Avui, “El valencià al món del treball” a Alzira

 

Acció Cultural participa avui en la jornada “El valencià al món del treball” organitzada pel sindicat CCOO a l’Amfiteatre Casa de la Cultura Alzira.


La iniciativa entra dins de la línea de treball de l’entitat d’impulsar l’ús social de la llengua en els àmbits del treball, l’oci i la relació dels ciutadans amb l’empresa privada i l’administració.

Més informació

La Marina Alta diu Sí a TV3

Dénia i Pedreguer es mobilitzen per demanar les emissions de TV3 al País Valencià

Més de 200 persones es van concentrar a la Glorieta del País Valencià de Dénia per a demanar la continuïtat de les emissions de TV3 al territori valencià, divendres 8 d'abril passades les 8 de la vesprada. Paco Bertomeu va fer de mestre de cerimònia: va donar la benvinguda als presents i va presentar l'humorista Xavi Castillo, que eixe mateix dia actuava a Dénia. Xavi Castillo va fer riure els presents amb uns quants esquetxos.

El cronista de Dénia, Vicent Balaguer, va ser l'encarregat de llegir el manifest de sí a TV3.

Dissabte 9 d'abril va ser el torn de Pedreguer. Unes 500 persones van recórrer el municipi per demanar poder veure TV3, acompanyats de dolçaina, tabalets i banda de música. La manifestació va acabar a les portes de l'ajuntament, on la presidenta del Casal Cultural de Pedreguer, Teresa Mas, va llegir un manifest; i Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural, va animar la població a participar en la manifestació del 16 d'abril a València.

Més informació i vídeos

Continuen les concentracions ciutadanes per TV3 arreu del País Valencià

 

La ciutadania continua manifestant el seu rebuig a la tallada de les emissions de TV3 al País Valencià. Els darrers dies s'han produït concentracions a Polinyà del Xúquer (Ribera Baixa), a Oliva i a Pedreguer.

A més, el passat dijous 31 de març, durant les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana, al voltant de 50 persones realitzaren una performance a favor de TV3 i el dissabte 2 d'abril, la Plataforma Sense Senyal va estar present durant el concert celebrat a Benimaclet per commemorar els 10 anys del Centre Social El Terra.

Més informació

El tall de les emissions de TV3 present a la Romeria de les Canyes de Castelló de la Plana

Han estat molts els ciutadans de Castelló que durant el camí de la Romeria de les Canyes han penjat a la seua canya un cartell que posava "Volem TV3".

Així doncs, les reivindicacions perquè tornen les emissions de TV3 al País Valencià continuen produïnt-se a tot arreu. La Plataforma sense senyal ja va fer accions reivindicatives durant les mascletades de la falles. Ara és l'hora de les Festes de la Magdalena.

Vilaweb

El País

Mig miler de persones reivindiquen TV3 a Alacant

L'actor Xavi Castillo ha sigut l'encarregat de llegir el manifest al que ha donat el seu toc particular, retratant la classe política valenciana amb una nitidesa extrema i arrencant els aplaudiments del manifestants. Una gran pancarta amb el lema 'Si a TV3' amb els principals líders polítics ha presidit un acte on els alacantins han tornat ha reivindicar la televisió catalana com un patrimoni de tots.

Al final de l'acte la policia espanyola ha provocat alguns dels assistents en identificar-los i després negar-se a respondre les seues preguntes argumentant que no els entenien perquè parlaven 'chino'.

Més informació a Vilaweb Alacant

 

 

Per què vull vore TV3 a Alacant?

Vilawebtv pregunta a diferents persones del món polític, cultural i social d'Alacant les seues raons per a reivindicar que es continue veiem la televisió pública catalana al País Valencià.

