Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Acció Cultural demana l'alliberament dels polítics electes catalans empresonats, i l'inici d'un diàleg polític PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 26 de març de 2018 13:49

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera extremadament greu l’accentuació de la repressió com a única reacció de l’Estat espanyol davant dels darrers esdeveniments polítics a Catalunya. Empresonar càrrecs electes per haver organitzat una votació, o perquè la majoria parlamentària que expressa la sobirania popular decidesca investir un diputat o un altre com a president, i amenaçar amb possibles penes de fins a 30 anys de presó, és simplement desproporcionat i, per tant, injust. A més que la base jurídica sobre la qual es fonamenta tota l’acusació, la violència que suposadament van exercir, animar o permetre els empresonats, “no ha estat vista per cap català”, en afortunada expressió del periodista Enric Juliana, és a dir: és inexistent.

Més...
 
Acció Cultural convoca una manifestació el 21 d'abril per inaugurar el Passeig Guillem Agulló de València PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 23 de març de 2018 13:20

La manifestació acabarà amb l’acte d’inauguració del Passeig Guillem Agulló del Jardí de Vivers de València

ACPV i diferents entitats convoquen la manifestació amb el lema “País Valencià, un país obert” com a resposta a l’emergència d’ideologies d’odi i en defensa de la pluralitat i la diversitat  

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha presentat avui els actes de la Diada del 25 d’Abril, que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril a la ciutat de València, i ho ha fet acompanyat de les entitats amb què ha impulsat la campanya “Un carrer de València per a Guillem Agulló”, i que convoquen també la Diada d’enguany:

-Lambda

-Plataforma contra la Islamofòbia

-Comunitat Israelita de València

-Comissió d’Ajuda al Refugiat CEAR-PV

-Federació Maranatha d’Associacions Gitanes

-Ververipén Rroms per la Diversitat

-Movimiento contra la Intolerancia

-Calcsicova

Més...
 
Acció Cultural i les universitats consensuen un model de Llei d'Igualtat Lingüística PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 22 de març de 2018 15:11

L’entitat i les 5 universitats públiques valencianes constitueixen un grup de treball

El treball parteix de la proposta “Per una nova i efectiva llei d’igualtat lingüística” que ACPV i les universitats van presentar l’any 2015 

L’11 de març de 2015, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) presentava el document “Per una nova i efectiva llei d’igualtat lingüística. Principis bàsics i àmbits d’actuació pràctica”, en un acte conjunt amb els corresponents vicerectors de Política Lingüística de les universitats públiques valencianes. L’acte tingué lloc a la seu central d’ACPV a València, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), i aixecà una important expectativa, tant per la implicació de les universitats com per la novetat de la proposta.

ACPV feia en aquell moment un balanç necessari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), i arribava a la conclusió que el temps transcorregut (la LUEV fou promulgada el 1983!) i l’evolució de les circumstàncies (amb canvis tan importants com l’emergència del món digital, inexistent en aquell moment) i de la societat valenciana (que és evident que ha madurat molt, d’ençà els anys de l’anomenada Transició), demanaven una nova llei: la LUEV havia permés fer un camí, però havia envellit i era ja insuficient per a continuar avançant.

Més...
 
Signa per la protecció de les llengües i cultures minoritzades d'Europa PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 22 de març de 2018 11:11

La Federació Llull et convida a signar la iniciativa Minority Safepack!

Per la protecció de les llengües i cultures minoritzades d’Europa

Per tal de garantir els drets jurídics de les persones amb una llengua i cultura minoritzada a Europa la Federal Union of European Nationalities (FUEN) ha promogut una iniciativa ciutadana europea denominada Minority Safepack. 

Tal i com indica a la seua web minority-safepack.eu, la intenció és aconseguir un “paquet de propostes legislatives per a la seguretat de les minories nacionals, un conjunt d'actes jurídics de la UE que permeten la promoció dels drets de les minories, els drets lingüístics i la protecció de les seves cultures. En resum, resumeix els nostres principals objectius: la seguretat per a les minories i el paquet legislatiu per a les minories.” 

Més...
 
Centre Ovidi Montllor en la XXIII Jornada de Sociolingüística d'Alcoi PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 12 de març de 2018 13:21

La XXIII Jornada de Sociolingüística d'Alcoi, analitzarà enguany la influència social del valencià

La Jornada de Sociolingüística reunirà de nou diversos sectors implicats en l’anàlisi de l’ús social de la llengua, al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, els pròxims 23 i 24 de març.

La cita es presenta enguany amb el títol: “El valencià té capacitat d’influència social?”. El programa proposa una mirada a l’espai públic, amb la novetat d’incorporar la seua extensió a les xarxes socials, convertides en espai de captació d’informació, relació personal i debat.

Més...
 
Pàgina 8 de 371
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}