Acció Cultural del País Valencià
 
Actualitat
Milers de valencians es manifesten amb la Comissió 9 d’Octubre amb el lema “Guanyem les llibertats. Fem país” PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 9 d'octubre de 2018 21:30

La manifestació convocada avui per la Comissió 9 d’Octubre (formada per diverses associacions, sindicats i partits) ha comptat amb una nombrosa participació, i ha transcorregut de manera pacífica i lúdica pel carrers del centre de València. Amb el lema “Guanyem les llibertats. Fem país”, la Comissió ha valorat positivament el context social i polític, que ha posat fi al cicle de governs antivalencians i relacionats amb la corrupció: gràcies a una ampla i plural majoria social, hem iniciat la recuperació de la honestedat, la transparència i el bon govern.

Més...
 
9 d'Octubre. Guanyem llibertats. Fem País PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 9 d'octubre de 2018 13:02

El 9 d'Octubre commemorem l'entrada del rei Jaume I a València i el naixement del poble valencià. És un dia de festa i reivindicació. Us convidem a acompanyar-nos. Per les llibertats i la democràcia. Per tot el que hem avançat, i per tot el que ens queda per guanyar. 

Més...
 
Un 9 d’Octubre en defensa del poble valencià PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 7 d'octubre de 2018 08:49

Article a Levante-EMV de Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià

El 9 d’octubre és el dia gran del poble valencià, i també un moment per a fer balanç del moment que vivim. Estem assistint a un canvi de cicle social i polític, que es va avançar en l’àmbit valencià per a després arribar també a l’espanyol. En el primer cas, a partir d’una majoria democràtica s’ha aconseguit posar fi a anys de governs corruptes i s’han iniciat accions per avançar en la millora del benestar i la justícia socials, la paritat de gènere, el reconeixement de la diversitat, la igualtat lingüística, i la recuperació del treball. També cal apuntar que la majoria a les Corts encara té pendent diversos compromisos, entre els quals destaca posar al bloqueig de TV3 i executar la reciprocitat amb À Punt, i especialment la inclusió en la llei de la necessitat d’acreditar la competència en les dues llengües oficials per a l’accés a la funció pública amb l’objectiu d’acabar amb discriminacions i maltractes. I en el marc espanyol, saludem la fi de governs marcats per la corrupció, però encara esperem que el president Sánchez passe de les paraules als fets: necessitem, entre altres coses, un finançament just, la garantia de les llibertats amb la derogació de la llei mordassa i la fi de la injusta presó preventiva dels líders socials i polítics catalans que van organitzar un referèndum, i el reconeixement de la realitat plurilingüística i plurinacional de l’estat.

Més...
 
La Comissió 9 Octubre critica la inacció de la Delegació de Govern PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 5 d'octubre de 2018 14:13

La Comissió 9 d’Octubre avisa la Delegació de Govern que si no separa físicament i temporalment els grupuscles violents, serà responsable de les possibles agressions de la ultradreta que es puguen produir

La Delegació del Govern no ha passat de les bones paraules als fets, defraudant el clima de confiança

Ahir, dijous 4 d’octubre, una delegació de la Comissió 9 d’Octubre (plataforma formada per diverses associacions, sindicats i partits que convoca des de fa dècades la manifestació del 9 d’Octubre a la vesprada) es va reunir amb el Delegat del Govern espanyol a València, per la preocupació que ens va causar la manera com la esmentada Delegació pretén situar en el temps i en l’espai les diferents convocatòries de manifestació per al dia 9.

Més...
 
Castelló també aposta per la igualtat lingüística PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 5 d'octubre de 2018 11:42

El dimecres 3 d’octubre ACPV va organitzar un acte a Castelló de la Plana, amb el suport de les 5 universitats públiques valencianes, per a presentar el Manifest per la Igualtat que vam presentar el passat 26 de juny a València. En l’acte van intervenir Joan F. Mira, president d’ACPV; Pilar Safont, vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat de la UJI; Isabel Vàzquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la UV; i Toni Gisbert, secretari d’ACPV.

Més...
 
Pàgina 9 de 382
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}