Més informació

 

Unitat dels partits al voltant de la concentració a favor de TV3 a Alacant
Els sindicats fan una crida a participar en la concentració a favor de TV3 a Alacant
Xavi Castillo serà l'encarregat de llegir el manifest a favor de TV3 a Alacant

Continuen les concentracions ciutadanes per TV3 arreu del País Valencià

 

Les Falles no han aturat les accions de la ciutadania contra el tancament de TV3. Els darrers dies, centenars de persones es van concentrar, de nou, a les places de Vila-real, Vilafranca, Pedreguer i Elx per reclamar el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià.

Les mobilitzacions contra el tancament de TV3 continuen arreu del país, ja hi ha més concentracions convocades per al proper cap de setmana.

Més informació

S'ha acabat TV3 al País Valencià?

Entrevista a Eliseu Climent al programa Àgora

El programa Àgora analitza el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià.

Lluís Llach cantarà en la manifestació del 16 d’abril a València per la llibertat d’expressió i en solidaritat amb Acció Cultural

Carles Santos obrirà la manifestació

El març de 2007 Lluís Llach va fer el seu darrer concert. Quatre anys més tard, però, tornarà a cantar: la situació excepcional que pateix la llibertat d’expressió, la llengua catalana i Acció Cultural del País Valencià, a causa de la política antivalenciana del Govern de Francisco Camps és el motiu.

L’actuació de Llach tindrà lloc en la manifestació del proper dissabte 16 d’abril a València i, per tant, a l’aire lliure, i serà una oportunitat única de sentir al cantant de Verges, que no té previst de fer cap altra actuació musical més.

D’altra banda, el músic de Vinaròs Carles Santos obrirà l’esmentada manifestació, dirigint una banda de música, també com a mostra de suport a la llibertat d’expressió i a Acció Cultural. La participació de Santos pretén donar-li un caràcter festiu a la convocatòria, malgrat la gravetat dels motius que la provoquen, i animar així als valencians i valencianes a participar-hi.

D’aquesta manera, amb aquesta doble adhesió dels dos coneguts artistes, la manifestació del 16 d’abril esdevé una mobilització de caràcter excepcional, donada la creixent degradació de la situació política que pateix el País Valencià i la preocupació que aquesta crea entre sectors creixents de la societat valenciana, i vol ser un crit d’alerta a favor de TV3, la llengua, l’ensenyament i el treball, així com a favor d’un projecte de País Valencià favorable als interessos de la majoria dels valencians.

Vídeo Eliseu Climent a Àgora: "Lluís Llach tornarà a cantar per reivindicar TV3 al País Valencià"

Notícies relacionades: Avui - Vilaweb - Ara - 3cat24 - Nació Digital - Crònica - Europa Press

La prepotència de BerlusCamps

'La prepotència de BerlusCamps', article de Josep Lluís Bausset a Levante-emv

"Quanta por té vostè de la llibertat, senyor Camps! Només així s´explica la persecució sistemàtica i reiterada que fa d´Acció Cultural del País Valencià! "

Quanta por té vostè de la llibertat, senyor Camps! Només així s´explica la persecució sistemàtica i reiterada que fa d´Acció Cultural del País Valencià! En compte de defendre la cultura del nostre país, vostè no solament no la defèn, sinó que ataca i persegueix a aquells que fan el treball (meritori i abnegat!) que vostè i el seu govern no fan. Ja m´agradaria a mi que no existira ACPV! Seria una prova que vostè i el seu govern defendrien la nostra llengua i la nostra cultura. Però com que això no ho fa ni vostè ni el seu govern (malgrat tindre l´obligació de fer-ho) és per la seua mala consciència que ataca i castiga a ACPV! Quina vergonya de polític!
Sap, senyor Camps, que als anys 60 i 70 jo anava al Secretariat per l´Ensenyament de l´Idioma, al carrer Moratín de València, per col·laborar amb Eliseu Climent en la defensa de la llengua i la cultura del nostre país? En la clandestinitat i amb multes per part del franquisme. Com ara! I és que vostè, cada volta s´assembla més al governador Oltra Moltó. I continuava anant al Secretariat els anys 80 i 90 i 2000, fins la inauguració del Centre Cultural Octubre, del qual molts governs normals (no és el cas del seu) s´enorgullirien i ajudarien. I què feien per la nostra cultura, en aquell temps, Rita, Cotino, Rus o Fabra? Res!

