El Correllengua és una campanya organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tot el País Valencià. Des de finals de setembre fins al mes de novembre, tenen lloc a pobles i ciutats tallers infantils, cercaviles, actuacions musicals, sopars populars, conferències… per commemorar l’entrada de Jaume I a la ciutat de València i el naixement del poble valencià. Són actes lúdics i participatius, amb formats diversos, adaptats a cada poble, i que busquen celebrar la llengua i fer-ho de manera oberta i participativa. Enguany, el Correllengua s’adaptarà a les exigències de format requerides per la COVID-19

Enguany en commemoració de l’Any Carner i l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), en compliment del seu objectiu de promoció de la nostra cultura, ha dissenyat unitats didàctiques per a tots els nivells de Primària, Secundària i Batxiller.

Les unitats didàctiques, elaborades per la Secció d’Ensenyament d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), estaran disponibles en format electrònic, i van acompanyades d’una auca. Amb aquesta iniciativa, oferim al professorat material que facilite el treball en l’aula de divulgació de la nostra cultura, i que pot fer-se servir més enllà dels anys oficials de commemoració.

El Correllengua, en tercer lloc, també és reivindicació. Celebrem amb alegria els avanços assolits els darrers tres anys en l’àmbit de la llengua i la cultura, i alhora apuntem les fites que hem d’assolir: l’aprovació de la llei de la funció pública que contempla el pacte social i sindical per la competència lingüística, la fi de la censura de TV3 i Catalunya Ràdio, un suport més decidit a la cultura, començar a avançar cap a la igualtat lingüística en la justícia, el comerç o el banca… a més d’estendre la reivindicació d’un finançament just per al País Valencià a més i més sectors socials del poble valencià, perquè sense un finançament just no serà possible avançar en drets lingüístics i socials.

Correllengua Escolar

Marcel el Marcià (I)

Marcel el Marcià (II)

Carles Cano

Dani Miquel

Mural col·lectiu

Quiz Jaume I

Amb el suport de