de 2019 13:36

Dijous 14 de febrer es va presentar la Plaça del Llibre d’Alacant, que va celebrar la seua primera edició l’any 2016. La Plaça es planteja com unes jornades per donar visibilitat a la literatura en valencià. A part de ser una celebració del treball diari que fan autors i autores, llibreries i editorials, és un punt de trobada per a molts lectors on amplien el seu repertori.

L’esdeveniment compta amb diferents entitats i institucions entre els seus organitzadors i col·laboradors: la Generalitat Valenciana, Full Fundació Ple Llibre i la Lectura, Escola Valenciana, Universitat d’Alacant, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Institut d’Estudis Catalans o la Institució Alfons el Magnànim.

Més...
 
Terceres Jornades de Joves d'ACPV sobre Cultura i inclusió PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 15 de febrer de 2019 13:03

Els dies 13, 14 i 15 de febrer han tingut unes jornades organitzades per Joves d'ACPV titulades "Cultura i Inclusió" que han contemplat tallers, reunions i debats. En total, al voltant de 200 joves han participat en el conjunt de les jornades. Els tallers adreçats als més joves han comptat amb la participació del grup de música en valencià Atupa, i les taules amb la dels responsables polítics electes (Isabel Lozano, regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de València; Carme Murillo, regidora de Memòria Històrica de Massamagrell; Antoni Llorente, primer tinent d'alcalde de la Vall d'Uixò) i acadèmics (Vicent Flor, director de l'Institut Alfons el Magnànim de la Diputació de València; Sandra Obiol, professora de Sociologia de la Universitat de València) i el periodista Joan Canterero.

Més...
 
Primera conferència a Vila-real del 8è cicle "Economia i societat" PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 12 de febrer de 2019 10:08

El divendres 8 de febrer es va celebrar, al saló d'actes de la Caixa Rural de Vila-real, la primera de les tres conferències del cicle "Economia i societat" que, per vuitè any consecutiu, organitzava el Casal d'Acció Cultural d'aquesta localitat de la Plana Baixa.

Més...
 
Acció Cultural expressa el seu condol per la mort de Didín Puig PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 8 de febrer de 2019 11:49

Ha faltat Didín Puig, periodista, escriptora, bona amiga i enamorada de la llengua i el país. El nostre condol a familiars i amistats. Perdem la seua bonhomia i el seu treball, però ens resten els fruits d'una fructífera trajectòria. Gràcies, Didín.

Més...
 
Pàgina 2 de 382
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}