Acció Cultural del País Valencià
 
Acció Cultural demana l'alliberament dels presidents d'Òmnium i ANC, i l'obertura del dialeg amb el govern de Catalunya
dimarts, 17 d'octubre de 2017 12:40

L’entitat considera que les vies policial, judicial i penal només contribuiran a agreujar el conflicte polític

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera l’empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez una greu equivocació i una injustícia.

Una greu equivocació, perquè en aquest moment el que cal és diàleg, i no missatges en sentit contrari, i la jutgessa podria haver pres algun tipus de mesures cautelars que no hagueren implicat l’entrada en presó i, d’aquesta manera hauria col·laborat a crear un clima més tranquil i seré.

Més...
 
I Congrés de materials per a una visió sociolingüística de la societat valenciana
dilluns, 16 d'octubre de 2017 13:26

Demà tindrà lloc a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València el I Congrés per a una Visió Sociolingüística de la Societat Valenciana, amb la col·laboració i participació d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

La iniciativa parteix d’un Grup de Treball format per professionals de la sociolingüística, impulsat per la preocupació davant la degradació de la llengua catalana al País Valencià, després de dècades de governs i polítiques profundament antivalencianes, i la necessitat, conseqüentment, de treballar per a revertir col·lectivament aquest procés.

Més...
 
Pronunciament de la Comissió 9 d'Octubre davent dels fets de la Diada del 9 d'Octubre a València
dimarts, 10 d'octubre de 2017 16:26

La Comissió condemna la violència, i exigeix a la Delegació de Govern la identificació i detenció dels responsables i la depuració de responsabilitats polítiques davant la inacció policial

La Comissió 9 d’Octubre, formada per les organitzacions indicades al final d’aquesta nota, va convocar ahir, en el context de la diada del 9 d’octubre, una manifestació amb el lema “Sí al valencià”, degudament comunicada a Delegació de Govern. Però quan vam arribar a la plaça de Sant Agustí per a iniciar els preparatius del començament de la manifestació, ens vam trobar amb que la plaça estava ocupada per un centenar d’ultres violents que protagonitzaven insults i agressions a persones que volien participar de la mobilització i a vianants que simplement passaven pel lloc, sense que la policia intervingués. El mateix grup ultra, posteriorment, va continuar assetjant i va ocupar la plaça del Parterre per a intentar provocar una finalització violenta de la manifestació.

Més...
 
 

 

 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}