Nova casa per una vella amiga



Nova casa per una vella amiga

 

 

Un breu repàs a la històriaLa llibreria va obrir el 12 de març de l’any 1968 al carrer de Pérez Bayer de València. De la mà de Rosa Raga i Eliseu Climent. Des dels seus inicis va maldar per difondre la llengua catalana i acollir la cultura i les avantguardes de l’època. El seu primer interior va estar dissenyat per Andreu Alfaro i per l’Equipo Realidad. En aquells primers temps diversos col.lectius socials s’hi aplegaren per fer reunions clandestines, com va ser el cas dels sindicats.
Durant la revifalla de les reivindicacions de la nostra cultura que suposaren els anys de l’últim franquisme, pel local de Pérez Bayer passaren persones com Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Josep Renau, o el mateix Equipo Realidad. Però Tres i Quatre també va donar cabuda a personatges importants de la cultura castellana, com el poeta d’Oliva Francisco Brines.
Malgrat l’impuls que experimentà la cultura catalana al País Valencià en aquells anys, la batalla de València fou molt dura amb el catalanisme en general, i amb la Llibreria Tres i Quatre en particular: agressions, pintades i fins i tot atemptats amb bomba feren palés que Tres i Quatre era una focus de la nostra cultura i que això la convertia en un objectiu de la violència blavera. Fins a enguany la llibreria no ha deixat de rebre les mateixes agressions, amb diversa intensitat. I la impunitat per als culpables ha estat absoluta.
Ara, el matrimoni Climent-Raga ha donat la llibreria a Acció Cultural del País Valencià, una donació de 35.000 volums. Per això Tres i Quatre no es limita a mostrar les novetats trimestrals, sinó que compta amb aquest gran fons bibliogràfic i econòmic per satisfer les necessitats dels lectors més exigents, els qual plantegen de vegades autèntics reptes.
I ara una cafeteriaA més, la inauguració de la llibreria fou acompanyada de l’obertura de la cafeteria de l’OCCC, el que dóna al centre un valor afegit i una raó més per apropar-s’hi i fer ús d’aquest nou focus cultural del Països Catalans.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de