Article complet

TSJ i TV3

'TSJ i TV3', article de Jesús Puig a Levante-emv

La llibertat d´expressió ha perdut un nou assalt en el quadrilàter judicial. La sentència del TSJ —desestimant el recurs contra la clausura d´uns repetidors de TV3— és un ganxo al fetge de la llibertat dels ciutadans a rebre informació sense ingerència dels poders públics. Si Camps, emulant Jomeini amb Els versos satànics, posà TV3 contra les cordes quan vedà les emissions, el TSJ legitima la censura tirant a la lona la Carta Europea dels Drets Fonamentals. 
Que dos magistrats del Tribunal consideren «desproporcionada i arbitrària» la multa a la propietària dels repetidors —conclusió que subscriu qualsevol que no tinga «els cables enrederats» com espaguetis cuits—, evita sumar-me a la idea de substituir els tribunals per ordinadors. Cert que un programa informàtic cometria els mateixos errors que un jutge, però la justícia seria més barata i també més ràpida. Diran vostès, a favor del gremi de la toga, que les màquines no pensen, només processen. I jo els matisaré amb sentències que demostren el contrari: que hi ha jutges que processen i no pensen. 
Desproporcionada i arbitrària la multa, déiem. I tant. Desproporcionada, perquè la propietària dels repetidors és una entitat sense afany de guany. I arbitrària perquè es dedica només a transferir el senyal d´una cadena, activitat no tipificada com a delicte. Sumen a això el dubte raonable sobre la capacitat del Consell per a sancionar, atès que les emissions es fan a través d´uns canals d´assignació estatal, com recordà la Comissió del Mercat de Telecomunicacions, i dels rigors de la lògica s´infereix que els dos magistrats que critiquen la sanció són els encertats i els tres que la ratifiquen són els errats. Quedarà la cosa així? És clar que no. Que sempre ens quedarà el Suprem. I és que la història dels repetidors és una colobra ben llarga, vull dir un colobró. Per cert, a Castella-la Manxa, on també s´hi couen faves, el PP titlla d´«escàndol» que el govern interferisca-hi les emissions de Telemadrid. La notícia té coherència. Vaig a buscar-la. 

Una vella obsessió, una mala olor

'Una vella obsessió, una mala olor', article de Joan Francesc Mira a l'Avui del 12-3-11

"Perquè es tracta, en últim extrem, no tan sols d'impedir la recepció de la televisió catalana, sinó també i sobretot de destruir l'entitat cívica que manté i fa possibles els repetidors, i que és alhora el nucli i l'emblema visible de tota una concepció de la cultura i la llengua comunes: es tracta de destruir Acció Cultural del País Valencià, amb tot el que és i representa"

Això era ja fa un bon grapat anys, potser prop de vint-i-cinc, que amb Eliseu Climent i l'advocat Rafael Mansanet vam eixir del metro de Madrid a l'estació Nuevos Ministerios, presidits per l'estàtua eqüestre del general Franco quan el PSOE ja feia uns quants anys que governava. Admirable sentit de la història: sorties del metro, i et trobaves el caudillo a cavall. Vam entrar a l'edifici del ram dels transports i comunicacions, o algun nom ministerial semblant, i el personal devia estar fent la llarga pausa del cafè, perquè semblava tot mig desert. Però, desert i tot, aquell era un espai on el poder de l'Estat surava en l'aire dels corredors, escales i salons. Finalment, ens va rebre el senyor ministre, José Barrionuevo, després conegut per altres afers també relacionats amb el poder de qui té el poder, i vam parlar del cas que ens ocupava. El cas era, ja aleshores, la recepció de TV3 al País Valencià, a través dels repetidors d'Acció Cultural. Una qüestió d'Estat, segons semblava, i segons les informacions que el ministre havia rebut de Joan Lerma, president de la Generalitat Valenciana. El resultat de la conversa, en forma de resposta i de decisió ministerial, va ser la presència de la Guàrdia Civil al repetidor de Castelló, i el tancament manu militari de les modestes instal·lacions.

