Concentracions per
'TV3 al País Valencià'

Divendres 15 d'abril
19:30h. Sabadell (Vallès Occidental)
Concentració en favor de TV3 al País Valencià
a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Omnium Cultural, la CAL i la Plataforma per la Llengua.
20:00h. Corbera (La Ribera Baixa)
Concentració contra el tancament de TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Casal d'ACPV de Cullera, l'AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.
20:00h. Manresa (Bages)
Concentració en favor de TV3 al País Valencià a la Plaça Major de Manresa. Convoca: Omnium Bages, CDC, CUP, Deumil.cat, ERC, ICV, Manresa Decideix, PSC i Solidaritat . Més informació

Pasqua Reivindicativa
als Ports

Dijous 21 d'abril
Morella
19:00h. Conferència “TV3, cosa de tots”. A càrrec d’Eliseu Climent
20:00h. Concencentració per TV3 a la porta de l'Ajuntament
Divendres 22 d'abril
Cinctorres
16:00h. Roda la pilota per TV3. Partit de futbol triangular entre Morella CF, Vilafranca CF, CE Cinctorrà, Els Ports FC Juvenil. Abans del partit tindrà lloc una concentració per TV3
Dissabte 23 d'abril
La Mata
19:00h. Concencentració per TV3 al Placet de l'església
Diumenge 24 d'abril
Villores
19:00h. Concencentració per TV3 a la Plaça de l'Ajuntament
Forcall
20:00h. Concencentració per TV3 a la Plaça de la Vila
Més informació a Els Ports en Moviment (EPM)
 

Accions convocades per la societat civil.
ACPV dóna suport a totes les concentracions, enviament de correus electrònics i difusió contra el tancament de TV3 al País Valencià.

Si coneixeu de més accions envieu-nos un correu a sensesenyal@acpv.cat
Torres de Quart - Punt d'eixida
Mostra Manifestació, Sí a TV3, Sí a la llengua, Sí a la transparència en un mapa més gran
 

ACPV obre una campanya per fer front a les multes imposades per la Generalitat Valenciana

La Federació Llull anima tothom a participar a la manifestació del proper dissabte 16 d’abril a València

ACPV ha presentat avui un vídeo amb el títol “El País Valencià és el meu país

Foto: Dani Codina

El cessament de les emissions de TV3 al País Valencià el passat 17 de febrer ha tingut dos efectes importants. El primer, una mobilització de la societat valenciana sense precedents: en dos mesos, desenes de milers de valencians han participat en un total de 66 manifestacions i concentracions en les principals ciutats valencianes. Una mobilització que culminarà el proper dissabte 16 d’abril a València, amb una manifestació que es preveu multitudinària i que tancarà l’actuació de Lluís Llach. En la manifestació participaran representants d’Òmnium Cultural i d’Obra Cultural Balear, a més de molts altres representants polítics i d’entitats.

El segon efecte és la crida pública feta per ACPV (amb el suport d’Òmnium Cultural i l’Obra Cultural Balear) per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada per la Generalitat valenciana per aquestes emissions. Una crida necessària, perquè la xifra de la multa depassa de molt les possibilitats d’una associació cultural sense ànim de lucre, com és ACPV.

Per això, ACPV ha obert dues grans vies de captació d’aportacions econòmiques:
- Primer, hi ha una campanya de donacions populars que es poden fer a través d’un ingrés a dos números de compte:

2100 0700 12 0200294927
2077 0001 27 3103581289

- I també comprant bons d’ajut, posant-se en contacte amb l’entitat.

D’aquesta manera, l’entitat anima els ciutadans a col·laborar en la supervivència d’una entitat que ha demostrat una gran capacitat de mobilització, fins al punt que fins i tot sectors del PP valencià (particularment els de Castelló) es posicionen institucionalment a favor de les emissions de TV3 i de la ILP “Televisió sense Fronteres”, però que veu amenaçada la seva continuïtat a causa d’unes multes desproporcionades que la Generalitat valenciana no ha volgut ajornar malgrat que hi ha pendent una sentència del Tribunal Suprem que podria donar la raó a ACPV.

