Acció Cultural del País Valencià
 
Correllengua 2014
Comparteix Compartir (Correllengua 2014) a FaceBook Compartir (Correllengua 2014) a Twitter Compartir (Correllengua 2014) a Google Bookmarks Compartir (Correllengua 2014) a La Tafanera Compartir (Correllengua 2014) a Meneame Compartir (Correllengua 2014) a Delicious
 
     
 
Cartell A3 - PDF Cartell A3 - PDF  
     
 
Cartell A3 - PDF Cartell A3 - PDF  
     
 
Auca A3 - PDF Auca A3 - PDF  
     
 
U. didàctica - PDF U. didàctica - PDF  
     
 
U. didàctica - PDF U. didàctica - PDF  
     
 
U. didàctica - PDF U. didàctica - PDF  
     

Comença el Correllengua 2014!

Com cada any la Flama de la Llengua recorrerà els pobles i les escoles del País Valencià. El Correllengua es vertebra amb el pas de la Flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es realitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts, xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió... amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura i d’implicar tothom en la defensa de la llengua.

Un aspecte molt important és la incidència en el món escolar, bàsicament de Primària. És un aspecte que cal potenciar, incrementant el nombre d’escoles que hi participen i animant els professors a fer que els xiquets intervinguen activament, mitançant dibuixos, lectura de poemes, cançons, danses, escrits a favor de la llengua.

Enguany dediquem el Correllengua a dues de les més importants figures de la nostra cultura i literatura, de les quals aquest 2014 en celebrem l'Any: els poetes Joan Roís de Corella i Joan Vinyoli

Joan Roís de Corella neix el 28 de setembre de l’any 1435 a Gandia. És el fill major d’un cavaller anomenat Ausiàs Roís de Corella, emparentat de lluny amb el comte de Cocentaina, i d’Aldonça. El matrimoni tingué quatre fills: Joan, Manuel, que es féu frare, Lluís i Dalfina.
L’autor, que comença a escriure, pel que sembla, als voltants dels 25 anys, cap al 1460, creix en un ambient intel·lectualment molt actiu. El 1453 és examinador de notaris, el 1453-54 jurat de València i entre el 1456 i el 1462 conseller de la seva ciutat. D’altra banda promou l’edició impresa d’obres anteriors mai passades encara per la impremta, com ara el Regiment de la cosa pública de Francesc Eiximenis. En definitiva, com demostra el seu text “Parlament o col·lació que s’esdevenc en casa de Berenguer Mercader”, l’autor es mou en els cercles aristocràtics i cultes de la societat que el veu créixer. Més (Biografia - AELC)

Joan Vinyoli i Pladevall neix a Barcelona, el 3 de juliol del 1914. A l’edat de quatre anys el seu pare mor, i amb la seva mare s’instal·len a Sant Joan Despí. Als vuit anys, tornen a viure a Barcelona, on estudia a l’escola dels jesuïtes del carrer de Casp. A partir d’aleshores, estiueja a la població de Santa Coloma de Farners, el paisatge de la qual evoca en els primers poemes.
Als setze anys entra a treballar en una editorial, empresa en què s’està fins a la seva jubilació, l’any 1979. Joan Vinyoli confessa que el va incitar a escriure una frase de Rainer M. Rilke: “La poesia no és cosa de sentiments sinó d’experiències”. Més (Biografia - AELC)

 

Podeu descarregar tot el Material del Correllengua 2014 des d'aquest enllaç MATERIAL CORRELLENGUA 2014, dins podreu trobar:

  • Unitats didàctiques d'infantil, primària i secundària en PDF
  • Cartell A3 de l'Auca, en PDF i JPG
  • Cartell A3 del Correllengua, en PDF i JPG

 

MANIFEST DEL CORRELLENGUA

 

MANIFEST DEL INFANTIL CORRELLENGUA

 

Etiquetes:
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}