Article complet

Continuen les concentracions ciutadanes per TV3 arreu del País Valencià

 

El passat cap de setmana, de nou, centenars de persones es van concentrar a les places de l'Alcúdia, Algemesí, Cullera, Benigànim i Vinaròs per reclamar el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià.

Les mobilitzacions contra el tancament de TV3 continuen arreu del país, ja hi ha més concentracions convocades per al proper cap de setmana.

Més informació

Acció Cultural rep el suport institucional del Districte de Gràcia

El Districte de Gràcia, a Barcelona, aprova una declaració institucional de suport a Acció Cultural amb els vots favorables del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Convergència i Unió (CiU), d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa-Esquerra Unida (ICV-EUA). El Partit Popular es va abstenir.

Declaració del Districte de Gràcia

Fractura al Tribunal Superior de Justícia per les emissions de TV3 al País Valencià

Nova sentència sobre TV3

Avui 10 de març s’ha notificat la sentència núm. 170/2011, de 8 de febrer de 2011, dictada per la SECCIÓ 1a. DE LA SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA DEL TSJ en el procediment instat per la FUNDACIÓ RAMON MUNTANER, propietària juntament amb ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ de diversos repetidors pels quals s’emetia TV3, contra la Generalitat Valenciana per la imposició d’una sanció de 100.000 euros i el tancament dels repetidors de Llosa de Ranes i Alginet.

Aquesta resolució, com era d’esperar i seguint el criteri de l’anterior sentència dictada també per aquesta mateixa Sala i Secció contra ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, de 15 de desembre de 2010, relativa als repetidors de Monduver, Bartolo i Carrasqueta, declara conforme a dret la imposició de sancions econòmiques i del tancament de les emissions de TV3 per part de la Generalitat valenciana.

Tanmateix, aquesta nova sentència, a diferència de l’anterior, no es unànime i evidencia una forta fractura al si del TSJ respecte la interpretació i valoració jurídica que es fa dels fets.

Més informació

Sentència

Continuen les concentracions ciutadanes per TV3 arreu del País Valencià

 

El passat cap de setmana centenars de persones es van concentrar a les places de l'Alcúdia, Llíria, Vilafranca, Pedreguer, Elx i Gandia per reclamar el restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià.

Les mobilitzacions contra el tancament de TV3 continuen arreu del país, ja hi ha més concentracions convocades per al proper cap de setmana.

Més informació

La Universitat de València també es pronuncia a favor de la reposició de les emissions de TV3

 

El Consell de Govern de la Universitat de València va aprovar el dimarts 1 de març, amb 40 vots a favor, cap en contra i 9 abstencions, un manifest on es demana la reposició de les emissions de TV3 i alhora, es solidaritza amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

 

Manifest

El Grup Compromís demana en les Corts que es veja TV3 i es retiren les multes a Acció Cultural

Enric Morera i Mónica Oltra, síndic i portaveu adjunta, respectivament, del Grup Parlamentari Compromís, de les Corts Valencianes, han presentat una proposició no de llei perquè les Corts es pronuncien a favor de les emissions de TV3 al País Valencià.

El text, presentat el passat 28 de febrer, reclama al Govern central que preste conformitat immediata a la tramitació de la ILP "Televisió sense Fronteres", i sol·licita que es puguen rebre canals d'altres comunitats autònomes. D'igual manera, demana al Govern valencià perquè arribe a un acord de reciprocitat amb el Govern català que permeta l'emissió de tots els canals de la Corporació Catalana i dels canals públics valencians en el conjunt del domini lingüístic. Per últim, el grup parlamentari insta al Consell perquè anul·le els procediments sancionadors contra Acció Cultural.

