Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
ACPV porta el documental “20S” a tot el País Valencià PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 29 d'octubre de 2018 13:37

L’empresonament dels presidents d’Omnium Cultural i de l’ANC (Jordi Cuixart i Jordi Sànchez) durant un any sense judici i amb una acusació sense fonaments reals de fet (se’ls acusa d’haver organitzat la concentració del 20 de setembre de 2017 davant la conselleria d’Economia de la Generalitat de Catalunya mentre a dins hi havia un dispositiu de la Guàrdia Civil requisant informació, i de violència en aquesta concentració, tots dos fets falsos: ni Omnium ni ANC van convocar aquella concentració, ni durant el seu desenvolupament va tenir lloc cap violència) és d’una extraordinària gravetat, des del punt de vista de les garanties processals que qualsevol democràcia madura hauria de tenir com principis inviolables, com han denunciat moltes veus.

Més...
 
L'Any Fabra arriba a la Ribera Alta PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 26 d'octubre de 2018 14:09

El 25 d'octubre ha tingut lloc a la Biblioteca de Manuel, a la comarca de la Ribera Alta, la presentació de l'exposició organitzada per Acció Cultural del País Valencià en commemoració de l'Any Fabra.

Més...
 
La VI Plaça del Llibre tindrà lloc els dies 1-4 de novembre a València PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 24 d'octubre de 2018 14:07

El secretari d’ACPV reclama la creació d’una Conselleria de Cultura

Avui ha tingut lloc la presentació de la VI Plaça del Llibre a la seu d’ACPV, l’edifici Octubre. En l’acte han pres la paraula (per ordre d’intervenció):

-Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

-Carmen Amoraga, Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat valenciana

-Jesús Figuerola, president de Full Fundació pel Llibre i la Lectura

-Gemma Pasqual, vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)

-Àfrica Ramírez, presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià

-Natxo Larraz, president del Gremi de Llibrers de València 

Més...
 
Joves d’ACPV i BEA Reclamen el compliment del pla de docència en valencià de la Universitat de València PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 23 d'octubre de 2018 11:25

La campanya #ReclamaElsTeusDrets exigeix respecte a la decisió de cada estudiant

Les organitzacions Joves d’Acció Cultural del País Valencià (Joves d’ACPV) i el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) inicien avui la campanya conjunta “Reclama els teus drets” a la Universitat. L’objectiu és que qualsevol estudiant que haja escollit una assignatura en valencià i no reba les classes en aquesta llengua puga reclamar el compliment del que ha demanat i la Universitat l’ha de garantir. Perquè, dissortadament, no sempre és així, i estudiants que han elegit fer la carrera en la nostra llengua de vegades es troben que, tot i haver marcat aquesta opció a l’hora de la matriculació, el docent que ha d’impartir-la no ho fa en valencià, cosa que atempta contra la igualtat lingüística i la decisió de l’estudiant.

Més...
 
Quatre lliçons del 9 d’Octubre PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 11 d'octubre de 2018 12:44

Article publicat al Diari la Veu de Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià

El passat 9 d’octubre ens deixa quatre lliçons importants, que cal que tinguem molt presents per al futur immediat i l’orientació del nostre treball en favor de la llengua, la cultura, les llibertats i l’autogovern.

Primera lliçò: els grupuscles espanyoles violents són una minoria marginal sense cap rellevància social. Les seues múltiples convocatòries (quantes manifestacions havien convocat?) van ser un fracàs rotund, complet. I això que havien rebut una enorme atenció mediàtica i que enguany comptaven amb un doble context teòricament favorable, que no tornaran a tenir: la seua suposada “victòria” de l’any passat (pírrica, com hem vist, però que els facilitava una imatge de força) i que siguem en any electoral (cosa que hauria d’haver facilitat la mobilització d’una dreta radicalitzada que pateix d’ansietat perquè veu que la societat els ha girat l’esquena i no recuperen suport electoral). Doncs, tot i això, només van reunir uns pocs grupets amb simbologia nazi i antivalenciana, molts d’ells a més vinguts de fora (començant pel cap de Democracia Nacional). D’això es diu col·loquialment fer el ridícul. Ara ja sabem quin és el seu pes social real.

Més...
 
Pàgina 8 de 382
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}