Xàtiva

El passat divendres, 16 d’abril, al saló noble de la Casa de Cultura de Xàtiva, l’Associació d’Amics de la Costera i Acció Cultural del País Valencià commemoraren el 25 d’Abril.

L’acte començà a les 19:00 hores amb la conferència Mort, desolació i flames: de la destrucció de Xàtiva a la pèrdua d’un país a càrrec de la catedràtica de la Universitat de València, Carme Pérez Aparicio, que en una magistral exposició analitzà les conseqüències polítiques i socials de la batalla d’Almansa i de la pèrdua dels furs. Tot seguit, el periodista i escriptor xativí Xavier Aliaga féu lectura d’un manifest en què encoratjava els presents —i la societat en general— a ser optimistes, a continuar lluitant per aconseguir un futur més ple, per recuperar la dignitat com a poble i advertia que la commemoració del 25 d’Abril no pot convertir-se en un ritual de record d’allò perdut, sinó que ha de servir per a pensar un país millor, en un futur esperançador, malgrat tot.

Finalment, el poeta i actor Elies Barberà i el pianista Pau Ortolà, ambdós xativins, oferiren, a les més de dues-centes persones que hi assistiren, l’espectacle Contes amb jazz.

 

Fotos cedides per Agustí Perales Iborra

---------------------------------------------------------------------------------------

Divendres 16 d’abril

A les 19.00 hores
Saló Noble da la Casa de la Cultura de Xàtiva

Conferència:
1707: Mort, desolació i flames. De la destrucció de Xàtiva a la pèrdua d’un país
A càrrec de Carme Pérez Aparicio

Amb la intervenció de Xavier Aliaga, periodista

Per fi nalitzar l’acte:
Espectacle “Contes amb Jazz” de l’actor Elies Bàrbera

Organitza:
Associació d’Amics de la Costera i Acció Cultural del País Valencià

© Acció Cultural del País Valencià