Tal dia com hui moriren Enric Valor i Isabel-Clara Simó



Avui és una data assenyalada en el calendari, dos dels més grans escriptors valencians de la literatura catalana ens van deixar un 13 de gener.

Isabel-Clara Simó escriptora compromesa amb el feminisme i la llengua, va morir el 13 de gener de 2020. L’alcoiana, a banda de ser escriptora de narrativa també va dedicar uns anys de la seua vida al periodisme. Avui la recordem amb una de les seues frases:

“No tinguis èxit. L’èxit fa que siguis vulgar, barroer i purament comercial. Fracassar llibre rere llibre és la teva millor garantia.”

I, per altre costat, avui és el vint-i-tresé aniversari de la mort d’Enric Valor, escriptor, gramàtic i rondallista. Recordem quan uns mesos abans, a la UPV en la investidura com a Doctor Honoris Causa va dir:

«Davant de tot açò, cal dir que tots els valencians estem moralment obligats a contribuir a l’ús, el conreu, el respecte i la difusió del valencià, el nostre català, i encara que els estudis d’altres llengües puguen enriquir-nos, no podem consentir la destrucció cultural i espiritual del nostre poble per mitjà de la implantació totalitària d’un altre idioma. Com bé deia el meu amic Sanchis Guarner, la pèrdua de l’idioma propi significa la mort cultural d’una pàtria».


Etiquetes: ACPV Enric Valor Isabel-Clara Simó

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de