Acció Cultural del País Valencià
 
Acció Cultural convoca una manifestació el 21 d'abril per inaugurar el Passeig Guillem Agulló de València
divendres, 23 de març de 2018 13:20

La manifestació acabarà amb l’acte d’inauguració del Passeig Guillem Agulló del Jardí de Vivers de València

ACPV i diferents entitats convoquen la manifestació amb el lema “País Valencià, un país obert” com a resposta a l’emergència d’ideologies d’odi i en defensa de la pluralitat i la diversitat  

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha presentat avui els actes de la Diada del 25 d’Abril, que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril a la ciutat de València, i ho ha fet acompanyat de les entitats amb què ha impulsat la campanya “Un carrer de València per a Guillem Agulló”, i que convoquen també la Diada d’enguany:

-Lambda

-Plataforma contra la Islamofòbia

-Comunitat Israelita de València

-Comissió d’Ajuda al Refugiat CEAR-PV

-Federació Maranatha d’Associacions Gitanes

-Ververipén Rroms per la Diversitat

-Movimiento contra la Intolerancia

-Calcsicova

Més...
 
Acció Cultural i les universitats consensuen un model de Llei d'Igualtat Lingüística
dijous, 22 de març de 2018 15:11

L’entitat i les 5 universitats públiques valencianes constitueixen un grup de treball

El treball parteix de la proposta “Per una nova i efectiva llei d’igualtat lingüística” que ACPV i les universitats van presentar l’any 2015 

L’11 de març de 2015, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) presentava el document “Per una nova i efectiva llei d’igualtat lingüística. Principis bàsics i àmbits d’actuació pràctica”, en un acte conjunt amb els corresponents vicerectors de Política Lingüística de les universitats públiques valencianes. L’acte tingué lloc a la seu central d’ACPV a València, l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), i aixecà una important expectativa, tant per la implicació de les universitats com per la novetat de la proposta.

ACPV feia en aquell moment un balanç necessari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), i arribava a la conclusió que el temps transcorregut (la LUEV fou promulgada el 1983!) i l’evolució de les circumstàncies (amb canvis tan importants com l’emergència del món digital, inexistent en aquell moment) i de la societat valenciana (que és evident que ha madurat molt, d’ençà els anys de l’anomenada Transició), demanaven una nova llei: la LUEV havia permés fer un camí, però havia envellit i era ja insuficient per a continuar avançant.

Més...
 
Signa per la protecció de les llengües i cultures minoritzades d'Europa
dijous, 22 de març de 2018 11:11

La Federació Llull et convida a signar la iniciativa Minority Safepack!

Per la protecció de les llengües i cultures minoritzades d’Europa

Per tal de garantir els drets jurídics de les persones amb una llengua i cultura minoritzada a Europa la Federal Union of European Nationalities (FUEN) ha promogut una iniciativa ciutadana europea denominada Minority Safepack. 

Tal i com indica a la seua web minority-safepack.eu, la intenció és aconseguir un “paquet de propostes legislatives per a la seguretat de les minories nacionals, un conjunt d'actes jurídics de la UE que permeten la promoció dels drets de les minories, els drets lingüístics i la protecció de les seves cultures. En resum, resumeix els nostres principals objectius: la seguretat per a les minories i el paquet legislatiu per a les minories.” 

Més...
 
 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}