En la roda de premsa que s’ha fet avui a la seu nacional d’Òmnium Cultural, el crític d’art Daniel Giralt-Miracle ha exposat la iniciativa “Art en acció” encapçalada per Andreu Alfaro, Miquel Barceló i Antoni Tàpies que consisteix en la donació d’obres per part d’una llarga llista d’artistes, obres que seran venudes per tal de recollir fons per pagar les multes, i que podeu consultar a ART EN ACCIÓ. La iniciativa expressa el suport actiu del món de l’art i la cultura a ACPV.

Per tal de complementar totes aquestes accions, ACPV ha presentat avui un vídeo amb el títol “El País Valencià és el meu país” on hi intervenen l’actor Joel Joan, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals i el grup, Els Amics de les Arts, que podeu veure a www.acpv.cat

Notícies relacionades: Vilaweb - Avui - Levante-emv - Crònica - Ara - Tribuna - Racó Català - Llibertat - Xarxa Indepe - ADN

Roda de premsa prèvia a la manifestació del 16 d’abril a València 

Dimecres 13 d’abril a les 12:00 hores a la Seu Nacional Òmnium Cultural

Demà dimecres a les 12.00 hores, tindrà lloc una roda de premsa a la Seu Nacional d’Òmnium Cultural on hi intervindrà la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, el president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent i el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, entitats que conformen la Federació Llull.

En la compareixença es parlarà de les accions que ACPV està duent a terme per fer front a les multes imposades per part de la Generalitat Valenciana després que els repetidors de Televisió de Catalunya al País Valencià hagin deixat d’emetre. Per exposar aquestes noves iniciatives, Eliseu Climent estarà acompanyat del crític d’art, Daniel Giralt-Miracle, el periodista, Vicent Partal i l’actor Joel Joan.

En la roda de premsa davant dels mitjans, també es parlarà de la manifestació del proper dissabte 16 d’abril a València amb motiu de la Diada Nacional del País Valencià. La marxa l’organitza Acció Cultural del País Valencià i compta amb el suport d’Òmnium Cultural i d’Obra Cultural Balear.

 

____________________________________________________

Actes a Falset i la UJI per TV3 al País Valencià

Acte a Falset

L'Esquerra Independentista del Priorat va convidar la nostra entitat a un acte que havien organitzat a Falset per explicar la situació de la TV3 al País Valencià. En nom d'Acció Cultural va intervenir el nostre delegat a Castelló, Antoni Royo, en un acte que va tenir lloc pendres 8 d'abril, a la Biblioteca Municipal d'aquesta localitat.

Davant d'unes quaranta persones, Royo va explicar els orígens del conflicte i la situació actual, tant pel que fa al tancament dels reemisors com a les multes imposades a Acció per la Generalitat Valenciana, fent notar a més la importància a nivell nacional tant del manteniment de les emissions com del funcionament normal de la nostra entitat. La xerrada va anar seguida d'un interessant col.loqui, durant el qual la gent del Priorat, més enllà de mostrar la seua sorpresa i la seua indignaciód pels fets, va donar clares mostres de solidaritat amb Acció i va concretar l'anada en autobús a València el dia 16, per participar-hi en la gran manifestació en favor de TV3.

Acte a la Universitat Jaume I de Castelló

 

Organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans d'aquesta universitat, va tenir lloc dilluns 11 d'abril una xerrada sobre la situació de la TV3 al País Valencià i les seues perspectives de futur. En nom de la nostra entitat va ser present el delegat a Castelló, Antoni Royo. Davant d'una trentena d'estudiants, Royo va repassar la història de la implantació de la TV3 al País Valencià, dels intents de tancament al llarg dels anys, de la gran resposta que aquests intents van generar per part de la ciutadania, sobretot a Castelló, on va evocar la primera manifestació en favor de TV3, comparant-la amb la que va tenir lloc ara fa unes setmanes, i va explicar l'estat de la situació, les pressions de la Generalitat Valenciana fins obligar al tancament dels reemissors i l'intent d'acabar amb Acció Cultural i el seu normal funcionament mijançant les multes successives imposades a l'entitat. Després de la seua intervenció, els alumnes presents van aprofitar per coordinar-se per tal d'aconseguir un desplaçament el més massiu psosible dels estudiants de la UJI a la gran manifestació convocada dissabte a València.