Proposició a les Corts Valencianes

El Consell de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions resol que la Generalitat no és competent per a sancionar a ACPV per TV3

Des de l’inici del procés d’assetjament a ACPV per part de la Generalitat Valenciana, per a sancionar a l’entitat per la reemissió de la senyal de TV3, i l’ordre de cessament de la senyal, la Lletrada de l’entitat, Mercè Teodoro, ha al·legat la falta de competència de la Generalitat per a poder sancionar-nos.

A hores d’ara, el Consell de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, organisme estatal que depèn del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que és qui té la competència per a resoldre les consultes sobre la normativa vigent en matèria de telecomunicacions i com s’ha d’aplicar la mateixa, ha corroborat eixa tesis.

La Comissió és contundent i clara, com des de l’inici hem al·legat als diferents recursos administratius i judicials en marxa, la competència en matèria de telecomunicacions és estatal (art. 149.1.21 de la Constitució). I a més a més el fet que ACPV no sàpiga si s’emet amb llicència o sense ella no és ni infracció administrativa.

En conseqüència, la decisió del President Camps d’assetjar econòmicament a ACPV i d’obligar al tancament dels repetidors de TV3 no tenen empara legal, i confiem en que així ho declare també el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia, en els recursos que hi ha actualment pendent de dictar sentència. No obstant, és improbable que abans d’un any es pronuncie el Tribunal Suprem.

Lamentablement, la norma en que s’ha emparat la Generalitat, malgrat que envaeix les competències estatals, encara esta en vigor, i per tant impedeix que puguem reobrir els repetidors, sense exposar-nos a la imposició de noves multes, que sols serien retirades desprès d’un llarg i costós procés legal. I igualment continuen sent plenament executives i exigibles les multes ja imposades que sumen 600.000€, al que cal afegir els interessos i que s’han d’abonar aquest proper 20 de març.

Resolució del Consell de la CMT

El Parlament de Catalunya demana que les emissions de TV3 i Canal 9 siguin recíproques a Catalunya i al País Valencià

La presidenta, Núria de Gispert, ha llegit aquest matí, durant el ple del Parlament, una declaració institucional, que tenia el suport unànime de totes les formacions, en què s'expressa el suport de la cambra a un acord entre la Generalitat Valenciana i la Generalitat de Catalunya perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió arribin als dos territoris amb normalitat. 

Aquest matí, just abans de l'inici del ple, s'ha reunit la junta de portaveus amb un únic punt a l'ordre del dia: abordar la situació provocada pel tancament de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià. Durant el ple, els grups han tancat l'acord que ha acabat amb la declaració institucional.

Parlament de Catalunya

El Govern de les Illes mostra solidaritat pel tancament de TV3 al País Valencià

Moragues diu que treballen perquè a Balears es pugui distribuir el canal principal de la televisió catalana, i no l'actual internacional

El conseller de Presidència de les Balears, Albert Moragues, ha expressat avui la "solidaritat del Govern amb Acció Cultural del País Valencià" per la cessació de les emissions de TV3 al País Valencià.

Moragues ha fet aquesta declaració en el ple del Parlament balear en resposta a una pregunta sobre les emissions de la televisió autonòmica catalana a l'arxipèlag, on es difon TV3 per un acord recíproc entre l'Executiu illenc i la Generalitat de Catalunya.

La setmana passada, Acció Cultural del País Valencia va decidir tancar els repetidors que gestionava per a la difusió del senyal de TV3 a territori valencià davant les amenaces de multa del Govern que presideix Francisco Camps.

El conseller balear ha indicat que el seu Govern treballa perquè a les Balears pugui distribuir-se el canal principal de la televisió autonòmica catalana, ja que actualment s'emet el canal internacional, TV3.Cat, per incompatibilitat dels drets d'alguns programes.

Font i foto: dbalears.cat

Acta del Parlament de les Illes

Les xarxes socials marquen l’agenda dels mitjans en la cobertura de l’apagada de TV3 al País Valencià

Les xarxes socials d’Internet, i en particular Twitter, han estat determinants a l’hora de marcar l’agenda informativa dels mitjans sobre l’apagada del senyal de TV3 al País Valencià. Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe L’apagada de TV3 al País Valencià i l’impacte de les xarxes socials d’Internet, que analitza la cobertura dels fets realitzada a nivell audiovisual, escrit i digital els dies 17, 18 i 19 de febrer.

