Junta directiva

Anna Oliver

Presidenta

Llicenciada en Dret per la Universitat de València. Advocada en exercici des de l’any 1996 i graduada en criminologia per la UOC. És membre fundadora de l’Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA, i una de les impulsores del projecte Sòriques, que aglutina a diferents associacions feministes. Ha estat la tècnica del Casal Jaume I de Carcaixent durant els seus 18 anys d’existència, i va col·laborar a l’àrea jurídica d’ACPV de 2007 a 2012.

Marinela Garcia

Vicepresidenta

Catedràtica d’Universitat a la Universitat d’Alacant, en la qual ha exercit diferents càrrecs. Professora visitant a University College Dublin (Irlanda) 2009-2010 i universitats de Durham i Northumbria (Regne Unit) 2016-2017. En l’àmbit associatiu és sòcia d’el Casal Tio Cuc, i sòcia d’ACPV del 1990. Actualment, dirigeix el grup d’investigació Explanat de la Universitat d’Alacant i forma part de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de l’Institut Isabel de Villena d’Estudis Medievals i Renaixentistes (IVEMIR-UCV).

David Oliver

Tresorer

Grau en Direcció i Administració d’Empreses. Cap d’equip de vendes en la banca des de 1998.
Vinculat des de ben jove al món associatiu i soci d’ACPV des de 1995.

Anna Gascon

Secretària

Llicenciada en Filologia catalana per la UV. Professora jubilada de Llengua i literatura a l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia. Membre d’1entretants (Xarxa cooperativa de professorat per l’ensenyament en valencià). Autora de guies didàctiques del Correllengua i vocal de la junta directiva d’ACPV.

Josepa Costa

Vicesecretària

Llicenciada en Psicologia per la UV. Treballa com a assessora Lingüística i Cultural al Campus de Gandia de la UPV. Activista social des de ben jove, participa en diferents associacions de caràcter cívic, culturals, feministes i ecologistes. Sòcia d’ACPV, d’Escola Valenciana i d’ACNUR, presidenta de la Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna i vocal de la junta directiva de la Coordinadora pel Valencià de la Safor Valldigna.

Enric Cogollos

Vocal

Diplomat en Relacions Laborals per la Universitat de València. Professional de l’àmbit dels Recursos Humans des de 1997. Ha col·laborat en diverses etapes a ACPV i és soci des de 1995.

José María Bullón

Vocal

Llicenciat en Filologia Hispànica. És de 1986 és gestor cultural de l’Ajuntament d’Almussafes. Postgrau en Gestió Cultural i Postgrau en Direcció d’entitats sense ànim de lucre. Membre de la Mesa de la Cultura Valenciana i de l’Assemblea del Circuit Cultural Valencià. Membre fundador (1992) i president de l’Associació de Gestors Culturals del País Valencià, ha format part de la seua Junta Directiva en diferents períodes.

Francesca Isabel Server

Vocal

Empresària, coordinadora del departament de vendes i administració. Compromesa i defensora de la llengua i cultura d’aquest país. Ha col·laborat literàriament, poemes, conte infantil, relats o articles, en diverses publicacions. Sòcia de diversos col·lectius tant culturals, socials i esportius. Membre fundadora del Casal Cultural Jaume I de Pedreguer. Ha estat membre del Jurat dels Premis d’Honor Vila de Pedreguer, i és també membre fundadora, en l’actualitat presidenta, de la Fundació Server Pérez, que va ser guardonada amb la medalla d’Or pel CVC.

Nuria Betoret

Vocal

Graduada en Traducció i Comunicació Intercultural per la UEV. Professora de secundària de llengua valenciana i literatura en l’escola pública. Intèrpret de conferències en anglés, francés, català i castellà. Actualment estudiant de filosofia en la UV.

Yago Carrillero

Vocal

Estudiant de Filologia Catalana a la Universitat de València. Guardonat a l’edició de 2022 dels Premis Sapiència pel projecte Per què matem Fuster? Breu diagnòstic d’una mort simbòlica. Secretari general de Joves d’Acció i soci d’ACPV.

Vicent Ferrer

Vocal

Llicenciat en filologia catalana. Ha impartit llengua i literatura i cultura audiovisual als IES Clot del Moro, de Sagunt, Francesc Gil, de Canals, i l’IES de Massamagrell, on ha exercit els càrrecs de secretari i de cap d’estudis. Ha presentat ponències en jornades sobre noves tecnologies i impartit cursos de formació, la major part vinculats amb les TIC i els mitjans audiovisuals Forma part de l’Associació “Un entre tants, Xarxa cooperativa d’experiències TIC per a l’ensenyament en valencià”, on amb la col·laboració de diversos membres coordina l’activitat anomenada Valencianada, integrada al World Mobile City Project. Del 2019 al 2023 ha sigut cap del Servei d’Acompanyament Lingüístic a les administracions públiques en la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

Carles Monclús

Vocal

Mestre i pedagog jubilat. Professor de secundària de l’especialitat d’Intervenció Comunitària i professor associat del Departament de Didàctica de la UV. Va exercir d’assessor didàctic de valencià a la Conselleria d’Educació Iva coordinar l’Assessoria de Primària. Director a l’IES Jordi de Sant Jordi. Ha estat president de l’Associació Valenciana d’Espina Bífida, així com de la Federació autonòmica i president de la Fundació Activa Espina Bífida. S’ha ocupat d’impulsar l’àrea d’animació i lleure d’Acció Cultural del País Valencià, També està l’àrea de coordinació de l’Escola Guillem Agulló d’Òmnium Cultural.

Amb el suport de