Acció Cultural del País Valencià
 
Pronunciament de la Comissió 9 d'Octubre davent dels fets de la Diada del 9 d'Octubre a València
dimarts, 10 d'octubre de 2017 16:26
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (Pronunciament de la Comissió 9 d'Octubre davent dels fets de la Diada del 9 d'Octubre a València) a FaceBook Compartir (Pronunciament de la Comissió 9 d'Octubre davent dels fets de la Diada del 9 d'Octubre a València) a Twitter Compartir (Pronunciament de la Comissió 9 d'Octubre davent dels fets de la Diada del 9 d'Octubre a València) a Google Bookmarks Compartir (Pronunciament de la Comissió 9 d'Octubre davent dels fets de la Diada del 9 d'Octubre a València) a La Tafanera Compartir (Pronunciament de la Comissió 9 d'Octubre davent dels fets de la Diada del 9 d'Octubre a València) a Meneame Compartir (Pronunciament de la Comissió 9 d'Octubre davent dels fets de la Diada del 9 d'Octubre a València) a Delicious
 

La Comissió condemna la violència, i exigeix a la Delegació de Govern la identificació i detenció dels responsables i la depuració de responsabilitats polítiques davant la inacció policial

La Comissió 9 d’Octubre, formada per les organitzacions indicades al final d’aquesta nota, va convocar ahir, en el context de la diada del 9 d’octubre, una manifestació amb el lema “Sí al valencià”, degudament comunicada a Delegació de Govern. Però quan vam arribar a la plaça de Sant Agustí per a iniciar els preparatius del començament de la manifestació, ens vam trobar amb que la plaça estava ocupada per un centenar d’ultres violents que protagonitzaven insults i agressions a persones que volien participar de la mobilització i a vianants que simplement passaven pel lloc, sense que la policia intervingués. El mateix grup ultra, posteriorment, va continuar assetjant i va ocupar la plaça del Parterre per a intentar provocar una finalització violenta de la manifestació.

 

Allò realment greu no és només l’existència de grups violents minoritaris, que existeixen en totes les societats europees. En les democràcies avançades, els poders públics, el Govern, garanteix la protecció i tranquil·litat de la ciutadania, i l’exercici dels drets democràtics de llibertat de manifestació, reunió i expressió front als grups violents minoritaris la intenció dels quals és pervertir el sentit mateix de la democràcia i l’aprofundiment de la mateixa per la via de la participació activa de la ciutadania.

Ahir, a València, la Delegació del Govern espanyol va fer deixadesa de la seua responsabilitat, i no va protegir a les persones de la violència ultra, tot i que estava avisada, ni va garantir que la manifestació legal pogués transcorre amb normalitat. Ahir, la Delegació del Govern espanyol a València no va complir amb la seua obligació.

La Comissió 9 d’Octubre valora com a molt greu el fet que denunciem, i per això demana a la Delegació del Govern espanyol que assumesca la seua responsabilitat, cosa que vol dir:


a) La identificació i detenció dels violents agressors, dels qui hi ha suficients imatges i vídeos, que podem posar a disposició de la Delegació de Govern, si és que aquesta no pot identificar-los.

b) La depuració de responsabilitats polítiques al Delegat de Govern, que ha de dimitir, per incompliment de responsabilitats, i a totes les instàncies implicades.

c) La prohibició de simbologia de tipus nazi i feixista i de la seua exhibició pública.

d) Un pla d’actuació concret per a l’erradicació dels grups violents dels camps de futbol i per a la garantia de l’exercici dels drets democràtics del poble valencià.

 

Formen la Comissió 9 d’Octubre


Associacions

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació Cívica Tirant lo Blanc, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, Escola Valenciana, Plataforma pel Dret a Decidir, Societat Coral El Micalet


Sindicats

Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Intersindical Valenciana, Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV)


Partits

Compromís, Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Esquerra Unida del País Valencià, Partit Socialista del País Valencià (PSPV-PSOE), Podem

Etiquetes:
 
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}