La Marina Alta diu Sí a TV3

Dénia i Pedreguer es mobilitzen per demanar les emissions de TV3 al País Valencià

Més de 200 persones es van concentrar a la Glorieta del País Valencià de Dénia per a demanar la continuïtat de les emissions de TV3 al territori valencià, divendres 8 d'abril passades les 8 de la vesprada. Paco Bertomeu va fer de mestre de cerimònia: va donar la benvinguda als presents i va presentar l'humorista Xavi Castillo, que eixe mateix dia actuava a Dénia. Xavi Castillo va fer riure els presents amb uns quants esquetxos.

El cronista de Dénia, Vicent Balaguer, va ser l'encarregat de llegir el manifest de sí a TV3.

Dissabte 9 d'abril va ser el torn de Pedreguer. Unes 500 persones van recórrer el municipi per demanar poder veure TV3, acompanyats de dolçaina, tabalets i banda de música. La manifestació va acabar a les portes de l'ajuntament, on la presidenta del Casal Cultural de Pedreguer, Teresa Mas, va llegir un manifest; i Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural, va animar la població a participar en la manifestació del 16 d'abril a València.

Més informació i vídeos

Els Ports es mobilitza per TV3 davant la cúpula del PP

La reivindicació per TV3 es va deixar sentir dissabte 9 d'abril a Morella davant la plana major del PP de les comarques de Castelló. Els conservadors acudiren a Morella (era prevista la presència de Francisco Camps, qui finalment no va aparèixer) amb l'objectiu de presentar oficialment les llistes que concorreran a les properes eleccions del 22 de maig als municipis dels Ports i es trobaren amb que la reivindicació manté la mateixa vigència que fa uns mesos. Un grup de morellans, membres de la plataforma Els Ports en Moviment, van dispensar una inesperada rebuda a la comitiva que encapçalaven el president de la diputació, Carlos Fabra, i l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra. A les portes de la Casa Ciurana, on es celebrara l'acte, es va desplegar una enorme pancarta que deia “Volem TV3”.

Durant el seu discurs, i en referència a les persones que reclamaven el restabliment del senyal, el president de la diputació va dir que “jo també vull vore TV3”, però que per això calia que el govern espanyol atorgara un nou múltiplex. A aquest comentari, una membre d'Els Ports en Moviment li va recordar que per poder vore TV3 no calia un nou múltiplex i que si ara per ara no es podia sintonitzar el canal català era per culpa del govern de la Generalitat Valenciana.

Divendres 8 d'abril a la nit, en el municipi de Vilafranca va tindre lloc un altre acte en favor de TV3. En la casa social es va celebrar la II Nit per TV3, una mena de telefòrum on es van visionar dos programes de TV3 (Crackòvia i APM) que, a causa de la clausura del senyal, ja no es poden sintonitzar a les televisions domèstiques.

Durant els pròxims dies, la població dels Ports tornarà a mobilitzar-se per TV3. Així, hi ha previstes concentracions pel tancament de les emissions a Cinctorres, la Mata i Morella, així com un partit de futbol triangular i benèfic entre els equips del Cinctorres, Vilafranca i Morella. Els beneficis es destinaran a pagar la multa que pesa sobre ACPV. Així mateix, Els Ports en Moviment i la Plataforma per TV3 a Vilafranca han fletat un autobús per participar en la manifestació d'aquest dissabte.

 

L'Associació Brot de Cultura de Montserrat commemora la Batalla d'Almansa amb la V Pujada al Portell.

També va denunciar la persecució que està patint ACPV i reclama veure TV3

El passat divendres 8 d'abril l'Associació Brot de Cultura de Montserrat va celebrar la V Pujada al Portell. És el quart any en què l’organització de la jornada corre a càrrec de l’associació.

