Jaume Mateu, de l’OCB, presidirà la Federació Llull durant el proper any



Jaume Mateu, de l’OCB, presidirà la Federació Llull durant el proper any

 

 

Les entitats han aprovat el calendari d’actes conjunts. La Federació Llull commemora durant el període 2007-2015 els tres-cents anys de la Guerra de Successió, que va suposar la supressió de les principals institucions d’autogovern dels Països Catalans. En el marc d’aquesta actuació de recuperació de la memòria històrica, la Federació presentarà el 6 d’octubre a Lleida (amb motiu del tercer centenari de la defensa d’aquesta ciutat contra les tropes borbòniques), en un acte de rellevància institucional que anirà acompanyat d’un gran espectacle audiovisual, la campanya d’actes de commemoració dels tres-cents anys de la Guerra de Successió 2007-2014. Aquesta campanya combinarà actes institucionals amb l’impuls d’un programa d’investigació històrica i publicacions sobre aquesta guerra al conjunt dels Països Catalans. Per a aquesta campanya, la Federació Llull impulsarà un Comitè d’Honor, amb participació de personalitats rellevants de diferents àmbits del nostre país.
A més, la Federació Llull ha començat a dissenyar una campanya d’àmbit de Països Catalans per fer possible un vertader espai de comunicació nacional mitjançant l’intercanvi de les emissions de totes les televisions i ràdios públiques que emeten en català. Aquesta campanya implicarà entitats i institucions.
També cal destacar que la Federació Llull disposarà per primer any d’un espai conjunt durant la Diada de l’11 de Setembre a Barcelona, on, com cada any, les tres entitats faran una ofrena conjunta a l’estàtua de Rafel de Casanova.
A banda d’això, la Federació promourà viatges d’intercanvi entre els socis de les diferents entitats, amb l’objectiu de consolidar la formació i promoure el coneixement mutu entre els territoris de llengua catalana. Aquests intercanvis seran una manera de fer créixer la consciència d’unitat lingüística i cultural.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de