Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Celebració de la Marxa cívica commemorativa de l'incendi de Vila-real per les tropes borbòniques PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 4 de gener de 2019 10:51

Marxacivica-Vila-real-12-01-2019El proper dissabte 12 de gener ACPV i Socarrats commemoraran l'incendi de Vila-real per les tropes borbòniques, enguany fa 313 anys

L'eixida de la comitiva tindrà lloc des de la seu de l’Associació Socarrats (Sarthou, 38), i el recorregut anirà per l’avinguda del Cedre, carrer de Pere III, carrer Major Sant Jaume, plaça de la Vila, Major Sant Domènec i Lluís Vives, fins a arribar a la Torre Motxa, on tindran lloc els parlaments institucionals. Amb la participació dels Miquelets del Regne de València.Portadora del penó, Roser Chorva. Presenta l’acte, Glòria Castellote. L'organització va a càrrec del Casal Jaume I d'ACPV de Vila-real i de l'associació cultural local Socarrats.

Més...
 
Fem balanç i teixíem aliances en el Dia dels Drets Lingüístics PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 5 de desembre de 2018 11:12

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va celebrar el Dia dels Drets Lingüístics, dimarts 4 de desembre, amb un acte especial a la nostra seu social, a l'edifici Octubre, a València, amb tres ponents de luxe:

-Ferran Suay, vicepresident d'ACPV i president d'ELEN (Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, que aplega més d'un centenar d'associacions de pobles amb llengües minoritzades de 22 estats europeus, entre les quals Escòcia, Gal·les, Flandes, Bretanya, País Basc, minories alemanyes...).
-Paul Bilbao, secretari general de Kontseilua (Consell d'Organitzacions que Treballen per l'Euskara).
-Nathalie Torres, subdirectora general de Política Lingüística del Govern valencià.

Més...
 
Emotiu homenatge al Pare Riutort PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 3 de desembre de 2018 10:46

El dimecres 28 de novembre Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va organitzar, amb la col·laboració del Grup de Rectors i Seglars del Dissabte i de l'Associació Josep Climent, un emotiu homenatge al Pare Riutort, pel seu treball de tota una vida en favor d'una església al servei de la llengua i el país.

En l'acte van prendre la paraula el professor de la Universitat de València i soci d'ACPV Josep Guia, el doctor enginyer industrial i també soci Joan Senent, el representant del Grup de Rectors i Seglars del Dissabte Honori Pasqual i el portaveu de l'Associació Josep Climent Avel·lí Flors.

Més...
 
Una delegació de la Junta Directiva d’ACPV es reuneix amb el President de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 27 de novembre de 2018 13:13

El treball conjunt en favor de la llengua i la cultura i la proximitat dels judicis als líders socials i polítics catalans centren la reunió

Una delegació de la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) formada per Joan Francesc Mira, president, Anna Oliver, tresorera, Toni Gisbert, secretari, i Marinela Garcia, vocal, es van reunir ahir dilluns 26 de novembre amb Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Masó, secretària general del Departament de Presidència, i Pere Cardús, assessor de polítiques estratègiques del president Torra.

Més...
 
Es presenta la plataforma-web "Valencià en xarxa" PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 23 de novembre de 2018 13:22

El passat dimarts 20 de novembre, Anna Gascón, de la secció d'Ensenyament d'ACPV; Vicent Ferrer, president d'Un Entre Tants i Joan Josep Pastor, responsable tècnic del projecte; van presentar la plataforma per a la promoció del valencià en tots els àmbits d’ús social i, sobretot, per una renovació constant, que ens situe al capdavant dels plantejaments més moderns, per a connectar amb les noves generacions i els sectors socials capdavanters.

Més...
 
Pàgina 5 de 382
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}