Al mateix temps aprofitaren també per denunciar la persecució econòmica contra Acció Cultural i per reclamar el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià.

Més informació

____________________________________________________

Acció Cultural, els sindicats i les principals entitats cíviques valencianes convoquen la manifestació del dissabte 16 d’abril a València

S’espera una participació important en una manifestació que englobarà la reivindicació per TV3 i la llibertat d’expressió amb les lluites per la cultura, el territori, l’ensenyament públic i l’estat del benestar i el treball

Acció Cultural ha presentat avui en roda de premsa la convocatòria de la manifestació que el proper dissabte 16 d’abril recorrerà València amb el lema “Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!”. La manifestació eixirà a les 18 h de les Torres de Quart.
La manifestació del proper dissabte 16 d’abril culmina la sèrie de mobilitzacions que han tingut lloc des de que el passat 17 de febrer ACPV es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià sota l’amenaça de noves multes per part del Govern valencià. En els dos mesos que han transcorregut, hem comptabilitzat 66 concentracions i manifestacions en tota la geografia valenciana, de manera que les principals ciutats del País han protagonitzat mobilitzacions per TV3, totes elles multitudinàries i amb un espectre social i polític molt ample i divers. Però la manifestació del proper 16 d’abril també recull totes les inquietuds expressades per les mobilitzacions de les darreres setmanes per la situació econòmica, contra la corrupció, per l’ensenyament públic o pel territori, fet que s’ha traduït en l’adhesió a la convocatòria dels sindicats i les principals entitats cíviques (a més d’Acció Cultural, la manifestació és convocada pels sindicats CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana, i les entitats Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Plataforma per la Llei de la Dependència, Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet i Col·lectiu contra la Corrupció.

 

 

Acció Cultural vol també posar aquesta manifestació en la perspectiva dels més de 4 anys que dura la persecució econòmica i política del Govern de Francisco Camps contra la nostra entitat, des de que el gener del 2007 ens va obrir el primer expedient administratiu per les emissions de TV3. En aquest temps, hem aconseguit una mobilització ciutadana importantíssima que no només no s’ha reduït, sinó que ha augmentat, provocant esquerdes en el propi partit del Sr. Camps (només cal recordar els pronunciaments favorables a TV3 i a la ILP d’institucions valencianes governades pel PP tan importants com la Diputació de Castelló) i en el TSJ (sentència 170/2011 de 8 de febrer sobre els repetidors de Llosa de Ranes i Alginet que va provocar per primera vegada la divisió de la sala per la meitat), i de fet s’espera una assistència massiva a la mobilització del proper dissabte 16, així com la presència de personalitats del món de la cultura i de la política.
Pel que fa al programa de la manifestació, Carles Santos obrirà la manifestació dirigint una banda de música, mentre que l’acte final serà protagonitzat pel cantant xativí Feliu Ventura (que cantarà dues cançons), l’actriu Pepa López (que llegirà el manifest) i el cantant Lluís Llach, que ha trencat la seua retirada musical ara fa 4 anys per oferir una actuació especial en el punt de finalització de la manifestació, a l’aire lliure.

El mateix dissabte 16 pel matí tindrà lloc també un acte a Xàtiva, de commemoració del 25 d’Abril, davant el monument als maulets, que servirà també per convocar la manifestació de la vesprada. L’acte, convocat per la Comissió 25 d’Abril, integrada pel PSOE, EUPV i BLOC de la ciutat, comptarà amb el parlament d’un representant d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

D’altra banda, en passar la manifestació Acció Cultural haurà de continuar impulsant la campanya de recollida de diners per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern del Sr. Camps per les emissions de TV3, multa que de no pagar-se significaria l’embargament dels comptes i dels béns immobles i mobles de l’entitat, posant en perill el seu futur. És per això que l’entitat ha obert una campanya de recollida de diners amb bons d’ajut i comptes corrents on fer donacions. En el mateix sentit, els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l’escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d’art per a poder ser venudes amb l’objectiu d’ajudar a recollir fons per fer front a les multes.

