Declaració d’ACPV davant el possible tancament del repetidor del Bartolo



Declaració d’ACPV davant el possible tancament del repetidor del Bartolo

 

 

La resolució judicial té lloc en un moment en què estan obertes les negociacions entre les Generalitats valenciana i catalana per tal de dur a terme l’intercanvi televisiu, de manera que al Principat de Catalunya es puga veure Canal 9 i Punt 2, i al País Valencià es puga continuar veient TV3 i el Canal 33; i quan el Ministeri d’Indústria ha autoritzat un nou multiplex per tal que aquest intercanvi siga possible. Per cert, aquesta intervenció del govern espanyol dóna la raó novament als nostres arguments, quan afirmem que és ell, i no la Generalitat, qui té poder per controlar i decidir sobre l’ús de canals de TDT, per la qual cosa entenem que l’autoritat autonòmica no és competent per expedientar-nos.
En aquests moments, la Generalitat Valenciana pot fer ús de l’autorització judicial que li ha estat concedida, però també pot no utilitzar-la, ja que no té cap obligació d’execució. I per això ens agradaria pensar que, en el marc de les converses i les negociacions encetades, no ho farà, i que deixarà que els castellonencs que així ho vulguen puguen continuar veient TV3 i la resta de canals amb la mateixa normalitat de sempre.
Però, per si no fora així, per si la Generalitat Valenciana vulguera fer efectiva l’ordre, cridem totes les persones i entitats, les associacions culturals i cíviques, els partits i sindicats que han donat suport a l’exigència de manteniment de les emissions de TV3, a concentrar-se al Bartolo, davant les nostres instal·lacions, el dia i hora que la Generalitat vulguera executar aquesta autorització, mostrant així el seu rebuig. I, igualment, cridem a una concentració massiva a la Plaça Major de Castelló, eixe mateix dia, a les 20 hores, per tal de mostrar quina és l’opinió majoritària dels castellonencs sobre aquest tancament. Evidentment, quan ens fora comunicada la intenció d’executar el tancament, faríem públic immediatament el dia i hora d’aquesta convocatòria. Mentrestant, però, fem una crida a persones i entitats a mostrar la seua repulsa per aquesta possible actuació.
A més, recordem que han estat molt els ajuntaments de les nostres comarques que s’han definit ja sobre aquest tema, i que generalment ho han fet a favor del manteniment de les emissions; però que l’Ajuntament de Castelló de la Plana no s’ha posicionat encara de manera oficial sobre el tema. És per això que demanem el seu pronunciament oficial i públic, que diguen si estan d’acord amb el fet que els castellonencs siguen privats de la recepció d‘uns canals televisius a favor del manteniment dels quals fa anys els ciutadans es van manifestar, en una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden a la ciutat, i on anaven per cert en primera fila els representants del partit que avui governa la ciutat.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de