ACPV: “”Amb la sentència del Tribunal Suprem el reconeixement de la unitat de la llengua és un tema jurídicament tancat””



ACPV: “”Amb la sentència del Tribunal Suprem el reconeixement de la unitat de la llengua és un tema jurídicament tancat””

 

 

També el president d’ACPV, Eliseu Climent, ha participat en la compereixença de premsa. Climent ha assegurat que amb la sentència del Tribunal Suprem “el reconeixement de la unitat de la llengua és un tema jurídicament tancat”, encara que ha considerat que “els de sempre” intentaran mantenir-lo obert a nivell social “per interessos únicament partidistes i electoralistes”. I ho considera així, perque “no cap cap recurs al Tribunal Constitucional perque precisament la sentència es base, en part, en la doctrina del propi Tribunal Constitucional i la seu sentència 75/97”. A més, la sentència deixa ben clar on ha de situar-se el debat lingüístic, l’àmbit científica i acàdemic. “On ha d’estar i on hi ha unanimitat sobre la unitat de la llengua” ha declarat el president d’ACPV. A més, i per acabar, Climent ha explicat que el Tribunal Suprem condemna l’ambigüetat de l’Estatut, “la qual no pot ser argument, per molta referència que faça a ‘idioma valencià’ o ‘llengua valenciana’, per negar la evidència científica i històrica que representa la unitat de la llengua catalana”. S’acaba així amb un dels demagògics arguments del secessionisme lingüístics, el nominalista (justificar que l’existència de dues llengües diferents simplement apel·lant a que hi han dues denominacions per referir-se’n).
També han participat en la roda de premsa, Toni Vinyes, membre del Secretariat de l’Intersindical Valenciana, i Alfons Esteve, cap de l’Àrea de Dinamització del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Tots dos, en la línia d’ACPV, ha destacat la rellevància de la sentència i s’han felicitat pel reconeixement legal “encara més definitiu, si això era possible” de la unitat de la llengua catalana.
Informació a la premsa sobre la sentència: Levante-EMV, Vilaweb i Las Provincias.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de