Notícies relacionades: Vilaweb - Avui - Avui - Singular Digital - Nació Digital - Directe - Crònica - L'Informatiu - Europa Press - Ara - El País - Diari Digital d'Ontinyent - Llibertat - Racó Català - Racó Català - Las Províncias - ABC

Vídeo ACN: Eliseu Climent confia que la manifestació en favor de TV3 al País Valencià serà un clam "per la democràcia, encara hui"
Vídeo ACN: Acció Cultural denuncia que l'Ajuntament de València està dificultant l'actuació de Lluís Llach en favor de TV3

____________________________________________________

Lluís Llach cantarà en la manifestació del 16 d’abril a València per la llibertat d’expressió i en solidaritat amb Acció Cultural

Carles Santos obrirà la manifestació

El març de 2007 Lluís Llach va fer el seu darrer concert. Quatre anys més tard, però, tornarà a cantar: la situació excepcional que pateix la llibertat d’expressióla llengua catalana i Acció Cultural del País Valencià, a causa de la política antivalenciana del Govern de Francisco Camps és el motiu.

L’actuació de Llach tindrà lloc en la manifestació del proper dissabte 16 d’abril a València i, per tant, a l’aire lliure, i serà una oportunitat única de sentir al cantant de Verges, que no té previst de fer cap altra actuació musical més.

D’altra banda, el músic de Vinaròs Carles Santos obrirà l’esmentada manifestació, dirigint una banda de música, també com a mostra de suport a la llibertat d’expressió i a Acció Cultural. La participació de Santos pretén donar-li un caràcter festiu a la convocatòria, malgrat la gravetat dels motius que la provoquen, i animar així als valencians i valencianes a participar-hi.

D’aquesta manera, amb aquesta doble adhesió dels dos coneguts artistes, la manifestació del 16 d’abril esdevé una mobilització de caràcter excepcionaldonada la creixent degradació de la situació política que pateix el País Valencià i la preocupació que aquesta crea entre sectors creixents de la societat valenciana, i vol ser un crit d’alerta a favor de TV3, la llengua, l’ensenyament i el treball, així com a favor d’un projecte de País Valencià favorable als interessos de la majoria dels valencians.

____________________________________________________

Nota de Lluís Llach

Veient que la decisió de participar a l'acte que es celebrarà el dia 16 a la ciutat de València, cantant algunes cançons a favor de la llibertat d'expressió al País Valencià, ha aixecat algunes especulacions sobre el meu futur, faig aquest escrit per correspondre a l'interès de molts amics i mitjans.

En primer lloc ...voldria aclarir que la participació en l'acte és la meva manera concreta de militar aquell dia a favor d'un dret fonamental, que semblaria que amb l'ajut de les lleis es pot conculcar, com és el dret a la llibertat d'expressió.

També em serveix per confirmar la meva solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià, que des de fa molts anys és un objectiu prioritari del govern del PP en la seva llarga voluntat d'anorrear tots el signes catalans de la identitat valenciana.

Finalment, perquè em temo que darrera de tot això arribarà la utilització matussera o para-feixista de les lleis, per mirar d'iniciar un maniobra legal, que no legítima, i econòmica, per tal de desballestar una eina social i cultural que els molesta per l'èxit amb què des de fa uns anys ha irromput en el bategar cívic de la ciutat de València i de tot el País Valencià, com és l'edifici Octubre i totes les activitats que hi palpiten.

Dit tot això, aquesta no és una tornada professional als escenaris, ni l'inici d'un retorn a una carrera amb afany de continuïtat. Per coherència amb una decisió presa, durant aquests anys he hagut de dir que no a moltes demandes de col·laboració, sovint per causes que em són molt properes. Em sap greu, i el fet de que hagi dit que sí a l'acte de València espero que no sigui pres com un greuge comparatiu per la molta gent que lluita contra problemes molt urgents que avui ens assetgen.

Des d'abans de retirar-me sempre havia manifestat que deixava la porta oberta a retornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels que anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.

Gràcies i això és tot fins aquell dia.

Lluís Llach

 

 
Pàgina 2 de 2
Anterior
Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99