ACPV: “”El PP valencià vol garantir-se el control dels mitjans de comunicació per evitar que isquen a la llum la corrupció i la seua política profundament antivalenciana””



ACPV: “”El PP valencià vol garantir-se el control dels mitjans de comunicació per evitar que isquen a la llum la corrupció i la seua política profundament antivalenciana””

 

 

El PP sap que el control dels mitjans de comunicació és imprescindible per mantenir la imatge d’un País Valencià idíl·lic que tots els dies se’ns ven des del govern valencià i els seus mitjans afins –en especial des de RTVV. I també sap que amb l’ampliació de l’oferta televisiva, els valencians i valencianes anàvem a poder disposar de moltes més veus per informar-nos de la realitat del nostre país. Amb un partit trencat per la meitat, amb l’increment de causes judicials per casos de corrupció política i empresarial que assenyalen directament alts càrrecs –ara i d’abans– del PP valencià, i amb una acció de govern censurada a la Unió Europea, el PP necessita garantir-se el control dels mitjans de comunicació per poder guanyar les eleccions autonòmiques del proper any. La inqüestionable afinitat ideològica de la quasi totalitat d’empreses adjudicatària és la confirmació d’aquesta maniobra antidemocràtica. El dret a la informació lliure i plural serà a partir d’ara un dret molt limitat al País Valencià.A més de la societat valenciana en general, el gran perjudicat d’aquesta adjudicació és el sector audivisual valencià, i els projectes televisius fets a casa nostra. Una part important de les concessions s’han fet a projectes amb seu a Madrid, dels quals és especialment significatiu per les seues connotacions ideològiques el de Libertad Digital Televisión, projecte liderat per Federico Jiménez Losantos, radiopredicador i ideòleg de la nova extrema dreta espanyola. L’única raó per a l’elecció d’aquestes empreses és la seua radical afiliació a la línia de confrontació i a l’ofensiva conservadora que porta el PP a nivell estatal. Tanmateix, hi ha una tercera conseqüència de les adjudicacions del PP, més trascendental si cap per als valencians, que és la marginació absoluta i definitiva de la llengua dels valencians del futur panorama televisiu valencià. La ja de per si ridícula quota del 25 per cent d’emissions obligatòries en valencià no és garantia d’una presència digna de la llengua pròpia del país. Tenint en compte el poc interès –en alguns casos bel·ligerantment contràries– per la normalització de la nostra llengua de gairebé totes les empreses adjudicatàries i el precedent del Canal 9, és segur que el valencià tindrà una presència merament anecdòtica i folcloritzant a les televisions digitals valencianes.Des d’ACPV volem denunciar, en especial, el cas d’InfoTV València, que malgrat ser l’únic projecte presentant cent per cent valencià i en català, no ha rebut cap llicència ni local ni autonòmica (d’aquest darrer concurs, fins i tot, va ser rebutjada d’avantmà). El tractament donat a aquest mitjà és l’exemple més preclar i sagnant de persecució de l’oponent ideològic (sobretot el valencianisme progressista i plural que aquest mitjà representa), de marginació de la indústria audiovisual valenciana, i discriminació del valencià i dels seus parlants.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de