Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Quatre lliçons del 9 d’Octubre PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 11 d'octubre de 2018 12:44

Article publicat al Diari la Veu de Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià

El passat 9 d’octubre ens deixa quatre lliçons importants, que cal que tinguem molt presents per al futur immediat i l’orientació del nostre treball en favor de la llengua, la cultura, les llibertats i l’autogovern.

Primera lliçò: els grupuscles espanyoles violents són una minoria marginal sense cap rellevància social. Les seues múltiples convocatòries (quantes manifestacions havien convocat?) van ser un fracàs rotund, complet. I això que havien rebut una enorme atenció mediàtica i que enguany comptaven amb un doble context teòricament favorable, que no tornaran a tenir: la seua suposada “victòria” de l’any passat (pírrica, com hem vist, però que els facilitava una imatge de força) i que siguem en any electoral (cosa que hauria d’haver facilitat la mobilització d’una dreta radicalitzada que pateix d’ansietat perquè veu que la societat els ha girat l’esquena i no recuperen suport electoral). Doncs, tot i això, només van reunir uns pocs grupets amb simbologia nazi i antivalenciana, molts d’ells a més vinguts de fora (començant pel cap de Democracia Nacional). D’això es diu col·loquialment fer el ridícul. Ara ja sabem quin és el seu pes social real.

Més...
 
Milers de valencians es manifesten amb la Comissió 9 d’Octubre amb el lema “Guanyem les llibertats. Fem país” PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 9 d'octubre de 2018 21:30

La manifestació convocada avui per la Comissió 9 d’Octubre (formada per diverses associacions, sindicats i partits) ha comptat amb una nombrosa participació, i ha transcorregut de manera pacífica i lúdica pel carrers del centre de València. Amb el lema “Guanyem les llibertats. Fem país”, la Comissió ha valorat positivament el context social i polític, que ha posat fi al cicle de governs antivalencians i relacionats amb la corrupció: gràcies a una ampla i plural majoria social, hem iniciat la recuperació de la honestedat, la transparència i el bon govern.

Més...
 
9 d'Octubre. Guanyem llibertats. Fem País PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 9 d'octubre de 2018 13:02

El 9 d'Octubre commemorem l'entrada del rei Jaume I a València i el naixement del poble valencià. És un dia de festa i reivindicació. Us convidem a acompanyar-nos. Per les llibertats i la democràcia. Per tot el que hem avançat, i per tot el que ens queda per guanyar. 

Més...
 
Un 9 d’Octubre en defensa del poble valencià PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 7 d'octubre de 2018 08:49

Article a Levante-EMV de Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià

El 9 d’octubre és el dia gran del poble valencià, i també un moment per a fer balanç del moment que vivim. Estem assistint a un canvi de cicle social i polític, que es va avançar en l’àmbit valencià per a després arribar també a l’espanyol. En el primer cas, a partir d’una majoria democràtica s’ha aconseguit posar fi a anys de governs corruptes i s’han iniciat accions per avançar en la millora del benestar i la justícia socials, la paritat de gènere, el reconeixement de la diversitat, la igualtat lingüística, i la recuperació del treball. També cal apuntar que la majoria a les Corts encara té pendent diversos compromisos, entre els quals destaca posar al bloqueig de TV3 i executar la reciprocitat amb À Punt, i especialment la inclusió en la llei de la necessitat d’acreditar la competència en les dues llengües oficials per a l’accés a la funció pública amb l’objectiu d’acabar amb discriminacions i maltractes. I en el marc espanyol, saludem la fi de governs marcats per la corrupció, però encara esperem que el president Sánchez passe de les paraules als fets: necessitem, entre altres coses, un finançament just, la garantia de les llibertats amb la derogació de la llei mordassa i la fi de la injusta presó preventiva dels líders socials i polítics catalans que van organitzar un referèndum, i el reconeixement de la realitat plurilingüística i plurinacional de l’estat.

Més...
 
La Comissió 9 Octubre critica la inacció de la Delegació de Govern PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 5 d'octubre de 2018 14:13

La Comissió 9 d’Octubre avisa la Delegació de Govern que si no separa físicament i temporalment els grupuscles violents, serà responsable de les possibles agressions de la ultradreta que es puguen produir

La Delegació del Govern no ha passat de les bones paraules als fets, defraudant el clima de confiança

Ahir, dijous 4 d’octubre, una delegació de la Comissió 9 d’Octubre (plataforma formada per diverses associacions, sindicats i partits que convoca des de fa dècades la manifestació del 9 d’Octubre a la vesprada) es va reunir amb el Delegat del Govern espanyol a València, per la preocupació que ens va causar la manera com la esmentada Delegació pretén situar en el temps i en l’espai les diferents convocatòries de manifestació per al dia 9.

Més...
 
Pàgina 8 de 381
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}