Centenars de socis i sòcies d’ACPV assisteixen a la inauguració de l’OCCC



Centenars de socis i sòcies d’ACPV assisteixen a la inauguració de l’OCCC

 

 

La jornada es va iniciar amb una visita per l’edifici amb personalitats del món cultural, econòmic, polític i acadèmic del país, com ara: Andreu Alfaro, escultor; Ventura Pons, director de cinema; Joan Francesc Mira, escriptor; Xavier Rubert de Ventòs, filòsof; Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Max Canher, editor i historiador; Manuel Boix, artista plàstic; Xavier Sarrià, cantant d’Obrint Pas; Àlex Susanna, gerent de la Fundació Caixa Catalunya; Ferran Villalonga , cap de gabinet de l’arquitecte Santiago Calatrava; Josep Maria Tost, vicepresident de la Diputació de Lleida, de CiU; Glòria Marcos, coordinadora d’EUPV; Enric Morera, secretari general del Bloc; Carme Alborch, candidata socialista a l’alcaldia de València; Carles Arnal, diputat a les Corts i portaveu d’Els Verds-EEPV; Anna Simó, exconsellera de la Generalitat de Catalunya, d’ERC; Jaume Bosch, de l’executiva d’ICV; Antoni Vives, president de la Fundació Trias Fargas, de CDC; Agustí Cerdà, portaveu d’ERC al Congrés i president d’ERPV; Joan Francesc Peris, portaveu d’Els Verds-PV: Josep Guia, del comité executiu del PSAN; Francisco Tomàs, rector de la Universitat de València; Enric Solà, primer president de la Institució Joan Fuster i exconseller de la Generalitat de Catalunya; Màrius Rubiralta, rector de la Universitat de Barcelona … entre d’altres.
En acabar, començà l’acte d’inauguració pròpiament dit. Centenars de socis i sòcies d’ACPV van conéixer de primera mà el resultat de tres anys de treballs de rehabilitació i dotació interior. El resultat final són: tres plantes amb oficines, despatxos i aules de treballs; un terrat accesible amb una sala multiusos; i un soterrani amb sala d’exposicions, restes exposades de la muralla musulmana i un saló d’actes. I el cor de l’edifici: la planta baixa (“la plaça pública”, com l’ha definit Carles Dolç, arquitecte-director del projecte), amb la cafeteria, la llibreria i un espai diàfan per a tot tipus d’activitats.
Precisament en aquesta “plaça pública” van tenir lloc els parlaments d’Eliseu Climent, president d’ACPV, i Pilar Costa, presidenta de la Institució Joan Fuster.
Climent va agraïr “les desenes i desenes de persones que han possible aquesta obra espectacular”, abans d’explicar que aquest edifici està al servei “de la València per la qual val la pena treballar”. Al servei dels “moviments emergents” de la ciutat i del país. L’emoció, però, va tenir el seu clímax quan el president d’ACPV va dedicar l’edifici a les persones “que ens han dut fins aquí: Josep Maria Llompart, Joan Coromines, Manuel de Pedrolo, Francesc de Borja Moll, Espriu … i els nostres pares Manuel Sanchis Guarner, Vicent Andrés Estellés, Enric Valor i Joan Fuster”.
Per la seua banda, Pilar Costa va qualificar “d’espectacular” l’OCCC. “És la confluència de diferents institucions i organitzacions al cor de València. És un centre de poder que es visualitza” va dir, enmig d’un fort aplaudiment.
I és que a la gent s’hi veia eufòrica. Tenien ganes de gaudir del moment. Som un poble que tenim, malauradament, el nostre calendari simbòlic farcit de derrotes. Ara ha arribat el moment de capgirar moltes coses. Per començar tenim el 28 d’octubre de 2006, una data per celebrar una victòria important: la recuperació del cor de València per a fer cultura, per a fer país.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de