MANIFEST “JA N’HI HA PROU”

València, dissabte, 24 abril 2010

Avui commemorem la diada del 25 d’abril de 1707, data que simbolitza la pèrdua de l’autogovern per la força de les armes en Almansa, però també la voluntat de viure dels que van continuar defensant aquell autogovern l’11 de setembre a Barcelona, i de les generacions de valencians i valencianes que durant aquests 303 anys han treballat per recuperar les nostres institucions i amb elles la llengua i cultura pròpies. Avui, per tant, no recordem només una derrota, sinó que sobretot ens proclamem continuadors d’una lluita que ja ha donat fruits ben importants.

En aquesta línea de continuïtat ens situem les diverses organitzacions que avui convoquem aquesta manifestació. Som organitzacions que fa temps que treballem junts, convençuts que la unitat és un valor i que només guanyarem si guanyem tots.

Les organitzacions que avui convoquem la manifestació del 25 d’abril representem, juntes, la majoria social del País Valencià. Una majoria transversal que és capaç d’unificar esforços per guanyar reptes concrets, com frenar la destrucció del Cabanyal o el projecte de transvasament del Xúquer, guanyar una llarga llista de sentències que reconeixen la unitat de la llengua i la legalitat de la denominació de “català”, o aconseguir mig milió de signatures per fer que TV3 es continue veient al País Valencià.

I aquest treball conjunt i unitari encara l’hem de reforçar més, perquè el País Valencià pateix una situació d’excepcionalitat. La persecució de la llengua i la cultura, la utilització política de l’aigua i el territori, la corrupció, un model econòmic que ha agreujat la crisi que patim, la censura, l’erosió dels drets socials i la persecució a les associacions que programem cultura en la ciutat de València són alguns dels molts fets que, sumats, necessiten d’una resposta clara i contundent i, sobretot, una alternativa positiva i possible. Per això diem “ja n’hi ha prou” a aquest estat de coses.

Nosaltres tenim un altre model de país. I el nostre repte és explicar-ho de manera concreta, com hem fet en els casos abans esmentats, per articular majories socials a favor d’objectius concrets i guanyar-los. Perquè és possible i perquè és necessari. Per higiene democràtica, per justícia social, pel futur del territori i la llengua.

Per això, avui, les organitzacions convocants de la manifestació del 25 d’abril fem una crida a continuar la tasca dels valencians que van superar la derrota d’Almansa i van fer possible que avui continuem existint com a poble, i a transformar aquest “ja n’hi ha prou!” en un treball conjunt, unitari i positiu.

Visca el País Valencià!


Entitats convocants:
Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació d’Actors i Actrius Professionals del País Valencià (AAPV), Ca Revolta, Col·lectiu No a la Corrupció, Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Federació Ecologistes en Acció, Intersindical Valenciana, Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència, Plataforma per la Transparència i la Pluralitat a Canal 9, Salvem el Cabanyal, Societat Coral El Micalet, Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV), Xúquer Viu

 

Descarregar pdf

© Acció Cultural del País Valencià