L’informe elaborat per Media.cat revela que els punts de més intensitat del hashtag #sensesenyal, impulsat pel diari digital Vilaweb i que en el seu moment més àlgid (divendres 18 a les 12h) va arribar a suposar el 0,05% del tràfic mundial de Twitter, han precedit els períodes de màxima intensitat informativa de TV3, el canal 3/24 i Catalunya Ràdio. L’informe constata en les seves conclusionsque la pressió ciutadana a la xarxa té conseqüències directes en el tractament dels temes d’interès social, i que els mitjans són permeables a les seves dinàmiques”.

Així mateix, l’estudi també assenyala que els mitjans adscrits a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb l’excepció del portal 3cat24.cat, han reaccionat tard i no han prioritzat la informació sobre l’apagada en les seves agendes temàtiques. En el darrer Telenotícies emés abans de l’apagada, la notícia només ocupava trenta segons de l’informatiu, i només en una ocasió, en l’edició del migdia de dissabte, l’apagada va ser el tema principal de l’espai informatiu de referència de Televisió de Catalunya. Media.cat considera que es tracta d’una cobertura “molt moderada, sobretot si tenim en compte que, en el cas de Televisió de Catalunya, l’apagada de les emissions suposava una pèrdua substancial de la seva audiència potencial”.

Més informació

Font: media.cat
Foto: laccent.cat
Informe: L’apagada de TV3 al País Valencià

15.000 persones reclamen veure TV3 a Castelló

Milers de persones s'aplegaren a Castelló de la Plana per manifestar-se contra el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià.

Es tracta de la protesta més multitudinària d'aquest cap de setmana, però les concentracions i manifestacions no s'han aturat des que dijous de la setmana passada, 17 de febrer quan Acció Cultural del País Valencià va haver de desconnectar els seus repetidors i apagar les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià a causa de les multes amb què ens ofega el govern de Francisco Camps.

Més informació: Els Ports en moviment

Manifest

       
 

Reportatge complet del que va ser la manifestació que va tenir lloc a Castelló el dia 26 de Febrer de 2011 reclamant la llibertat d'expressió, reclamant la cultura de la nostra llengua, reclamant el restabliment de totes les emissions de Tv3 a tot el País Valencià.

 

Entre 10.000 i 15.000 manifestants van participar el Dissabte 26 de Febrer de 2011 en la marxa més gran que es recorda a la ciutat de Castelló. Aquest és el vídeo que es va emetre en finalitzar la lectura del manifest a la Plaça de Mª Agustina.

 

15.000 persones es manifesten contra el tancament dels repetidors de l'emissió del canal de televisió TV3, imposat pel govern autonòmic espanyol de la Generalitat Valenciana, amb la intenció de trencar la comunicació entre els Països Catalans.
Endavant - Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Assemblea de les comarques de la Plana

 

Foto: Vilaweb

Vídeos:
VilawebTV: Manifestació multitudinària a Castelló per reclamar TV3 al País Valencià
TV3: Clam per restablir el senyal de TV3 a València

Notícies relacionades:
Vilaweb: Una multitudinària marxa reclama veure TV3 a Castelló
Vilaweb: Multitudinària marxa a Castelló per reclamar TV3 al País Valencià
Ara: Manifestació multitudinària a Castelló per reivindicar el dret a veure TV3
Levante-emv: Miles de personas se echan a la calle para exigir la señal de TV3
El País Clamor en Castellón a favor de TV3
Avui: Castelló demana TV3
El Punt Els valencians volen TV3
3cat24: Unes 10.000 persones marxen a Castelló per reclamar el retorn del senyal de TV3 al País Valencià
Mediterraneo: Clamor popular por TV3


Pàgina 2 de 2
Anterior
Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99