Portada

La Flama continua el seu recorregut

L'Horta

Torrent

Divendres 22 d'octubre

20 h. La Flama del Correllengua arriba a la plaça Bisbe Benlloch de Torrent.
Després de recórrer l'Avda del País Valencià, arribarà a l'Edifici Metro on es llegirà el Manifest.
L'acte clourà amb un recital d'Albaes.

Organitza: Col·lectiu Safranar i ACPV

 

Camp de Morvedre

Quart de les Valls

Dissabte 23 d'octubre

Plaça del Pòpul

20:30h. Cercavila amb els Dolçainers i Tabaleters de la Colla Garramatxa d'Almenara.
21:30h. Sopar popular.  Entrepans i begudes a preus populars
23:00h. Correfoc amb la Diabòlica de Morvedre.

Plaça de Sant Miquel

23:30h. Concert amb Almorranes Garrapinyaes i Escak al Rei.

Organitza: Assemblea de Joves del Camp de Morvedre, La Diabòlica de Morvedre, Colla Garramatxa  i ACPV

 

Barcelonès

Gràcia

Dissabte 23 d'octubre

A la plaça de la Vila

11h. Registre d'inscripcions
12h. Cursa del Correllengua
14h. Premis i pica-pica
17h. Jocs infantils, xocolatada popular, actuacions...

Al Casal de Joves La Fontana

21h Sopar popular i Concert amb Blackdollys, Pd Gràcia i Tirant lo Funk

Organitza: Espai País Valencià, la CAL i la Plataforma de Joves.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

El Gegant del Rei Jaume I el Cabet Joan Fuster del Casal d'ACPV de la Vall d'Albaida a l'Exposició de Gegants i Cabets d'Ontinyent

El passat divendres 15 d’octubre es va inaugurar una Exposició de Gegants i Cabets al Centre Cultural de Caixa Ontinyent en la qual es podran veure les figures de la Colla de Gegants i Cabets d’Ontinyent, les figures fetes per les escoles de la ciutat i particulars, el Gegant del Rei Jaume I i el Cabet Joan Fuster realitzats pel Casal d'ACPV de la Vall d’Albaida.

L’exposició romandrà oberta des del dissabte 16 fins al divendres 29 d’octubre amb horari de dilluns a divendres de 18 a 21 h; dissabtes i diumenges de 12 a 14 h i de 18 a 21 h; també s’oferiran visites guiades a centres escolars en horari lectiu.

El Casal d'ACPV de la Vall d’Albaida porta 10 anys treballant per recuperar i mantindre vives les tradicions populars de la comarca i per això ha adquirit en l’any del 5è Aplec de Gegant i Cabets el compromís ferm de participar d’aquest esdeveniment. Així, a banda d’elaborar un gegant i un cabet propi, participar en l’exposició organitzada per la Colla de Gegants i Cabets d’Ontinyent i participar en l’Aplec, ha apostat per treballar aquesta tradició amb els xiquets i les xiquetes de la comarca. Per això el passat divendres 15 d’octubre va acollir la representació de l’obra de titelles El mal de la geganta, a càrrec de la Comissió de Festes del CEIP Bonavista. També planeja per al mes de desembre oferir un taller d’elaboració de cabets per a tot tipus de públic.

El proper diumenge 31 d’octubre tindrà lloc l’Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent, en el qual participaran aproximadament 100 gegants i 200 cabets, entre els quals es trobarà sense falta el Gegant Rei Jaume I i el Cabet Joan Fuster.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Correllengua a Betxí i sopar Premis Jaume I

El passat divendres 15 d'octubre unes 150 persones es van aplegar a la plaça de l'Ajuntament de Betxí per escoltar la lectura del manifest del Correllengua 2010. Prèviament havia tingut lloc una cercavila acompanyant la Flama de la Llengua, amb dolçainers, el Penó de la Conquesta i la bandera local.

Una vegada a la plaça, el grup de dansa local Les Passeres va ballar algunes de les danses més populars de la població. Posteriorment, en un conegut restaurant, més de 80 persones van assistir a un sopar durant el qual es van lliurar els Premis "Betxinenc de l'any", que enguany havien estat atorgats a l'Associació APAVAL i al polifacètic betxinenc Francesc Sanz.

------------------------------------------------------------------------------------------------

El Correllengua infantil d'Oliva ompli de música la biblioteca amb Dani Miquel

El Correllengua 2010 va arribar divendres 15 d'octubre a Oliva de la mà de Dani Miquel el contacançons. En un espai únic, en les golfes de la Casa Maians, Dani Miquel va fer cantar i ballar els més menuts de la població amb cançons populars i amb instruments molt curiosos.

La xiqueta Laia Sendra va ser l'encarregada de llegir el manifest del Correllengua 2010, el qual recorda la figura d'Enric Valor, "una persona que dabia molt de llengua i va ensenyar a la gent a escriure bé en el nostre valencià, el català de tots, com a ell li agradava dir".

Després del manifest, Dani Miquel va representar amb titelles i música una de les rondalles més conegudes d'Enric Valor "El mig pollastre".

------------------------------------------------------------------------------------------------

<< 1 - 2 - 3 - 4 >>Següent >>
Pàgina 1 de 4
 
 
 
 
 
 
 
 

Acció Cultural del País Valencià © 2010 - Quinze anys de Correllengua al País Valencià